جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با تاکید بر لزوم خودسازی طلاب، گفت: باید تلاش کنیم انتطارت امام عصر (عج) را برآورده سازیم.

به گزارش حوزه نیوز؛ حجت‌الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال بامداد امروز، 5 اردیبهشت در مراسم «میهمانی ملکوت» که به همت معاونت تهذیب حوزه های علمیه و آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) با حضور 740نفر از برادران و خواهران طلبه در شبستان نجمه خاتون برگزارشد، با اشاره به روایتی از امیرالمومنین علی (ع)، اظهار داشت: تهجد و معنویت در زندگی خادمین و سربازان حضرت صاحب الامر (عج) سرنوشت ساز و مایع خیر و برکت بسیاری برای آنان و خانواده آنها می‌باشد.

وی افزود: امام علی (ع) در جواب کسی که از ایمان سئوال کرده بود می فرماید «خدای متعال پایه های ایمان را بوسیله چهار پایه محکم و استوار ساخته است بطوری که اگر یکی از این پایه ها نباشد ایمان سقوط خواهد کرد».

مدیر حوزه علمیه استان قم تصریح کرد: صبر، یقین، عدل و جهاد چهار عمود ایمان بشمار می آیند و اگر کسی بخواهد به مرحله صبر از ایمان برسد باید از  چهار گذر شوق،اشفاق،زهد و انتظار عبور نماید؛ چرا که باقی فقط خدای متعال است و غیر او همه روزی فنا خواهند شد .

 مسئول حوزه مدیریت حوزه‌های علمیه با بیان اینکه بعضی مواقع «فنا برای بقا است»، بیان داشت: مرحله شوق و اشفاق یعنی امید  و رجا  و خوف از هر آنچه که انسان را از میدان مرکزی نورانی مسیر اهل بیت دور  کند و امید و خوف از غضب الهی که تعدیل کننده انسان ازمسیر حرکتش به سمت تعالی است، مانند قطره ای که اگر به دریا ریخته شود موجب بقا او می گردد.

مدیر حوزه علمیه استان قم در همین رابطه با اشاره به روایتی از امام رضا (ع)، افزود: آنقدر به رحمت الهی امید داشته باشید که تصور کنید ، گویا بدترین بندگان خدا هستید، ولی امید وار به رحمت واسعه الهی باشید؛ آنچه که در کنار امید لازم وضروری است، اشفاق است،  همان طوری که علی بن موسی الرضا(ع) تصریح کردند«آنقدر از خدا بترسید که گویا شما بدترین بندگان هستید».

وی با اشاره به علامات مومنین، یادآور شد: مومن واقعی ده نشانه دارد ،همان طوری نبی مکرم اسلام فرمودند«انسان مومن کسی است که نبیندکسی را جز اینکه اعتقاد داشته باشد که طرف مقابل  بهتر از خودش است .

حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ‌فال با بیان این که «زهد بی رغبتی به دنیا محسوب می شود، نه نداشتن دنیا»، تاکید کرد: زهد در اسلام به معنای بی رغبتی به دنیا است، برخلاف کسانی که زهد رهبانیت مسیحیت گرفته و به معنای نداشتن دنیا تعبیر می کنند؛ همانطوری که اهل بیت عصمت طهارت در سادگی و سختی زندگی می کردند و احساس نارضایتی نمی کردند.

مسئول حوزه مدیریت حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود صبر را یکی از مراحل ایمان دانسته و گفت:  باید مراقب باشیم  فقط در مسیر حق و حقیقت حرکت کنیم .

 حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال در ادامه خطاب به طلاب جوان تاکید کرد: فرصت های حجره نشینی را غنیمت بشمارید و  از این فرصت برای خود سازی بهرمند شوید ، زمانی که طلبه ازحجره جدا می شود بلحاظ گستردگی اشتغالات کمتر می تواند به برخی مسائل بپردازد؛ بنابراین باید تلاش کنیم انتظارات حضرت صاحب الامر امام زمان (ع) را برآورده سازیم .

وی با اشاره به فرازهایی از صحیفه سجادیه، خاطر نشان ساخت: کسی به درجه صبر نمی رسد، مگر اینکه به درجه شوق رسیده باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ‌فال یادآور شد: باید اعمال ما طلاب با دیگران فرق داشته باشد؛ چرا که به مردم می گویند چرا نماز یومیه را درست نخواند؟. ولی به ما طلبه ها می گویند چرا نماز شب را نمی خوانی.

مدیر حوزه علمیه استان قم در پایان با تقدیر از معاونت تهذیب حوزه های علمیه و حوزه علمیه قم ، حرکت دسته‌جمعی طلاب برای تهجد و عبادت و خودسازی را الگو و سمبل برای دیگران عنوان کرد.

             

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha