چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 278604
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۴:۰۵

نشست شهید مطهری و انقلاب اسلامی با موضوع «ماهیت، آسیب‌ها وتداوم انقلاب اسلامی» امروز با حضور اساتید،فضلاوطلاب غیرایرانی مجتمع امین وابسته به جامعة‌المصطفی در قم برگزار شد.

به گزارش حوزه نیوز،دکتر مرتضی شیرودی در این نشست با اشاره به شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم گفت: هرچند شهادت استاد مطهری ضربه محکمی بر پیکره انقلاب اسلامی بود ولی شهادت ایشان آثار مهم و گرانقدری برای انقلاب اسلامی به بار آورد.

وی با اشاره به این که پژوهش، مقدمه معلمی است وبا تبیین شخصیت شهید مطهری گفت: سخنان و فرمایشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری کافی است تا جایگاه بلند و والای این شهید بزرگوار را در انقلاب اسلامی احساس کنیم.

وی با بیان این که کتاب‌ها و آثار شهید مطهری مسائل اساسی اسلام را به انسان منتقل می‌کند تصریح کرد: آثار ی که از ایشان در مورد انقلاب اسلامی به یادگار مانده است چنان تازگی از آن احساس می‌شود که به انسان این را می‌رساند که ایشان همچنان زنده است و با او صحبت می‌کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که سخنان شهید مطهری پیچیدگی زیادی ندارد، اظهار داشت: سادگی در صحبت‌ها و کلام این شهید بزرگوار وجود دارد، که دارای عمق و دقت زیادی است .

دکتر شیرودی با بیان این که در هر بحثی باید از مفهوم آن بحث شروع کرد، گفت: شهید مطهری انقلاب را هم به صورت لغوی و اصطلاحی معنا می‌کند؛ ولی تاکید ایشان بیشتر بر تعریف اصطلاحی است که انقلاب همان تغییر ماهوی و ماهویتی، اساسی و بنیادی و کلیدی یک پدیده می‌باشد.

وی با بیان این که انقلاب، حرکتی است ارادی ، گفت: اولین و مهمترین مولفه ای که در اصطلاح انقلاب از نظر شهید مطهری می‌توان به آن اشاره کرد، ارادی بودن انقلاب می‌باشد و دومین ویژگی، حرکتی متعالی و رو به جلو داشتن است.

این استاد دانشگاه ابراز داشت: از نظر شهید مطهری انقلاب، «وضعی را با اراده خود خراب کردن برای رسیدن به اراده بهتر» می‌باشد که در این راستا شهید مطهری بیش از بحث در مورد انقلاب، در مورد اصلاح جامعه بحث می‌کند.

دکتر شیرودی ادامه داد: استاد مطهری اصلاح را به معنای سامان دادن آرام یک جامعه و یک نظام سیاسی می‌داند که بعد از پیروزی و به ثمر رسیدن انقلاب به وجود می‌آید که می‌توان گفت اصلاح یک حرکت بنیادی نبوده و به یک امر سیاسی و اجتماعی نمی پردازد بلکه قبول تغییر اساسی در صدد بهبود وضع و تغییر مواضع برای سعادت می‌باشد.

وی با اشاره به این که شهید مطهری انقلاب را مقدمه اصلاح می‌داند و سپس آن را نیازمند اصلاح ،گفت: انقلاب اسلامی ایران ثمره و عصاره هویت اسلامی ایرانی کشور است که باید برای بقاع آن تلاش کرد.

دکتر شیرودی اظهار داشت: اصلاح باید دائما و به طور مستمر اتفاق بیافتد و این جدای از آن اصلاحی است که برخی‌ها به دنبال غرب در صدد پیگیری آن بوده و نگاه غربی به اصلاحات دارند.

وی با بیان این که انسان بعد از انقلاب نباید کار خود را تمام بداند ابراز داشت: باید بعد از انقلاب تلاش خود را برای بهبود اوضاع و رسیدن به مطلوب افزایش داده و در راستای رسیدن به سعادت گام برداشت .

شیرودی تصریح کرد: بر اساس آنچه از آموزه‌های اسلامی یاد گرفته ایم اصلاح از فرد آغاز می‌شود و باید انسان برای اصلاح اجتماعی از خود شروع کرده و خود آغازگر این اصلاح باشد.

وی با اشاره به این که انسان برای رهایی و توسعه نیازمند اتحاد است اظهار داشت: اتحاد باید هم در درون جامعه باشد و هم در بیرون جامعه، به طوری که می‌توان گفت؛ کشورهای اسلامی دارای مرزهای متفاوت می‌توانند دارای اهداف متعالی مشترکی بوده و در این راستا با هم متحد باشند.

شیرودی با بیان این که شهید مطهری نقطه اساسی و اصلی انقلاب را مردم می‌دانست ابراز داشت: آسیبی که شهید مطهری برای جنبش اصلاحی جهان اسلام مطرح می‌کند این است که برخی از جنبش‌های اصلاحی دچار سلفی گری شدند.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: انقلاب ایران تنها انقلابی است که در آن همه طبقات اعم از قشرهای پایین و طبقات بالا جامعه درآن شرکت داشتند .

وی با اشاره به دیدگاه امام خمینی(ره)نسبت به انقلاب و نظام اسلامی گفت: نگاه امام خمینی(ره) به انقلاب اسلامی این بود انقلابی که با همت و تلاش مردم به وجود آمده است باید با تلاش همان مردم ادامه یافته و در به هدف رسیدن این سرمایه الهی تلاش و مشارکت نمایند.

مرتضی شیرودی در پایان سخنان خود ابراز داشت: امام(ره) حرکت انقلاب و بعد از آن را ناشی از آگاهی و خودآگاهی مردم می‌دانست و مبارزه ایشان مبارزه ای فرهنگی بود و آن ماهیت مذهبی داشت که مذهب می‌تواند در نگه داشتن انقلاب و تداوم آن موثر باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha