به گزارش مرکز خبر حوزه، معظم له در دیدار رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور با بیان این که مسجد در صدر اسلام با امروز تفاوت بسیاری داشته است، اظهار داشتند: مسجد در صدر اسلام هم کانون عبادت، هم کانون سیاست و هم کانون مسائل مربوط به امور نظامی و قضاوت بود. با گذشت زمان مسجد مرکزیت خود را از دست داد اما با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل مساجد بتدریج به اوضاع نخست خود باز میگردد و البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که اگر مساجد نبود انقلاب اسلامی به ثمر نمی نشست و بدخواهان عقب رانده نمی شدند، اظهار داشتند: مسجد کانون مقدسی است و باید جنبه مردمی آن حفظ شود، اهل مسجد امام جماعت را بپسندند و او را صالح بدانند.
معظم له افزودند: این همان مساله ای است که درباره حوزههای علمیه نیز صادق است، حوزه حامی و پشتیبان نظام مقدس اسلامی است اما در عین حال استقلال خود را دارد.
ایشان با تاکید بر این که مساجد باید به یک مرکز فرهنگی تبدیل شوندگفتند : مساجد بایستی برای جوانان، کودکان و مقاطع مختلف سنی برنامههای مفید مذهبی و فرهنگی داشته باشند، باید کارهای فرهنگی زیادی در مساجد انجام شود که در حال حاضر جای آن خالی است.
معظم له با اشاره به نمایشگاه تخصصی نماز که در حرم کریمه اهل بیت(ع) برپا شده است، یادآورشدند: این گونه ابتکارات سبب میشود که جوانان به سوی مسجد بیش از پیش جذب شوند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر ارائه آموزشهای فرهنگی به ائمه مساجد، خواستار توجه بیش از پیش به نظافت و وضعیت ظاهری این اماکن مقدس شده و خاطرنشان کردند: مساجد باید دارای جاذبه باشد در غیر این صورت به یک مرکز خاموش تبدیل خواهد شد.
این مرجع تقلید اجاره دادن بعضی از بخشهای مساجد برای امور اقتصادی را حرام دانستند و با تاکید براینکه باید جلوی تبدیل شدن مساجد به سازمانهای تجاری را گرفت و اجازه نداد این مساله رخ دهد، اظهار داشتند: برخی از مساجد به گونه درآمده است که برخی از مکانهای مساجد را محلی برای درآمدزایی قرار داده اند. باید توجه داشت که دست اندازی به مساجد برای کارهای اقتصادی خطرناک است و وقتی از ما سؤال میشود میگوییم حرام است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان داشتند: برخی از مساجد تنها موقع اذان باز و در دیگر زمانها بسته است، این درست نیست، مسجد باید همیشه باز باشد، مساجد باید از رکودی که در زمان رژیم شاه داشته است خارج شود و اگر در موقع اذان صبح نیز مساجد فعال و باز باشد بسیار خوب خواهد بود.
ایشان با تاکید بر اینکه مساجد باید هیات امنای مورد تایید و منتخب مؤمنین مسجد داشته باشد، به نقش امام جماعت در مسجد اشاره کرده و فرمودند: باید از ظرفیت امامان جماعات مساجد به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
معظم له اضافه کردند: شنیده شده است که در برخی از مساجد افراد شخصی و غیر روحانی نماز جماعت را اقامه میکنند که این مساله مشکل آفرین است، وقتی از ما استفتاء میکنند میگوییم مادامی که دسترسی به افراد روحانی وجود دارد، استفاده از امام جماعت غیر روحانی اشکال دارد.
ایشان افزودند: برخی از سیاستهای خارجی سعی دارند آرام آرام روحانیت را از مساجد حذف کنند چون روحانیت را مزاحم کار خود میدانند و باید مراقب این مساله بود.