به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید رضا تقوی ، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست مشترک مدیران آموزش و پرورش استان تهران با اعضای شورای حوزه علمیه تهران، مدیران مدارس علمیه و ائمه جماعات این استان اظهار داشت: جهت جذب نیروهای مطلوب در حوزههای علمیه ابتدا باید به تبیین رسالت روحانیت پرداخت و سپس به یک فهم مشترک رسید تا از این رهگذر بتوانیم با همکاری همدیگر به یک همآوایی دست یابیم.
وی افزود: فهم عمیق معارف اسلامی، تبیین و تبلیغ دین، تولید و توزیع فرهنگ و مرزبانی از فرهنگ دینی از جمله مهم ترین رسالت های روحانیت در شرایط امروز میباشد که این مساله خود نیاز به بیش از هزار سال جهاد علمی و فکری دارد.
حجت الاسلام و المسلمین تقوی با اشاره به رسالت خطیر حوزه های علمیه گفت: حوزه مجموعهای از انسانهایی را در بر می گیرد که با هدف مشترکی در یک مکان آموزشی و تربیتی جمع شده و یک هویت واحد و مشخصی را اعلام میکنند.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت؛ امروز ارکان و عناصر تشکیل دهنده حوزه را دو عنصر تفکر و تزکیه تشکیل می دهند؛ اگر هر یک از این دو را نداشته باشیم حوزههای ما درمحتوا دچار مشکل خواهند شد، چرا که بعد تفکر در دست یابی به علم و نظریه و بعد تزکیه در رفتار و عمل تبلور مییابد و اوج ترکیب این دو مقوله عنصر اساسی اجتهاد را به وجود میآورد.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با بیان این که اجتهاد سرمایه عظیمی است که تنها در حوزههای علمیه وجود دارد، گفت: اجتهاد فهم روشمندی از معارف دینی است که با استفاده از آن میتوان قلههای مرتفع را فتح کرد.
وی با طرح این سوال که جهت ایجاد شور و نشاط و جذب مطلوب تر در حوزههای علمیه چه باید کرد ابراز داشت: امروز حوزههای علمیه باید از روشهای نوین علمی استفاده نمایند و در جهت جذب جوانان مومن و متعهد جاذبههای خود را بیشتر نمایند .
حجت الاسلام و المسلمین تقوی افزود: یکی از مهمترین راهکارهای جذب نیروهای خوب در حوزههای علمیه، ترسیم چشم انداز و آینده مطلوب برای ورودیهای حوزههای علمیه میباشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که عصر ما عصر تحول است، اظهار داشت: اگر در زمانهای پیشین با گذشت نیم قرن شاهد ایجاد تحول در سطح جامعه بودیم در زمان کنونی، در کمتر از یک سال شاهد رخدادهای علمی و اجتماعی قابل توجهی هستیم که کل جهان را تحت تاثیر خود قرار می دهند و هر شخصی که در این اوضاع نتواند خود را با شرایط و تحولات جهان مطابقت دهد به راحتی از دور خارج میگردد که این رکود از سنت دینی ما خارج است.
وی با بیان این که ما اعتقاد به فقه جواهری داریم، از روند اجتهاد مصطلح در حوزه انتقاد کرده و افزود: امروز اجتهاد مصطلح نمی تواند پاسخگوی تحولاتی که در بطن زمان رخ می دهد، باشد.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه بیان داشت: حوزههای علمیه باید به سمت تولید و ترویج فقه حکومتی حرکت نمایند، تا بتوانند از این پس پاسخگوی تحولاتی که در بستر زمان اتفاق می افتند، باشند.
وی با اشاره به این که امروز میدانهای متنوع و وسیع کاری در برابر روحانیون آماده است، افزود: طلاب و فضلای ما در این شرایط باید خود را برای پاسخگویی به نیازهای جهانی آماده کنند و لذا نباید سطح تفکر آنان تنها در حد یک امام جماعت خلاصه شود.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: ما امروز نیازمند طلاب مسلط به زبانهای خارجی جهت تبلیغ و ترویج دین هستیم، اما متاسفانه در این زمینه با نقصهای متعددی مواجهیم و سیستم آموزشی ما در این رابطه باید جهانی بیندیشد و طلاب را برای سطوح جهانی تربیت کند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی یادآور شد: باید توجه داشت حوزههای علمیه متولی اندیشه دینی هستند و دین هم تنها محدود به فقه نمیباشد چرا که دین مجموعهای از اعتقادات و اخلاق و احکام است و طلاب باید این جامعیت را در خود ایجاد نمایند.
وی گفت: نهاد نماز جمعه خدمت به حوزه ها را تکلیف خود می داند لذا ائمه جمعه در سراسر کشور نسبت به حوزههای علمیه خود را مسئول میدانند و یکی از کارهای اساسیشان را تاسیس، تقویت، راه اندازی و نظارت بر حوزههای علمیه تلقی می کنند.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه تصریح کرد: در سطح کشور دارای 60 هزار مسجد هستیم که برای تامین و پاسخگویی به نیازها باید 60 هزار مسجد دیگر به این مجموعه اضافه گردد.
وی با بیان ای که امسال از طرف رهبر معظم انقلاب سال حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است، افزود: مهمترین سرمایه ای که امروز کشور ما نیازمند است، تربیت نیروی انسانی صالح می باشد که بخش عمده این نیازها را حوزههای علمیه میتوانند پاسخ گو باشند.