به گزارش حوزه نیوز، حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد، امروز در دومین نشست معاونین آموزش و پژوهش مدیریتهای استانی که در سالن همایشهای اردوگاه یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران برگزار شد، به پیشرفتهای پژوهشی حوزه در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: چهار سال گذشته ساختار و شرح وظایف این معاونت تصویب و تا امروز نیز دستاوردهای زیادی را کسب کرده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به برخی پیشرفتهای پژوهشی حوزه، اظهار داشت: با فعالیت معاونت پژوهش، تثبیت، استقرار، استاندارد شدن و دوره توسعه انجمنهای علمی حوزه انجام شد و امروز شاهد فعالیت انجمنها در رشتههای مختلف اسلامی هستیم.
وی بااشاره به حضور بیش از 3هزار پژوهشگر و استاد در این انجمنها، اظهار داشت: در سال گذشته چندین انجمن اسلامی تشکیل شد و امسال نیز شاهد تشکیل انجمنهای دیگری خواهیم بود.
حجتالاسلام والمسلمین عماد همچنین به راهاندازی مجلههای علمی و کانونهای علمی در مدارس علمیه سراسر کشور اشاره کرد و ادامه داد: اوایل فعالیت معاونت پژوهش حوزه در هیچ نهاد تصمیمگیر دانش در کشور حضور فعالی نداشت، ولی امروز در حدود 20 نهاد علمی و پژوهشی صاحب کرسی و رأی است.
وی، فرصتهای موجود حوزه را نسبت به چند سال گذشته، برای انجام فعالیتهای پژوهشی مناسب دانست و گفت: این فرصتها، مسئولیت ما را انجام کار بیشتر میکند و باید بتوانیم حق این فرصتها را ادا کنیم.
معاون پژوهش حوزههای علمیه افزود: زمانی که حوزه را مرکز تأمین فکر واندیشه در عرصه علوم دینی و اسلامی بدانیم، میبینیم که کار برای انجام، بسیار است و هنوز نتوانستهایم خود را نقطه ایدهآل برسانیم؛ بنابراین، باید دراین عرصه با برنامهریزیهای کلان و کارشناسانه آینده خود را ترسیم کنیم و با جدیت خودرا به آن برسانیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات موجود در عرصه پژوهشی، اظهار داشت: از جمله این مشکلات، نداشتن توانایی کافی برخی از اساتید حوزه در عرصه پژوهش است؛ البته با برگزاری برخی دورههای آموزشی و دانشافزایی، به دنبال حل این مشکلات هستیم. همچنین در جذب اساتید، جنبه پژوهشی نیز در نظر گرفته میشود.
حجتالاسلام والمسلمین عماد در پایان خاطرنشان کرد: اگر در مدیریتهای استانی؛ میان مدیر و معاونان، همکاری لازم وجود داشته باشد و بر این اساس، نقاط هدف کمی مانند تعدادنشستهای پژوهشی مورد نیاز، انتشار نشریات علمی و... را در نظر بگیرند، به ثمرات خوبی دست خواهیم یافت.