در آستانه فرا رسيدن سالگرد پيروزي مقاومت اسلامي لبنان و شکست صهيونيستها در سال 2000 ميلادي، نشست «مقاومت در ادبيات فارسي و عربي» در بيروت برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل حوزه نیوز در این نشست که به همت رايزني فرهنگي ايران در لبنان برگزار شد، آقايان دکتر علي حجازي استاد دانشگاه لبنان و داستان نويس سرشناس لبناني ، دکتر علي زيتون استاد دانشگاه لبنان و ناقد ادبي ، دکتر احسان قبول استاد اعزامي از مرکز و خانم دکتر فاتن المر استاد دانشگاه لبنان و ناقد ادبي سخنرانی کردند.
حجت الاسلام والمسلمین رئيس زاده رايزن فرهنگي ایران در این نشست، حضرت فاطمه زهرا(س) را اسوه مقاومت عليه ظلم، جور و طغيان دانست و با يادآوري پيروزي مقاومت اسلامي در سال 2000 خاطره شهداي مقاومت بويژه شهيد سيد عباس موسوي، شهيد شيخ راغب حرب و شهيد عماد مغنيه را گرامي داشت.
وی افزود: مقاومت اسلامي محصول مدرسه الهي است که در مقابله با کيان صهيونيستي دستاوردهاي بزرگ نظامي ، سياسي اقتصادي و امنيتي در لبنان و منطقه و در سطح امت بدست آورده است. يکي از مهمترين دستاوردها، تغيير معادله حاکم بر منطقه مبني بر قرار داشتن تصميم جنگ و صلح در دست صهيونيستها با حمايت آمريکا بود. رایزن فرهنگی ایران خاطر نشان کرد:اين مقاومت که به ملت هاي منطقه و لبناني ها عزت، افتخار، اطمينان و امنيت و ثبات را اهدا کرده است، در واقع مقاومتي فرهنگي با ريشه هايي در اصول انساني، اخلاقي و اسلامي است و همخوان با مباني فطرت انسان مي باشد که هر عقل سالمي آن را مي پذيرد.
وی تاکيد کرد: اگر مقاومت وجود نداشت، کيان صهيونيستي به طمع، تجاوز و خواسته خود در سيطره بر تمامي کشورهاي منطقه ادامه مي داد و اگر پيروزي الهي تابستان 2006 تحقق نمي يافت، چهره منطقه و دنيا غير از آني که هست، مي بود و چه بسا رژيم صهيونيستي برگه هاي تصميم گيري در منطقه را در دست گرفته بود و هم اکنون بر ثروت هاي طبيعي منطقه سيطره و عزت و حاکميت و حق زندگي را از ملتهاي منطقه سلب نموده بود. حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده گفت: بنابراين مقاومت بر اين ملت حق زندگي، عزت و شرافت دارد و لذا بر امت است که از اين مقاومت در تمامي زمينه ها حمايت نمايد.
وی اظهار داشت: توليدات ادبي در ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي، دستاوردهاي مهم و فراواني در تثبيت و تعميق فرهنگ و ادبيات مقاومت کسب کرده است و در اين زمينه کتابها و منشورات فراواني بويژه کتابهاي داستان زندگي انقلابيون، مجاهدين و اسراي جنگ تحميلي و همچنين در مورد مقاومت اسلامي در منطقه و به ويژه فلسطين تأليف و منتشر شده است. اين كتابها به زبانهاي خارجي از جمله عربي ترجمه شدهاند كه خود در توسعه روابط فرهنگي ميان دو فرهنگ عربي و فارسي تأثيرگذار ميباشد.
رايزن فرهنگي ایران در لبنان گفت: ما معتقديم اين مقاومت مائدهاي الهي است كه خدايتعالي آن را براي دوستان خاص خود گسترانده و پيروزيهاي بزرگي را در آينده به بار خواهد آورد كه همانا نابودي رژيم صهيونيستي خواهد بود. هر كس به اين مقاومت و خط آن پيوست نجات يافت و هر كس از آن جا ماند غرق خواهد شد.
پس از آن، سخنرانان، مقالات خود را پيرامون موضوع ميزگرد عرضه نمودند و دكتر علي حجازي در مورد شخصيتسازي در ادبيات مقاومت (داستان بهعنوان نمونه)، دكتر علي زيتون در مورد زن و مقاومت در داستانهاي علي حجازي، دكتر فاتن المر تحت عنوان نگاهي به ادبيات مقاومت و دكتر احسان قبول در مورد مفهوم مقاومت در ادبيات فارسي سخنراني كردند.
اين نشست مورد اهتمام رسانههاي گروهي قرار داشت و چند كانال ماهوارهاي از جمله المنار، الصراط و فلسطين اليوم از آن گزارش مصور تهيه نمودند.