شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

عضو مجلس خبرگان رهبری بر لزوم ارتقای انگیزشی علم آموزی و آموزش در بین طلاب تاکید کرد.

به گزارش سرویس استان‌های حوزه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست کرسی‌های نظریه پردازی با موضوع «الزامات و آسیب‌های طلبگی» که در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) گرگان برگزار شد، با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه شیعه بر دو محور علم و اخلاق استوار هستند، اظهار داشت: اگر هر کدام از این دو محور از حوزه‌های علمیه برداشته شود، جایگزینی برای آنان نبوده و مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورد.

وی افزود: یک طلبه اگر فقط به مسائل اخلاقی سوق پیدا کند و در این زمینه خود را پرورش دهد، بالاترین حدی که برای او می‌توان در نظر گرفت، یک عارف است که نمی توان از آن به محصول حوزه نام برد و اگر حوزه‌های علمیه فقط در مسائل علمی به فعالیت بپردازند، حد بالای آن یک دانشگاه پیشرفته است که این هم از اهداف حوزه نبوده و مضرات بسیاری را به دنبال دارد.

این استاد عالی حوزه علمیه قم با تأکید بر این که علم و تقوا دو بال برای پرواز یک طلبه است، ابراز داشت: علم و تقوا دو بالی است که یک شاگرد مکتب امام صادق(ع) و سرباز حضرت ولی عصر(عج) به آن نیاز داشته و نقصان هر کدام، آسیب‌های بسیاری را به همراه دارد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به روایتی از امام علی(ع) خاطرنشان کرد: حضرت امیر در روایتی در باب علم فرموده است: «تَعلّموا العلم فان تعلُّمه حسنة، و مُدارسته تسبيح، والبحث جهاد، و تعليمه لمن لا يعلَمُه صدقة» علم را بياموزيد؛ چرا كه يادگيرى علم حسنه است ؛ يعنى ثواب دارد و تدريس و ياد دادن آن به كسانى كه نمى دانند صدقه است . بحث و گفتگوى علمى ، جايگاه و ارزش جهاد در راه خدا را دارد.

وی همچنین با اشاره به محسنات حوزه‌های علمیه در باب تعلیم و تعلم، تصریح کرد: پیش مطالعه، دقت در کلاس، مطالعه بعد از کلاس و مباحثه از مسائل بسیار مهمی است بیش از هزار سال است که در حوزه‌های علمیه از آن استفاده می‌شود و دانشگاه‌های بزرگ بسیاری به دنبال تحقق این روش علم آموزی در خود هستند.

حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی افزود: البته متأسفانه امروز این روش در حوزه در حال فراموشی است و طلاب بهای کمتری به آن می‌دهند که جا دارد در این زمینه کارهای مناسبی صورت بپذیرد.

این استاد حوزه در ادامه با اشاره به راههای افزایش انگیزه آموزش در طلاب، گفت: دو بخش عوامل جسمانی و عوامل غیرجسمانی در افزایش انگیزه آموزش در طلاب موثر است.

وی با اشاره به عوامل جسمانی افزایش انگیزه آموزش در طلاب، اظهار داشت: تنظیم خواب، رعایت برنامه غذایی، داشتن فعالیت سالم ورزشی، حجامت، توجه به فضای پیرامونی از نظر رنگ، نور، بو و طراوت محیط، رعایت بهداشت، رعایت نظم و آراستگی ظاهری، تأمین آسایش جسمانی و درمان بیماری­ها و ناراحتی­ها از عوامل جسمانی است که در افزایش انگیزه آموزش در طلاب بسیار مؤثر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha