به گزارش مرکز خبر حوزه، معظمله پنج شنبه شب، در گردهمایی بزرگ مسئولین هیئات مذهبی و مداحان استان قم، در مدرسه علمیه امیرالمؤمنین(ع) قم، در توصیههای مهمی به مسئولین هیئات مذهبی، گفتند: باید همه را به اهداف ائمه اطهار(ع) و فاطمه زهرا(س) آشنا کنیم، چون آن اهداف مهم است و وقتی با آنها آشنا شویم میتوانیم از این برنامهها نتیجه بگیریم؛ مانند شعار «هیهات من الذله» که در زمان شاه به یک فرهنگ تبدیل شد و امروز هم در کشورهای اسلامی این شعار رواج پیدا کرده است.
معظم له گفتند: احکام شرعی را هم در مجالس خودتان بگویید، زیرا وقتی برنامه احکام باشد بسیاری از اشکالات شرعی به وجود نمی آید؛ سابق بر این هم، سنت بر این بود که یک نفر در هیئت بود و احکام را میگفت تا همه مخصوصا جوانان به احکام اسلامی آشنا شوند.
این مرجع تقلید، در ادامه توصیههای خود به مسئولین هیئتهای مذهبی گفتند: سعی کنید اتحادتان با هم حفظ شود و خدای ناکرده رقابت و کارشکنی در مقابل یکدیگر نداشته باشید.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم خاطرنشان کردند: قبل از انقلاب اسلامی، بین برخی از هیئتهای مذهبی رقابتهایی بود که امروز آن تفکر تا حدود زیادی برچیده شد اما در همه احوال باید سعی کنید همه با هم برادر متحد و متفق باشید چون پیروزی در جماعت است.
ایشان افزودند: سفارش دیگر این است که سعی کنید مراسمات مذهبی مثل عاشورا و فاطمیه(س) سال به سال با شکوه تر از سالهای قبل تر باشد، و همیشه یک قدم جلوتر از قبل باشید زیرا این برگزاری با شکوه مراسمات مذهبی، سبب پیشرفته شدن مکتب اهل بیت(ع) است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: در میان بت پرستان هند هم کسانی در مجلس عاشورا شرکت میکنند و میگویند که امام حسین(ع) متعلق به همه است و ما باید قدر این نعمت با ارزش را بدانیم.
معظم له در ادامه توصیههای خود به مسئولین هیئات گفتند: به جوانان اهمیت دهید چرا که جوانان بیش از همه در خطرند و دشمن در پی آن است که هم عقاید شان را بگیرد و هم عقاید خود را به آنان تحمیل کند؛ اگر جوانان را از ما بگیرند دیگر ما ابزاری برای پیشرفت دین نداریم.
این مرجع تقلید افزودند: باید جاذبههای معنوی برای آنها ایجاد کنید و پرچم امام حسین(ع) توسط نسل قدیم به آن جوانان سپرده شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه تأکید کردند: البته عزاداریها باید سنتی و در شأن ائمه(ع) باشد و نه این که در سبکهای مبتذل بیایند و مجالس عزاداری را آلوده کند و سبب آن شود تا وهن و اهانتی به ساحت امامان(ع) شود؛ باید هم مداحان و هم مسئولین هیئات به این نکته توجه کنند.
ایشان خاطرنشان کردند: متأسفانه شنیده شده که در برخی جاها موسیقی را به مجالس عزای اهل بیت(ع) میبرند که باید مراقب بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با تأکید بر این که خود گردانندگان هیئت باید الگوی مردم باشند، هشدار دادند: اگر مردم ببینند یک گرداننده هیئت در بازار به گونه ای غیر شرعی رفتار میکند، مردم میگویند این هم از هیئتیها؛ یا اگر مجلس عروسی نا مناسبی برای فرزندان خود بگیرد، میگویند این از مجلس عروسی دختر و پسر این مسئول هیئت که آلوده به گناه شرعی آشکار است. این گونه کارها اثرات بسیار ناگواری در بین مردم خواهد داشت.
معظم له افزودند: عمل شما مسئولین هیئت، باید مکتب حضرت زهرا(س) باشد نه این که با آن در تضاد باشد.
این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم اضافه کردند: افراد عادی اگر کاری کنند اثرش کمتر است اما اگر گرداننده هیئت، مداح و سخنران کار خلاف شرعی کند، اثرات بدی در جذب مردم به مکتب اهل بیت(ع) دارد و گاهی هم امام حسین(ع) در چنین اموری، افراد را تنبیه میکند.
معظم له در ادامه توصیههای خود به مسئولین هیئتها گفتند: باید خلوص نیت در مراسم عزاداری حاکم باشد؛ یعنی ریاکاری، تظاهر خودنمایی و امثال اینها نباید در دستگاه امام حسین(ع) و فاطمه زهرا(س) جایی پیدا کند، زیرا هر کاری برای خدا باشد نمود پیدا میکند اما چیزی که قصد خالص نباشد و باعث عقب ماندگی آن امر مورد نظر میشود.
مرجع تقلید افزودند: همچنین عزاداریها نباید غلو سبک باشد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از برخی افراد فعال در هیئات که جملاتی چون "لا اله الا زینت، لا اله الا فاطمه و ..." میگویند، گفتند: نباید چنین سخنانی بیان شود، زیرا شما در باره مقامات بانوی اسلام این قدر میدان وسیعی برای سخن گفتن دارید که نیاز نیست غلو کرده و لا اله الا فاطمه و ... بگویید.
ایشان در پایان تأکید کردند: باید در سایه توجه به مکتب اصیل اهل بیت(ع) نسبت به ترویج مذهب تشیع اقدام کنیم.