به گزارش مرکز خبر حوزه، رییس بعثه مقام معظم رهبری ، صبح امروز طی سخنانی در مراسم رونمایی از نرم افزارهای تخصصی حج و زیارت که در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: امروز حقیقتا تفکرات غیر الهی شرق و غرب حرفی برای گفتن ندارند و مسیر برای نشر و انتقال تفکر شیعه در اقصی نقاط عالم به خوبی فراهم است.
وی افزود: امروزه مسیحیت در دنیا حرف تازه ای برای تبلیغ ندارد؛ به طوری که حتی بسیاری از مردم مسیحی جهان نیز تا حدودی از آن رویگردان شده اند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از بهترین جاهایی که می شود، فرمایشات نورانی پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) را ترویج کرد ، فرصت حج است که خداوند متعال این فرصت را به ما داده که در طول سال تنها در مراسم حج و عمره پذیرای حدود 900 هزار نفر از هم وطنان باشیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به این که یکی از عوامل عدم بهره گیری مناسب ما از این فرصت عظیم، عدم آشنایی با زبان به ویژه در بین روحانیون مبلغ است، گفت: امروز زوار حج از کشورهای مختلف دنیا، بسیار دوست دارند که پیام انقلاب اسلامی را دریافت کنند، اما ما به علت آن که زبان نمی دانیم ، در این امر موفق نیستیم.
وی اضافه کرد: در این شرایط لازم است که نهادهایی همچون آموزش و پرورش به امر ترویج یادگیری زبان در کشور اهتمام بورزند و ایرادات در امر آموزش که در گذشته وجود داشت را مرتفع سازند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر همچنین با تاکید بر لزوم ارایه آموزش های مختلف به مردم و روحانیون در ایام حج و زیارت اظهار داشت: شناخت تاریخ، مناسک حج، اماکن زیارتی ، زبان ، آشنایی با مذاهب و فرق اسلامی، چگونگی مقابله با شبهه پراکنی وهابیت در ایام حج و ... از جمله این آموزش هاست که باید مورد توجه باشد و حج و زیارت و بعثه رهبری در این باره اقدامات خوبی را انجام داده و می دهند.
وی با بیان این که امروزه بحث روان شناسی حج و مخاطب شناسی آن، کاملا جدی و لازم است، گفت: ما با توجه به ظرفیت محدودی که داریم از طریق نرم افزارهای و محصولات مجازی می توانیم به این نیازها پاسخگو باشیم، لذا در سال های اخیر بعثه مقام معظم رهبری سرمایه گذاری بسیار خوبی از طریق ارایه آموزش های مجازی انجام داد.
رییس بعثه مقام معظم رهبری همچنین بیان داشت: یکی از کارهایی که با همکاری مرکز کامپیوتری نور انجام گرفت و مورد استقبال هم واقع شد، بحث دیجیتالی کردن کتابخانه حج بود.
وی افزود: ما در حدود هزار اثر مکتوب و غیر مکتوب تولید کرده ایم که با توجه به قدرت خرید کم مردم می توان این حج آثار را در یک سی دی نرم افزاری گنجاند و ما هم این کار را با همکاری مرکز نور به خوبی به سرانجام رساندیم.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر ادامه داد: نرم افزارهایی که امروز از آن ها رونمایی به عمل آمد، تا حدودی می تواند نیازهای زائران و روحانیون ما را بر آورده کند، اما برای پاسخگویی همه نیازها باید بیش از پیش کار کرد.
وی ضمن اشاره به آغاز دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته ارتباطات با گرایش حج از سوی بعثه، گفت: با توسعه این قبیل کارهای زیربنایی امیدواریم که در حوزه حج و زیارت شاهد رشد و توسعه خوبی باشیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما با کمبود روحانیون آموزش دیده برای عتبات روبرو هستیم، حال آن که اگر این آموزش ها را به عزیزان روحانی ارایه دهیم، مشاهده می شود که چه تحول عظیمی در خیل زائران عتبات عالیات به ویژه اقشار تاثیرگذار دانشگاهی پدید می آید.
وی با اشاره به تبدیل مرکز تحقیقات حج به پژوهشکده ، خواستار همکاری فضلای حوزوی در عرصه تحقیقات و پژوهش های مربوط به حج شد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر همچنین خاطرنشان کرد: سالانه در حدود 3 میلیون ایرانی به سفر های حج، عتبات عالیات و سوریه از داخل کشور اعزام می شوند که ما به ویژه در عصر انفجار اطلاعات حق نداریم که از این فرصت عظیم برای تبلیغ دین و مکتب اهل بیت (ع) غفلت کنیم.
وی در خاتمه سخنان خود از تلاش های دلسوزانه حجت الاسلام و المسلمین شهریاری و همکاران وی در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تشکر و بر لزوم تداوم این همکاریها و تعاملات تاکید کرد.