حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی در آستانه ی پنجمین سالگرد ارتحال حضرت آیتالله فاضل لنکرانی (ره) در گفتگو با حوزهنیوز به تبیین شخصیت فقهی این مرجع فقید پرداخت و اظهارداشت:ایشان به دلیل شاگردی طولانی امام خمینی(ره) آشنایی دقیقی با فقه معمار کبیر انقلاب داشت وبه خوبی با مکتب فقهی امام راحل آشنا بودند.
وی با بیان این مطلب که حضرت آیتالله فاضل لنکرانی(ره) به شدت پیگیر نشر مکتب فقهی امام خمینی(ره)بودند، افزود:ایشان با داشتن هوش و ذکاوت فوق العاده، علاوه بر پیگیری مکتب فکری امام خمینی(ره)، چون قبلا شاگرد آیت الله بروجردی نیز بودند، به راحتی و فراتر از یک ساختار فکری مشخص میاندیشیدند.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد:ایشان از شخصیتهای برجسته فقهی بودند که بر فقه پویا تاکید داشته و یک نوع نقد فقهی همواره در درس خارج فقه ایشان وجود داشت.
*توجه به مکتب فقهی و اصولی نجف
وی یادآورشد:این مرجع فقید ضمن تبیین مکتب فقهی قم به مکتب فقهی و اصولی نجف هم توجه خاص داشت و نقدی هم متوجه آن مکتب میکردند.
این استاد حوزه علمیه قم یکی دیگر از ابعاد برجسته شخصیتی این عالم ربانی را بحث کرسی تدریس ایشان در حوزه ذکر کرد وابرازداشت: سالیان سال نسلهای متفاوتی در درس ایشان حضور داشتند، به طوری که که بسیاری از شاگردان ایشان امروز از اساتید صاحب نام حوزه هستند، لذایک بعد شاگرد پروری بسیارخوبی در ایشان قابل مشاهده است.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی ادامه داد:از دیگر ویژگیهای شخصیتی ایشان، اهتمام به ولایت فقیه و شخص امام خمینی(ره) بود و را ه ایشان را در عرصههای مختلف از جمله عرصههای اجتماعی، سیاست و ... پیگیری میکردند که این نکته میتواند یک الگویی برای حوزه و طلاب باشد.
*نگاه اجتماعی فراگیر
وی در بخش پایانی سخنان خود، نگاه اجتماعی این عالم ربانی را بسیار فراگیر دانسته و خاطرنشان ساخت:این مجاهد خستگی ناپذیر به رغم این که در یک سطح بالای علمی و مرجعیتی حضور داشت، ولی در عین حال صفای باطن ایشان در برخورد و صحبت و احوالپرسی با همگان به خوبی مشهود بود.