به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر فیروزجایی، به عنوان ناقد اثر«نگاهی انتقادی به معرفتشناسی جدید» در این نشست علمی، این اثر را از جمله آثار قابل اعتنا در عرصه معرفت شناسی در محیط مطالعاتی حوزه و دانشگاه عنوان کرد و گفت: این اثر به دلیل اینکه ترجمه ای انتقادی نسبت به کتاب « نگاهی به معرفت شناسی جدید» نوشته نیکلاس اوریت و الیک نیشه است، از جمله آثاری است که به نقد ترجمه متن پرداخته است و با توجه تسلط بر ادبیات فلسفی مترجم، اثری جالب و خواندنی است.
وی در ادامه به بررسی شکلی و محتوایی این اثر پرداخت و اظهارداشت: ترجمه این کتاب به همراه اضافات نویسنده، تکمیل شده است، ولی در برخی از بخش ها به دلیل برخی ایرادات ویرایشی و حتی تایپی، کمی از وزانت علمی آن کاسته شده است که باید در چاپ های بعدی به آن توجه شود.
این محقق و پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: در بخش منابع معرفت که در این کتاب به تفصیل به آن اشاره شده است، مولف می توانست به بررسی حس های ظاهری و باطنی وانواع آن نیز بپردازد تا این بحث را تکمیل کند؛ تعریف دقیق هستی شناسی به عنوان یکی از علوم پایه ای در علوم انسانی می بایست در این کتاب، مورد بررسی دقیق تری واقع می شد.
وی در ادامه به تشریح نظریه انسجام گرایی در دیدگاه «کواین» پرداخت و اظهارداشت: یکی از نقاط تاریک اندیشه های غربی در این حوزه، القای تفکر ابهام کلی در دستیابی به حقیقت است که این نوع نظریات خودبه خود از بین می روند.
در ادامه این نشست، دکتر حسن عبدی به عنوان مولف و مترجم اثر«نگاهی انتقادی به معرفت شناسی جدید» با دفاع از نقدهای مطرح شده، با ذکراین مطلب که این کتاب با رویکرد انتقادی نسبت به مطالب مطروحه نگاشته شده است، اظهارداشت: این کتاب بر مبانی نظری علوم انسانی اسلامی با رویکرد تطبیقی و مقایسه ای با مباحث مطروحه در این کتاب تالیف شده است و به دلیل عدم برخورداری از فضای محتوایی در یک جلد، نتوانستیم آن گونه که باید و شاید به این مطالب به شکل بسیط بپردازیم.
وی افزود: برای نقد این کتاب انگیزه و اطلاعات بسیاری در دست بود، ولی مشکل اصلی حجم مطالبی بود که می بایست در یک جلد پیاده می شد و این مسئله، عملا امکان پیاده کردن کامل نقد ها و مطالب مقایسه ، متناسب با مطالب نویسندگان اصلی کتاب را از بین می برد و یا آن را محدود می کرد.
عبدی در ادامه با اشاره به این که مطالب الحاقی در این کتاب به صورت تلفیقی و پاورقی آمده است، عنوان کرد: بسیاری از نقدهایی که بر کتاب نگاهی به معرفت شناسی جدید صورت گرفته است به دلیل ذکر شده قبلی، به صورت مختصر و بدون اشارات و مقدمات و موخرات ذکر شده است که می توان این نقیصه را در چاپ های بعدی مرتفع کرد.
وی در پایان اظهارداشت: این کتاب حاصل زحمات یک گروه کارشناسی از متفکران علوم انسانی و اسلامی کشور بود که می تواند در چاپ های بعدی و مطالعات زیربنایی آینده که در موسسات حوزوی و دانشگاهی کشور صورت می گیرد، به شکل فراگیر در دسترس علاقه مندان به مباحث فلسفی و علوم انسانی قرار گیرد