جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

امام جمعه قم گفت: حوزه‌های علمیه همواره با قرآن و علوم قرآنی مانوس و همراه بوده و هستند و این همراهی باید روز به روز بیشتر شود.

به گزارش خبرنگار سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه، آیت الله استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آخرین نشست از همایش‌های قرآنی سال تحصیلی جاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه تهران که در محل مصلای آستانه مبارکه حضرت عبد العظیم حسنی شهر ری برگزار شد با انتقاد از برخی اظهار نظرها در خصوص جایگاه قرآن در حوزه‌های علمیه اظهار داشت: شنیده می‌شود که در برخی محافل رسمی و حتی در رسانه ملی از سوی برخی افراد خودی گفته می‌شود قرآن در حوزه‌های علمیه مهجور بوده و حوزه‌های ما از قرآن جدا هستند که این امر صحت ندارد .

وی ادامه داد: برخی اهل تسنن نیز اظهار می‌دارند که حوزه‌های علمیه شیعی از قرآن دور بوده و به مکتب امام حسین‌(ع) و امام صادق‌(ع) نزدیک شده‌اند و اظهارات افراد خودی هم در این راستا بیان می‌شود!

امام جمعه قم با تاکید بر لزوم انس بیشتر طلاب با آیات نورانی قرآن تصریح کرد: قرآن کریم در محافل و کلاس‌های درس حوزویان ما مهجور نیست، ولی لازم است توجه بیشتر و دقیق‌تری به انس با قرآن و علوم قرآنی داشته باشیم چرا که منطق و استدلال قوی شیعه برگرفته از همین مصحف شریف است.

وی خطاب به طلاب جوان گفت: طلبه‌ای که می‌خواهد آیات قرآن در روح و جان او نهادینه شود باید اهتمام جدی در خواندن آیات و فهم درست از آنها داشته باشد و برای این کار خواندن روزانه 50 الی 100 آیه از قرآن و ترجمه آن لازم است ضمن این که باید لغاتی را که معنای آن روشن نیست را نوشته و در جهت یادگیری و فهم معنای آن تلاش کند.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم اشنایی با قرآن و خواندن ترجمه‌های گویا و روان از آن را دو راهکار انس با قرآن توصیف کرد و یادآور شد: طلاب در کنار این دو اصل بایستی حداقل در یک یا چند دوره تفسیر آیات این کتاب الهی هم شرکت کنند تا بار علمی و دانسته‌های آنان از مفاهیم قرآنی و موضوعات مطرح شده در آیات افزون گردد.

آیت الله ‌استادی مراجعه به کتب معتبر علوم قرآنی را موثر در فهم صحیح از آیات قرآن دانست و افزود: در کنار بهره گیری از منابع و کتب مرتبط به طلاب  باید قرآن را فرهنگ زندگی خود کرده و با عمل به دستورات و احکام الهی آن الگویی شایسته برای جامعه و مخاطبان شود.

امام جمعه قم در پایان جدیت در علم آموزی و اهتمام به تحصیل علوم و معارف اسلامی را ضرورت روز طلاب جوان و جامعه حوزوی عنوان کرد و گفت: امروز طلاب ما با فراگیری علوم مورد نیاز باید بتوانند تحصیل و تهذیب را توأمان داشته باشند و شبهات و نیازهای دینی جامعه را پاسخ دهند.

بنابر این گزارش در ادامه این همایش، حجت الاسلام والمسلمین کبیریان معاون آموزش و عضو شورای قرآن مرکز مدیریت حوزه استان تهران با تشریح فعالیت‌های قرآنی گفت: ورود جدی برنامه‌های قرآنی در دروس مدارس حوزوی استان تهران و شورای قرآن استان تصویب و اجرایی شده و برای تحقق آن روانخوانی، تلاوت و تجوید در پایه‌های اول و ترجمه و حفظ موضوعی قرآن در پایه‌های پنجم و ششم گنجانده شده است.

وی با تاکید بر ادامه همایش قرآنی در مدارس علمیه تهران گفت: این همایش چهارمین و آخرین همایش سال تحصیلی جاری است ولی تداوم برنامه در سال آینده تحصیلی پیش‌بینی شده است.

گفتنی است در پایان این همایش از منتخبین مسابقات «دقایقی با قرآن» و المپیاد علمی حوزه‌ها تقدیر به عمل آمده و نفرات برتر این رقابت‌ها جایزه معنوی سفر حج عمره، سفر به عتبات و مشهد مقدس را از مسئولین مرکز مدیریت استان تهران دریافت نمودند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha