شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

معاون بین الملل حوزه، گفت: نقش حوزه‌های علمیه در بیداری اسلامی فعالانه بوده که بخشی از ثمرات آن در آینده نمایان می‌شود.

به گزارش حوزه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن زمانی عصر امروز در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب که دکترین مهدویت، در بردارنده نگاه بنیادی و راهبردی به مساله انتظار است، اظهارداشت: پیوند مهدویت و بیداری اسلامی دیرینه است؛‌ مهدویت و بیداری اسلامی ریشه‌های تاریخی و اصیلی دارد، پیامبران الهی برای بیداری مردم از جهل و بی خدایی، مرارت‌های بسیاری تحمل کردند تا بتوانند آنان را با نور روشن حقیقت،‌ آشنا کنند.

* پیامبران بزرگترین بیدارگران تاریخ

وی افزود: پیامبران، بزرگترین بیدارگران تاریخ بودند و با تلاش فرهنگی و مبارزه با عوامل خفتگی ملت‌ها، این خط روشن را تا آخرین منجی بشریت ادامه دادند؛ امام زمان(عج) آخرین بیدارگر بشر است و با تکیه بر همین اعتقاد و دکترین، انسان‌های بزرگی از میان علما، برای هدایت گری بشر ظهور کردند که در عصر حاضر، بزرگترین آنان، امام راحل بود.

معاون بین الملل حوزه‌های علمیه تصریح کرد: امام راحل از بدو تشکیل نظام جمهوری اسلامی، هدف غایی این حکومت را صدور نورانیت و اسلام اصیل در سراسر جهان و تجمیع قدرت مستضعفان جهان ذکر می‌کردند و از این رو بود که در ابتدای تشکیل حزب جمهوری اسلامی ایران، تاکید می‌کردند که باید حزب مستضعفان جهان شکل بگیرد تا بتوانیم این انقلاب را جهانی کنیم.

وی ادامه داد: زمانی که در اولین روزهای انقلاب، نمایندگان نهضت‌های آزادی بخش برای الهام گیری از رهبر انقلاب اسلامی به ایران آمده بودند، کشورهای استکباری، زنگ خطر را شنیدند و سعی کردند با برنامه‌ریزی از سرعت صدور انقلاب اسلامی جلوگیری کنند که در نخستین گام علاوه بر ایجاد فشارهای داخلی، از حربه جنگ به عنوان ترمزی برای انقلاب استفاده کردند که البته این جنگ برکات بسیاری برای ملت ایران داشت.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی با بیان این مطلب که مهدویت اندیشه ای بنیادین در بین امت اسلامی است، اظهارداشت: تحقق توحید و نبوت در دکترین مهدویت امکان پذیر می‌شود و به همین شکل این دکترین را می‌توان رکن اصلی تمدن اسلامی دانست زیرا تمام جریان‌های هدایتی این دین الهی به مساله مهدویت ختم می‌شود.

وی ادامه داد:‌ علاوه بر شیعیان، اهل تسنن نیز به امام زمان(عج) به عنوان منجی از نسل رسول الله(ص)، حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) معتقد هستند و مساله ولادت ایشان نیز در بین آنان در حال حل است و رگه‌های روشنی از گسترش یافتن نور این حقیقت در بین آنان مشاهده می‌شود.

معاون بین الملل حوزه اضافه کرد: حداقل بیست کتاب علمی کاملا مستقل از سوی علمای بزرگ اهل سنت از جمله کنجی شافی، یوسف محدثی، جلال الدین سیوطی شافعی و... منتشر شده است؛‌ در کشور مصر، از سوی ادارات دولتی نیز مساله امامت به روشنی در معابر عمومی بیان می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی تصریح کرد: انتظار مخرب، انتظاری است که در جامعه شیعیان به واسطه درک ناصواب از این مساله بوجود آمده است و سلفی‌ها از میان اهل تسنن، با دکترین مهدویت به مقابله برخاسته اند‌؛ در این راستا وظیفه ما این است که با مذاکره و مباحثه‌های علمی با بزرگان این گروه‌های فکری، پیام اصیل مهدویت را به آنان ابلاغ کنیم تا آنان نیز در صورت اینکه دچار جهالتی شده باشند، از اشتباه خود برگردند.

وی با اشاره به چالش‌های انقلابیون کشورهای اسلامی منطقه اظهارداشت: ‌تبیین خطرات و چالش‌هایی که در برابر انقلابیون در مساله بیداری اسلامی را باید تبیین کنیم چرا که بخشی از این موانع و چالش‌ها از سوی کشورهای استکباری، بخشی دیگر از سوی جریان‌های انحرافی درونی، بخشی دیگر از سوی بقایای حاکمیت طاغوتی و بخشی دیگر به واسطه آفت‌های انقلابی بر انقلابیون تحمیل می‌شود که باید تجربیات انقلاب اسلامی و روند صحیح را به آنان ابلاغ دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این مطلب که برخی از کارها به اسم مهدویت، مشکلات بسیاری برای این فرهنگ ایجاد کرده است، عنوان کرد: همین کج فهمی‌ها و انتقال آن به مردم تا کنون خسارت‌های بسیاری به جامعه اسلامی وارد کرده است.

معاون بین الملل حوزه‌های علمیه، با اشاره به فعالیت‌های حوزه در زمینه بیداری اسلامی در عرصه جهانی، گفت: حوزه ما در این زمینه نقشی فعالانه داشته است و نتایج و ثمرات این تلاش‌ها در آینده ظاهر خواهد شد؛ برگزاری همایش‌ها، نشست‌ها و برنامه‌های علمی با متفکران این کشورها می‌تواند به فرهنگ سازی و انتقال تجربیات به آنان نقش آفرین باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha