حجت الاسلام والمسلمين محمودرضا جمشيدي در آستانه فرا رسیدن پنجمین سالگرد ارتحال حضرت آيت الله فاضل لنكراني(ره) در گفتگو با خبرنگار حوزهنیوز، این مرجع فقید را دارای ویژگی های ممتازی دانسته و اظهارداشت: ايشان در يك خانواده روحاني و کاملا مذهبی به دنیا آمده و هوش و ذكاوت بالای خداداي باعث شد تا در دوران جواني در دروس حوزوی علماي زمان خود خوش بدرخشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه افزود:ايشان به قدري در دروس حوزوي موفق بودند كه توانستند در دوران جواني دروس حوزوي علماي بزرگ را شيوا و با مقبوليت همگاني و با زبان عربي به رشته تحرير در آورده و در همان سنين به درجه اجتهاد برسند.
*تربیت شاگردان و فضلای برجسته
مدیر حوزههای علمیه خواهران ادامه داد:این عالم ربانی يكي از بهترين مدرسان حوزه بودند که از قلمی روان برخوردار بودند؛ این ویژگی باعث شد تا کرسی تدریس ایشان همواره یکی از پربارترین درس ها باشد؛ به طوری که امروز هم بسياري از افاضل حوزه از شاگردان معظمله هستند.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی خاطرنشان کرد:این عالم وارسته به موازات جايگاه علمي و انقلابي برجسته در رابطه با اصلاح و تحول حوزه هاي علمیه و رشد همزمان آن بسیار تاکید داشتند واز مسئله نظم بخشي به حوزه غافل نبودند.
قائم مقام حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابعادسیاسی و انقلابي حضرت آیتالله فاضل لنکرانی(ره) گفت: رشادت توام با شجاعت و روشن انديشي از جمله ويژگي هاي بارز این مرجع فقید در این عرصه است كه باعث شد ایشان به يكي از چهره هاي مبارز عليه رژيم طاغوت و ياران امام خميني(ره) تبديل گردد و علي رغم شكنجه و تبعيد فراوان، پاي مكتب معمار کبیر انقلاب ايستاد و از آموزه های اهل بیت(ع) دفاع کرد.
*دفاع از فتوای تاریخی امام(ره)
عضو جامعه مدرسین حوزه با تاكيد بر شجاعت و انجام وظيفه به عنوان يكي ديگر از ابعاد شخصيتي اين مرجع فقيد، ابراز داشت:ايشان در زمينه هاي مختلف همواره يار و ياور امام خمینی(ره) بود؛ به طوري كه بعد از ارتحال رهبر کبیر انقلاب، برخي ها بر اثر غفلت هاي دروني زمزمه هاي را درخصوص پايان زمان فتواي تاريخي امام در مورد سلمان رشدي ابراز كردند كه در اين برهه حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(ره) با شجاعت اعلام كردندکه حكم امام در این زمینه به قوت خود باقي است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این مطلب که این عالم ربانی توجه زيادي به گسترش علوم اهل بیت(ع) داشتند، اضافه کرد: این مرجع فقید علي رغم مشغله فراوان تدريسي و مرجعيت، به تاسیس مراکزی جهت نشر آموزه های دینی در داخل و خارج از کشور اهتمام ویژه داشتند.
وی، اهتمام به احیای شعائر اسلامی را از دیگر ابعاد برجسته شخصیتی این عالم ربانی ذکر کردو بیان داشت: ايشان بر زنده نگه داشتن یاد اهل بیت(ع) تاکید بسیاری داشتند، به طوری که این عالم ربانی از احياگران دهه فاطميه بوده و بر گسترش علوم اهل بيت(ع) تاكيد خاصي داشتند که این مهم را در وصيت نامه خود ذكر كرده اند.
*اهتمام به تبلیغ معارف اهلبیت(ع) در عرصه بینالملل
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی با تاکید بر این که ايشان در بعد بين الملل نیز بر تبليغ علوم اهل بيت(ع) تاكيدفراوان داشتند، اضافه کرد: اهتمام به ساخت مراکز دینی در بعد بین المللی از جمله در انگلیس، مسكو ، آذربايجان و كشورهاي عربي از دیگر ویژگی های بارز این عالم ربانی است که نشان از افق دید بالای ایشان دارد.