یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حجت الاسلام محمدصالح منصوری، وزر و وبال را از جمله تعبیرات گناه دانست و گفت: وزر و وبال به معنای «سنگینی» است و انسانی که دچار گناه می شود، سنگین شده و قدرت پرواز را از دست می دهد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، امام جمعه بندر ترکمن طی سخنانی در نشست علمی پژوهشی «بررسی گناهان کبیره و صغیره» که از سوی معاونت پژوهش حوزه علمیه استان گلستان در مدرسه علمیه امام صادق(ع) بندرترکمن برگزار شد، اظهار داشت: یکی از کلماتی که در قرآن کریم در رابطه با گناه استفاده شده است، کلمه «ذنب» است؛ زیرا گناه عوارضی دارد که همیشه به دنبال انسان است و همانند دمی بر انسان چسبیده می­باشد.

وی با اشاره به این که کلمه فجور از تعبیرات دیگری است که قرآن کریم برای گناه آورده است، ابراز داشت: فجر به معنای شکافتن است و به این دلیل به گناه فجور گفته می‌شود که گناه، پرده‌های عفت را شکافته و حجب و حیا را به کناری می‌زند.

حجت الاسلام منصوری یکی دیگر از تعبیراتی که برای گناه آورده شده است را «جرم» عنوان کرد و گفت: از تعابیر دیگری که در قرآن کریم برای گناه استفاده شده است، جرم به معنای جداشدن است و انسانی که گناهی از او سر زده همانند یک مجرم است و از خدا، دین، جامعه،خانواده و .... جدا می‌شود.

مسئول مدرسه علمیه امام صادق(ع) بندرترکمن همچنین با اشاره به کلمه «اثم»، خاطرنشان کرد: یکی از لغاتی که قرآن کریم برای گناه از آن استفاده کرده است، کلمه اثم به معنای سستی است؛ زیرا انسانی که گناهی از او سر می‌زند، در ایمان، اراده، اعتقاد و ... او سستی ایجاد شده و دچار لغزش های بیشتری می شود.

وی با اشاره به روایتی از حضرت عیسی(ع)، تصریح کرد: حضرت عیسی در روایتی فرموده است که فکر گناه، خانه دل را سیاه می کند؛ همانند وسیله ای که دودی از آن بلند شده و خانه را سیاه می کند.

امام جمعه بندرترکمن با بیان این که امروزه متأسفانه برخی در جامعه برای انجام گناه و بی بندباری از همدیگر سبقت می گیرند، اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است که در خیرات و نیکی از یکدیگر سبقت بگیرید؛ اما امروزه در جامعه مشاهده می شود که برخی در جامعه برای انجام گناه و بی‌بندباری از همدیگر سبقت می گیرند.

وی در ادامه با اشاره به روایتی از حضرت امیر(ع)، ابراز داشت: امام علی(ع) در روایتی فرموده است: «اعظَمُ الذُّنوبِ عِندَ اللّه سبحانَهُ ذَنبٌ صَغُرَ عِندَ صاحِبهِ» «بزرگترين گناه نزد خداى سبحان ، گناهى است كه در چشم گنهكار كوچك شمرده شود».

مسئول مدرسه علمیه امام صادق(ع) بندرترکمن در پایان قرار نگرفتن در محیط گناه، دوری از رفیق بد، تصمیم جدی بر ترک گناه، توکل بر خداوند متعال، شرکت در مجالس معنوی، مطالعه کتاب‌های معنوی، ذکر خدا و ... را از راه‌های پیشگیری از گناه عنوان کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha