شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

هر کسی مروج تفکر کمرنگ کردن نقش فقها در امور مختلف جامعه شود، در واقع به ریشه کن کردن اسلام همت گماشته است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی، امروز در حاشیه رونمایی ازموسوعه مخطوطات آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره)، در جمع خبرنگاران با ذکر این مطلب که اجتهاد و فقاهت، مهم ترین نیازمندی تمام اقشار جامعه اسلامی به شمار می‌رود، اظهارداشت: فقاهت، اساس حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهد و اگر بخواهیم این نقطه اساسی و کلیدی را حذف کنیم، در واقع خواسته و یا ناخواسته به نفی اسلام پرداخته ایم.

وی با تاکید بر این که هر کسی مروج تفکر کمرنگ کردن نقش فقها در امور مختلف جامعه شود، در واقع به ریشه کن کردن اسلام در امور جامعه همت گماشته است، گفت: ولایت فقیه ثمره مجاهدت‌های علمی و عملی هزارساله روحانیت شیعه است و آیت الله العظمی مرحوم فاضل لنکرانی نیز بارها تاکید می‌فرمودند که « ولایت فقیه امری نبوده است که امام راحل با تفکر فقهی شخصی به آن رسیده باشد، بلکه این جایگاه، ثمره تلاش‌های علمی هزارساله حوزه‌های علمیه شیعه است»، ولی متاسفانه از برخی از افرادی که دارای مسوولیت نیز هستند سخنانی شنیده می‌شود که بوی مخالفت با روحانیت و فقه می‌دهد.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خاطرنشان کرد: ائمه طاهرین(ع) همواره مردم را به رجوع به فقها و علمای دین دعوت می‌کردند و در دوران غیبت نیز، وظیفه هدایت مردم را بر عهده فقهای دین گذارده اند؛ روحانیت شیعه در طول تاریخ در صف اول مبارزه و مقابله با کفر و ظلم و بیگانه پرستی بوده است؛ زیرا اجتهاد زنده و پویا به صاحب آن علم اجازه نمی دهد، تفکری غیر از این داشته باشد؛ هیچ فقیهی در مقابل ظلم و زور و بی دینی ساکت نمی ماند زیرا فقاهت جوهره دین داری است و اجازه سکوت در برابر انحراف را صادر نمی کند.

وی با انتقاد از عدم ارایه ابعاد مختلف چهره واقعی روحانیت در رسانه‌ها، عنوان کرد: بیشترین نمایی که از حوزه و حوزویان در رسانه‌ها به آن پرداخته شده است، ابعاد معنوی روحانیون است، ولی اگر به واقع به زندگی عالمانه یک فقیه و عالم نگریسته شود، آن زمان است که مردم به خصوص نسل جوان با مشقت‌های طاقت فرسای یک عالم و فقیه برای استنباط احکام اجتهادی در موضوعات مختلف دینی از فقه و اصول و تفسیر و رجال و... آشنا می‌شوند؛ بدون شک هیچ کسی نمی تواند در یک دوره کوتاه مدت و بدون جهاد و تلاش علمی وافر به این علوم دست یابد و به قول مرحوم والد، تلاش در حوزه علم فقه یک دوره کامل عمر طبیعی انسان را طلب می‌کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تلاش دشمنان دین و انقلاب در جهت نفی مرجعیت و فقاهت، اظهارداشت: مراکز نظریه پردازی ضد اسلامی در دنیا به چند عامل برای از بین بردن چهره واقعی روحانیت در بین مردم دست می‌زنند که از آن جمله می‌توان به القای مندرس شدن علوم حوزوی، رد فقاهت در دین و ترویج فهم حداکثری مردم از دین با توجه به احوالات شخصی و علمی هر فرد و القای عدم دین علما بر مردم و انکار تلاش‌های آنان در جهت حفظ مبانی دینی و جایگزین کردن افراد غیر روحانی به عنوان نماد دین داری در بین مردم اشاره کرد.

وی افزود: چگونه می‌توانیم بپذیریم که مقامی مسئول، عنوان کند که یک شاعر و فرهیخته فرهنگی در یک دوره تاریخی با شعر خود اسلام را زنده کرده است؟ پس در این بین نقش علمای بزرگی که جان و ذهن و عمر و جوانی خویش را صرف احیای علوم عقلی و نقلی در حوزه تشیع کردند و به مبارزه حکام مستبدی که کمر به حذف فرهنگ اهل بیت(ع) کرده بودند، پرداختند و هزاران شهیدی که برای حفظ اسلام با دنیای کفر پنجه در پنجه شدند، چه می‌شود؟ چگونه می‌توان با وجود امام حسین(ع) و ائمه بزرگ طاهرین(ع) را که تمام هستی خود را برای احیای دین هزینه کردند، دیگران را احیا گر دین برشمرد.

استاد حوزه علمیه قم یادآورشد: مطرح کردن نام فردوسی در این مقطع به عنوان نجات دهنده اسلام، با هدف کمرنگ کردن نقش علما در ابقای اسلام صورت می‌گیرد؛ امام صادق(ع) می‌فرمایند که «با رحلت یک فقیه صدمه ای به اسلام وارد می‌شود که با هیچ چیز جای آن پر نمی شود»؛ وقتی چنین کلام گهر باری از سوی رییس مذهب ما صادر می‌شود، حتما انگیزه الهی وحکمت آمیزی در آن نهفته بوده است زیرا نشر علم اهل بیت(ع) جز با تلاش علمای دین محقق نمی شود.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی در پایان علم و تقوا را دو ویژگی اصلی روحانیت عنوان کرد و گفت: نباید اجازه دهیم نقش این سرمایه عظیم توسط هجمه‌های بیگانگان و نا اهلان داخلی کمرنگ شود؛ شش سال پیش آیت الله العظمی فاضل لنکرانی از فعالیت‌های پشت پرده برخی عناصر انحرافی در جهت تضعیف مرجعیت و از بین بردن نقش فقاهت و روحانیت در کشور سخن به میان می‌آوردند که هر روز ابعاد این سخن بر اهل نظر آشکارتر می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha