شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حوزویان با توجه به ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود، باید با جریان‌سازی فرهنگی، عفاف و حجاب را تبدیل به مطالبه اجتماعی کنند.

به گزارش حوزه نیوز، خانم علاسوند در دومین روز اجلاسیه دهم مدیران مدارس علمیه خواهران که در اردوگاه یاوران مهدی(عج) برگزار شد،‌ به تبیین اولویت‌های علمی و فرهنگی در مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران پرداخت.

وی ماهیت حوزه‌های علمیه را اسلامی بودن آن معرفی کرد و گفت: اساس تأسیس حوزه‌ بر اسلامیت است که دراین عرصه،‌دانش اسلامی،‌رفتار کارکرد اسلامی آن را حفظ می‌کند.

عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان ادامه داد: در دانش اسلامی، در سه سال اول طلبگی در حوزه علمیه خواهران، دروس ادبیات و صرف و نحو که مقدمه‌ای برای فراگیری علوم دینی است، ارائه می‌شود، در این دروه برخی طلاب ممکن است از دروس حوزه زده شده و از ادامه مسیر باز بمانند.

علاسوند اظهار داشت:‌ مدیران مدارس علمیه باید در زمینه بالابردن انگیزه‌های افراد برای تحصیل بیشتر و بهتر در حوزه تلاش کنند. باید به گونه‌ای باشد که افرادی که وارد حوزه می‌شوند خود را نسبت به خدا، حوزه،‌جامعه اسلامی و اسلام بدهکار بدانند؛ در نتیجه بیشترین استفاده را از فرصت‌های موجود ببرند.

وی با بیان این که مدیران مدارس، باید بتوانند نخبگان را وارد حوزه کنند، ادامه داد: این که تمام پذیرش حوزه از طریق فراخوان باشد، کار درستی نیست؛ این شیوه پذیرش برای مراکزی است که آینده روشنی برای خود نمی‌بینند؛ بنابراین، از میان نخبگان جذب نمی‌کند.

عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان خاطرنشان کرد:‌ اگر در حوزه، تعداد کمی نیز جذب شوند اما مستعد و نخبه باشند، می‌توانند آینده حوزه را محقق نمایند. بنابراین، رسالت حوزه این است که نخبگان را شناسایی و از آنها برای حضور در حوزه دعوت به عمل آورد.

وی توجه طلاب به منابع دست اول را از دیگر ضروریات در سیستم آموزشی حوزه دانست و اذعان داشت:‌ این که طلبه در ارائه آموزه‌های اسلامی، به مقالات و نوشته‌های موجود در مجلات و دیگر کتاب‌های دست چندم مراجعه کند، نمی‌تواند موفقیت زیادی به دست آورد، طلبه باید به متون اصلی مراجعه نماید.

علاسوند افزود: طلاب باید در عرصه‌های رفتاری، حفاظت بر نماز اول وقت، حفظ زبان، و...، از افراد معمولی اهتمام بیشتری داشته باشد. در غیر این صورت نمی‌تواند مؤثر واقع شود.

وی گفت: حوزه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که مشخص باشد، پس از پایان هر سطح در چه عرصه‌هایی باید حضور داشته باشند.

این استاد حوزه در ادامه با اشاره به نقش حوزه در جریان‌سازی فرهنگی در جامعه‌اظهار داشت: یکی از مسائل فرهنگی که می‌تواند در حوزه دنبال شود، مسئله عفاف و حجاب است. حوزه باید به گونه‌ای رفتار کندکه عفاف و حجاب مطالبه‌ای از سوی مردم باشد و گمان نشود که عفاف و حجاب تنها از سوی برخی افراد مطرح می‌شود.

عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان در پایان اظهار داشت: زمانی که عفاف و حجاب مطالبه‌ای اجتماعی شود، اجرای آن در جامعه آسان‌تر و ساده تر می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha