شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 279753
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۷:۱۵

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان تأكيد كرد: فارغ التحصيلي در حوزه علميه معني ندارد و دانش آموخته حوزوي هيچگاه فارغ التحصيل نمي شود .

به گزارش خبرگزاری حوزه از خراسان، حجت الاسلام و المسلمين فرجام در گردهمائي طلاب پايه پنجم مدارس خواهران حوزه علميه خراسان با عنوان «مشعلداران هدايت»با اشاره به اين كه عنوان فارغ التحصيلي در حوزه معني ندارد و يك حوزوي بايد در همه جا از دانش خود استفاده نمايد، گفت: دانش آموختگي آموزه‌هاي دين، محدوديت زماني ندارد.

دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين كه ائمه اطهار (علیهم السلام) بر مداومت كارها تأكيد دارند، به حديث  «احب الاعمال الي الله ما دائم عبد اليه و ان قل» اشاره و خاطر نشان كرد: چله نشيني‌هاي سالكان الي الله كه پيوسته خود را بر سير و سلوك در مدت زمان قابل توجه مقيد مي‌كردند، از اين نوع است.

وي تصريح كرد: آموزش مي‌بايست، موفق، پايدار، دائمي و ثابت باشد.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با اشاره به دو مدرسه تخصصي سطح سه در مشهد و اشتغال به تحصيل تعدادي اندك از طلاب خواهر در اين دو مركز، ابرازاميدواري كرد: ظرفيت لازم و كافي براي ادامه تحصيل تمامي طلاب خواهر در مقاطع بالاتر ايجاد شود.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با بيان اين كه در هر صورت نبايد پژوهش، تحقيق و آموزش را متوقف نمود، توصيه كرد: اين امر بايد به نوعي احساس نياز شود و به مطالعه مفيد و هدفمند به عنوان ضرورت‌هاي زندگي اهتمام ورزيد.

وي تصريح كرد: طلاب خواهر علاوه بر اين كه مي‌بايست در امور خانوادگي تأثيرگذار باشند،مي‌بايد در امور فرهنگي اجتماع مانند رسانه‌ها و جرايد، نقش مؤثري داشته باشند.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با بيان اين مطلب كه در دوره پنج ساله تحصيلي طلاب خواهر، حداقل مطالب مورد نياز فراگيري مي شود، گفت: اين در حالي است كه بايد مطالعه و دانش‌آموختگي به صورت همه‌جانبه باشد؛ زيرا رجوع بانوان جامعه به طلاب خواهر براي پاسخ‌گويي به پرسش‌ها و شبهات مربوطه، زياد است.

* خرافه‌زدایی رسالت بانوان طلبه

دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با اشاره به اين مطلب كه  خرافه پذيري و خرافه گرايي در جامعه خط فكري هدايت شده‌اي است و در بين جامعه بانوان بيش از ساير اقشار جامعه هست، ابرازداشت: بنابراين طلاب خواهر بايد از همه جهات مسلح باشند، زيرا به عنوان دانش آموخته علوم ديني اين انتظار وجود دارد.

وي همگاني بودن تحصيل را نكته ديگر براي حوزويان دانست و ابرازداشت: طلاب خواهر بايد بتوانند تمام سطوح جامعه را پوشش دهند و در ميان بانوان پاسخ گو باشند.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با بيان اين كه دانشگاه‌ها به حضور طلاب حوزه‌هاي علميه نيازمند است و شبهات زيادي وجود دارد كه بايد توسط آنان پاسخ داده شود، اظهارداشت: دشمن به شدت در ميان جوانان و افراد جامعه شبهه افكني نموده و اذهان را تخريب كرده است.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با بيان اين كه بسياري از كتاب‌هاي ارزشمند شهيد مطهري از سخنراني‌هاي ايشان برگرفته شده است، گفت: نويسندگي يكي از مواردي است كه بايد بر آن تأكيد داشت و بعد از مدتي نوشته‌ها را بازنگري نمود تا به حد تأثير و فايده برسد.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با بيان اين مطلب كه يك طلبه علاوه بر دانش آموختن پيوسته، همه جانبه و همگاني، بايد علمي نافع داشته باشد، ابرازداشت: طبق روايات اگر فردي به دانش و علم خود،عمل نكند، مستوجب عذاب مي شود.

* طلاب مسئولیت پذیر باشند

وي مسئوليت پذيري، تكليف مداري، عزت‌مداري، حفظ حريم و حرمت و اخترام ديگران و تأثيرگذار در روابط اجتماعي را تقيدات خاص طلبگي برشمرد و خاطرنشان كرد: حداقل در محدوده خانواده با آنچه فراگرفته ايد بايد مسئوليت پذير برخورد نمائيد.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان خطاب به طلاب علوم ديني با بيان اين كه بايد يك طلبه تابلوئي از دين و اسوه اخلاق باشد، تأكيد كرد: بايد به گونه اي عمل كرد كه در روابط اجتماعي در اخلاق، رفتار، منش و سلوك با حفظ عزت اينگونه باشيم.

وي افزود: بزرگان دين مانند امام خميني (ره) به عنوان بنيانگذار جمهوري اسلامي از نظر رفتاري در جامعه نفوذ پيدا كرد و امروز اسوه اخلاقي و رفتاري اجتماع و خانواده محسوب مي شود.

گفتني است در اين گردهمائي كه با حضور 400 نفراز طلاب پايه پنجم مدارس علميه خراسان در اردوگاه مازندران در مشهد برگزار گرديد، از فعالان و برترين‌هاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي اين مدارس تقدير شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha