حجتالاسلام والمسلمین صالح در گفتوگو با حوزه نیوز به نقش جامعةالمصطفی در ترویج اندیشههای شهیدمطهری اشاره کرد و گفت: جامعةالمصطفی با توجه به این که نهادی حوزوی و روییده از انقلاب اسلامی میباشد، یکی از کانونهای انتشار افکار آیت الله مطهری در سراسر جهان است.
وی با بیان این که این نهاد امروز پذیرای سیل مشتاقان معارف اهلبیت(علیهمالاسلام) از سراسر جهان در داخل و خارج کشور است، افزود: این حضور گسترده در المصطفی، فرصت مناسبی برای انتقال افکار و اندیشههای شهید مطهری را برای ما فراهم کرده است.
معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی به نقش آثار و افکار این شهید والا مقام در برنامهریزیهای کلان جامعةالمصطفی اشاره و بیان کرد: المصطفی در تنظیم اسناد بالادستی مانند نظامنامه تربیتی خود یکی از منابع اصلیش اندیشهها و افکار و آثار شهید مطهری است.
حجتالاسلام والمسلمین صالح به تبیین فعالیتهای المصطفی در ترویج افکار و اندیشههای شهید مطهری در جهان پرداخت و گفت: یکی از اقداماتی که معاونت فرهنگی جامعةالمصطفی اجرا کننده آن است، طرح اندیشه مطهر است که بیش از سه سال در مدارس وابسته به جامعةالمصطفی در داخل و خارج کشور برگزار میشود.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: هر ساله گروههای زیادی از طلاب از مقاطع و سطوح مختلف تحصیلی در آن شرکت میکنند و با آثار شهید مطهری آشنا میشوند.
وی افزود: برای اجرای این طرح مطالعاتی، در ابتدای سال،کارگروه تخصصی با حضور معاونان فرهنگی مدارس وابسته به جامعةالمصطفی تشکیل میشود و نسبت به اجرای هرچه بهتر این طرح، برنامهریزی میکنند و آثار استاد مطهری را متناسب با نوع مخاطب طلاب در کشورهای مختلف و سطوح تحصیلی آنها، در قالب مسابقات کتابخوانی در میان آنها ترویج میدهند.
معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی اضافه کرد: جامعةالمصطفی در حال برنامهریزی برای حرکت به سمتی است که طلبه در دوران تحصیل خود در المصطفی، یک دور با آثار شهید مطهری آشنا شود.
وی ترجمه آثار شهید مطهری به زبانهای مختلف از جمله انگلیسی، عربی، اردو، چینی، ژاپنی، مالایو، روسی و... را از دیگر برنامههای المصطفی در این زمینه شمرد و گفت: که در کشورهای مختلف، در نمایندگیهای المصطفی در کشورهای مختلف این کار صورت گرفته که از سوی صاحبان اندیشه، اصحاب فکر، بهویژه جوانان با استقبال روبرو شده است.
حجتالاسلام والمسلمین صالح با تأکید بر این که برای ترجمه وانتشار آثار شهید مطهری در جهان، نیاز به عزم جدی و سرمایهگذاری گسترده دراین عرصه است، تصریح کرد: انتشار آثار شهید مطهری در جهان، مسئلهای ضروری است که برای این کار، نیاز به عزم جدی و سرمایهگذاری گسترده و همچنین همکاری و همافزایی نهادهای فرهنگی فعال در خارج کشور میباشد.
معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی خاطرنشان کرد: البته با توجه به این که بسیاری از آثار شهید مطهری متناسب با نیازهای امروز جهان است، در ابتدا، نیازمند یک نیازشناسی گسترده است تا بر اساس اولویتبندی، این آثار در میان علاقهمندان در جهان قرار گیرد.
وی ادامه داد: برگزاری همایشهایی ویژه این شخصیت در دانشگاههای سراسر جهان از جمله اقداماتی است که در این عرصه ضروری است تا با معرفی این آثار، عطشی در میان آنها ایجاد نماید. به ویژه، امروز که جریان بیداری شکل گرفته، بهترین زمان است که نسل به پا خاسته، نو و متحول شده در جهان، با اندیشههای ناب علامه مطهری آشنا و از نظر فکری، تغذیه شوند.
معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی با اشاره به ظرفیتهای موجود در جامهالمصطفی در این عرصه، اظهار کرد: جامعةالمصطفی به عنوان نهادی حوزوی بینالمللی، میتواند پایهگذار این کار باشد و نسبت به ایجاد هماهنگی در میان حوزههای فعال در این عرصه نقش کلیدی ایفا کند.
وی به نمونههایی از آخرین ترجمههای صورت گرفته از سوی جامعةالمصطفی اشاره کرد و گفت: ترجمه کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» به زبان ژاپنی جدیدترین اثر است که این کتاب به صورت درسنامه برای تدریس در کشور ژاپن، آماده شده است. همچنین کتاب داستان راستان این استاد نیز اخیراً در قرقیزستان به زبان روسی ترجمه شده است.
* ارائه آثار شهید مطهری در اردیو اینترنتی المصطفی
حجتالاسلام والمسلمین صالح ادامه داد: مجموعه 22 جلدی صوتی آثار مطهری به زبان عربی نیز اقدام ارزنده دیگری است که در راستای ترویج افکار واندیشههای شهید مطهری در جهان است که در این راستا، شهید گروهی از مترجمان مجرب عربزبان در مرکز مجازی المصطفی آثار ایشان را ترجمه کرده و در رادیو اینترنتی المصطفی قابل شنیدن است.
معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی در پایان خاطرنشان کرد: نگاه استاد مطهری به مسائل اسلامی و برخورداری آن از دیدگاه فلسفی، موجب شده که تمامی این افکار واندیشهها همواره تازه باشد و نیازهای امروز جامعه را نیز با گذشت چندین دهه از نگارش آنها، پاسخگو باشد، ولی متأسفانه، اقدام لازم و مؤثر در ارائه آن به جهانیان صورت نگرفته است.