به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، محمد مرسی، ابوالفتوح و عمروموسی بیش از دیگران توجه رسانه ها را به خود جلب کرده اند و بسیاری از تحلیلگران معتقدند رقابت اصلی در انتخابات بین این سه نامزد می باشد. به همین دلیل برخی رسانه های دینی مصر، با اعلام خطر به قدرت رسیدن شخصیتی لیبرال مانند عمروموسی تاکید می کنند که بهتر است اسلامگرایان به یک نامزد واحد برسند. این رسانه ها، عمرو موسی را گزینه اصلی عربستان و غرب برای ریاست جمهوری می دانند و به واسطه تصدی وزارت خارجه در دوران حسنی مبارک از عمرو موسی به عنوان بقایای مبارک یاد می شود.
* نخستین مناظره ریاست جمهوری در تاریخ مصر
مناظره عمرو موسی و ابوالفتوح نامزد چند جریان مختلف اسلامگرایی در مصر به عنوان نختسین مناظره ریاست جمهوری در تاریخ مصر موجی از جنجال و جدل رسانه ای را در مصر به راه انداخت و مطبوعات و پایگاه های خبری به تحلیل گفته های این دو نامزد ریاست جمهوری پرداختند. اسلامگراها معتقدند با این مناظره، هویت فکری عمرو موسی و وابستگی وی به غرب و عدم قاطعیت وی در برابر رژیم صهیونیستی در این مناظره مشخص شد.
* مرسی: دین اسلام را با هیچ چیز عوض نمی کنیم
در راستای شعارها و میتینگ های تبلیغاتی، اخیرا دکتر محمد مرسی نامزد جماعت اخوان المسلمین و حزب آزادی و عدالت گفت: قانون قرآن، قانون اساسی ما، پیامبر، رهبر ما، جهاد راه ما و مرگ در راه خدا هدف ماست.
وی در اجتماع انتخاباتی خود در مقابل دانشگاه قاهره و در حضور هزاران نفر از اعضای حزب و جماعت و شمار زیادی از مسئولان اخوان المسلمین و اعضای شورای مردمی و مجلس مصر گفت: ما اکنون میتوانیم دین را اجرا کنیم. ما هرگز دین اسلام را با چیز دیگر عوض نمیکنیم.
مرسی در حضور شیخ محمد عبدالمقصود و دکتر راغب السرجانی و عصام العریان و صفوت حجازی و تعدادی از ستاره های فوتبال به کسانی که مشغول گفتگوهای جانبی هستند گفت: اکنون برخی به خاطر اجرای دین بازداشت شده و در زندان به سر میبرند، پس شما دیگر رنج آنها را افزایش ندهید، چون هیچ چیزی جای دین را نمیگیرد و هیچ خیری در این امت نیست مگر به وسیله دین اسلام.
دکتر عبدالله الاشعل از نامزدهای ریاست جمهوری که در حمایت از مرسی از انتخابات انصراف داده است نیز به این جمع آمده بود. وی گفت: مصلحت مصر در شرایط کنونی این است که رهبری آن به دست اخوان المسلمین باشد زیرا این جماعت در عرصه سیاسی توانایی بیشتری دارد.
* ابوالفتوح: شراب سازی ها را تعطیل می کنم
ابوالفتوح از دیگر نامزدهای ریاست جمهوری نیز گفت: اگر پیروز شوم کارگاه های ساخت شراب را تعطیل میکنم.
وی گفت: ما نیازی به ساخت مشروب نداریم، ما نیاز به صنایع دیگر داریم که برای کشور مفید باشد.
وی اشاره کرد که خانواده او در صورت پیروزی هیچ دخالتی در دولت نخواهند داشت و همسر او بانوی اول مصر نخواهد بود و هیچکس برتر نیست مگر مردم مصر.
* پیمان کمپ دیوید، امنیت ما را تهدید می کند
ابوالفتوح گفت: مبارزه با جهل و فقر و بیماری منجر به موفقیت این انقلاب میشود. وی توضیح داد که در صورت موفقیت با بازسازی تشکیلات پلیس در 100 روز، امنیت را به مصر بازخواهد گرداند.
وی در مورد سیاست های خارجی بر ضرورت بازنگری کمپ دیوید توسط مجلس تاکید کرد و گفت: این پیمان، امنیت ملی ما را تهدید میکند و این اجازه را به اسراییلی ها میدهد که بدون ویزا وارد صحرای سینا شوند و همچنین نقایص فراوان دیگری دارد.
عمرو موسی: تفکرات نامزدهای اسلامگرا به صلاح کشور نیست
از سوی دیگر عمرو موسی گفت: تصمیم نامزدهای اسلامی یعنی دکتر محمد مرسی، دکتر عبدالمنعم ابوالفتوح و دکتر سلیم العوا متعلق به خود آنها نیست بلکه متعلق به حزب آنها است به خصوص اینکه این افراد متعلق به یک جهت و جریان فکری هستند.
وی خاطرنشان کرد که تفکرات این افراد به صلاح عمومی کشور نیست زیرا آنها به برخی مراجع دینی وابسته هستند.
عمرو موسی در دیدار رسانه ای خود در برنامه حوار القاهره از شبکه الحرة به طارق الشامی گفت: رییس جمهور باید در تصمیم گیری مستقل باشد و هیچکس نباید از رییس جمهور مصر برتر باشد.
وی گفت: مصری ها هر جماعت و شخصی را که بخواهد بر آنها مسلط شود انتخاب نمیکنند.
* پاسخ سلیم العوا به عمروموسی: دین، مایه ترس مصری ها نیست
اما سلیم العوا دبیرکل سابق اتحادیه جهانی علمای مسلمان در پاسخ عمرو موسی گفت: سخن تو درباره امور دینی اشتباه محض است.
وی اتهام خطرناک بودن نامزدی العوا و ابوالفتوح را به خاطر وابستگی به دین یک اشتباه محض دانست و افزود: من یقین دارم که این سخن اشتباه است عمرو موسی نیز به خوبی میداند که اکثریت مردم متدین هستند و دین مایه ترس مردم مصر نیست و شخص من هم هیچ وابستگی به مرجع عرب و خارجی ندارم و عضو هیچ حزب و جماعتی نیستم.
* خواستار دولت مدنی با مرجعیت اسلام هستیم
العوا در گفتگوی رسانه ای خود با خالد صلاح در برنامه "موعد مع الرییس" از شبکه النهار گفت: برنامه او این است که مصر باید جایگاه واقعی خود را به دست بیاورد.
وی گفت: استفاده مردم از تعابیری مانند دولت دینی و دولت مدنی اشتباه است و این یک تعبیر ساختگی است، زیرا ما خواستار یک دولت مدنی با مرجعیت اسلام هستیم و دولت اسلامی یک دولت مدنی خواهد بود.
العوا گفت: ظلم و از بین بردن آرزوهای جوانان در شریعت جایی ندارد و رسیدگی نکردن به خانواده های شهدا نیز مخالف شریعت است. محروم کردن زن از حقوق خود مخالف شریعت است. من به دین اسلام به عنوان برنامه زندگی مینگرم. از بین بردن ظلم و برپایی عدالت جزء دین هستند و در نتیجه هدف بزرگ دین تامین منافع و مصالح مردم است.