شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 278849
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۰

مراسم گرامیداشت سی و سومین سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری با حضورمراجع تقلید، بزرگان، طلاب و فضلا و مسئولان حوزه و مردم متدین قم و فرزندان این استاد شهید، از سوی مرکز مدیریت حوزه های علمیه، در قم برگزار شد.

به گزارش حوزه نیوز، دراین مراسم که از سوی مرکزی مدیریت حوزه‌های علمیه با همکاری ستاد بزرگداشت شهید مرتضی مطهری و نهادهای علمی و دینی، پنج شنبه شب، بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد اعظم قم برگزار شد، برخی از مراجع عظام  تقلید ، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم وشورای عالی حوزه‌های علمیه، مدیران حوزوی، مسئولان لشکری و استانی، اساتید، روحانیون، طلاب، مردم متدین قم و فرزندان این استاد شهید، حضور داشتند.

دراین مراسم آیت‌الله حائری شیرازی در سخنانی، با گرامیداشت سالروز شهادت استاد مطهری و هفته معلم، به تبیین ویژگی‌های علمی و اخلاقی و همچنین نقش شهید مطهری در دانشگاه‌ها پرداخت.

عضو خبرگان رهبری  در آغاز سخنان خود با اشاره به جایگاه روحانیت و ضرورت حضوراین قشر تاثیر گذار در عرصه های مختلف به ویژه درعرصه سیاست، اظهار داشت:‌ امام خمینی(ره) با این رویکرد انقلاب اسلامی ایران را به راه انداخت و آن را به پیروزی رسانید.

آیت‌الله حائری شیرازی با اشاره به پاسخ امام خمینی(ره) نسبت به روحانیونی که می‌گفتند، هربار در سیاست دخالت کرده‌ایم، شکست خورده‌ایم، گفت: امام خمینی(ره) در پاسخ به این افراد می‌گفتند که چون در سیاست دخالت نکرده‌اید، کم تجربه هستید و شکست می‌خورد، باید باحضور در این عرصه و کسب تجربه، پیروز شد.

عضو خبرگان رهبری در ادامه به تبیین شخصیت و ویژگی‌های شهید مطهری پرداخت و گفت: شهید مطهری عاشق دانستن و فهمیدن راه حل برطرف کردن مشکلات بود و در برابر حرف‌های نامربوط که به اسلام نسبت داده می‌شد، می‌ایستاد.

وی با اشاره به دشواری ورود روحانیت و علمای دینی به دانشگاه‌ها در دوره طاغوت، اظهار داشت: مطهری به سختی، توانست وارد دانشگاه شود و زمانی که وارد شد، در ابتدا زبان دانشگاهیان را یاد گرفت تا کتابی که می‌نویسد و یا سخنی که می‌گوید از سوی دانشگاهیان قابل پذیرش باشد.

آیت‌الله حائری شیرازی با بیان این که حوزه و دانشگاه، هر کدام زبان مخصوص به خود را دارند، گفت: اگر سخنی را با زبان حوزوی برای دانشگاهیان تبیین کنیم و آنها سخن حوزوی را ترجمه کنند، ممکن است اشتباه باشد؛ از این رو لازم است که این سخنان با زبانی مطرح شود که هم با زبان حوزوی و هم با زبان دانشگاهی قابل فهم باشد.

وی، متفاوت بودن زبان‌ها را از جمله دلایل اخلافات موجود میان حوزه و دانشگاه معرفی کرد و گفت: با توجه به این که حوزویان و دانشگاهیان با یک زبان مشترک گفت‌وگو نمی‌کنند، همین مسئله موجب اختلاف میان حوزه و دانشگاه می شود.

این استاد اخلاق حوزه افزود: شهید مطهری، در این راستا، کتاب روش رئالیسم را با زبان دانشگاهی نوشت، از این رو از سوی دانشگاهیان نیز مورد قبول واقع شد.

وی با بیان این که تفکر شهید مطهری، در ابتدای حرکت او، در حوزه پذیرفته شده نبود، ادامه داد: تفکر و روش شهید مطهری، مسئله‌ای است که امروز در حوزه پذیرفته شده است و آن هم به دلیل این شهاد‌ت‌ها می‌باشد.

آیت‌الله حائری شیرازی در ادامه سخنان خود، در توصیه‌ای به طلاب جوان، اظهار داشت:‌ طلاب در هر پایه‌ای که مشغول تحصیل هستند، باید بدانند که برای حضور و غیاب در کلاس حاضر نشوند، برای امتحان مدرک گرفتن درس نخوانند و امتحان ندهند؛ البته طلبه باید در امتحان شرکت کند و مدرک نیز بگیرد.

وی افزود: زمانی که حضور در کلاس برای حضور و غیاب باشد، این حضور تأثیر چندانی ندارد، چون با حضور قلب نیست؛ همچنین اگر درس خواندن برای نمره و یا امتحان برای مدرک باشد، مطالب به زودی از ذهن انسان خارج می‌شود و بعد از گرفتن مدرک نیز تهی دست می‌شود.

عضو خبرگان رهبری، عاشق بودن در علم اندوزی را راهی برای درک عمیق مسائل دانست و گفت:‌ زمانی که انسان عاشق مطالعه باشد، با حضور قلب بیشتری نیز علم‌اندوزی و در نتیجه به اعماق علوم دست می‌یابد؛ همانگونه که شهید مطهری عاشق مطالعه بود.

وی همچنین توجه طلاب به ورزش را نیز لازم دانسته و گفت: طلاب باید با تفریح و ورزش، شادابی خودرا حفظ کنند تا به وسیله آن بتوانند با شادابی درس بخوانند و در راه طلبگی خود موفق شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha