به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان حجتالاسلام والمسلمین رودگری رییس پژوهشکده دین پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امروز در همایش "نظام معنوی ولایی" در سالن همایش های اهل البیت (ع) اصفهان گفت: در نظام های معنویتی جدید تعاریف مختلفی از عرفان و معنویت شده است.
وی ادامه داد: برخی معنویت را برابر با اخلاقی زندگی کردن، برخی برابر با آرامش، برخی برابر با رضایت باطن، برخی دستیابی به قدرت های ماورایی، برخی برابر با مواجهه با عالم قدس و برخی آن را دستیابی به قدرت های کیهانی دانسته اند.
این استاد حوزه علمیه گفت: تعاریف مختلف از عرفان و معنویت بسته به بینش های مختلف بوجود آمده است ولی نقطه ثقل همه آنها "غیب" است.
وی ادامه داد: این تعاریف همه درست است ولی ناقص و برهمین اساس مکتب اسلام تنها مکتبی است که معنویت به معنای واقعی را در بر داشته است چرا که به همه ابعاد توجه داشته است.
وی با بیان اینکه هر چیزی ملکی و ملکوتی دارد، افزود: مهمترین اصل ماورایی عالم خداوند است و معنویت واقعی یعنی ارتباط با خداوند.
وی اظهار داشت: در مسیر معنویت واقعی باید از ظاهر گذشت و به باطن رسید و تحقق این امر به آن است که حتی از خود بگذریم.
این کارشناس نظام های معنوی و عرفانی افزود: سلوک عرفانی باید ما را به حقیقت عالم برساند و این محقق نمی شود مگر اینکه با بهره گیری از عمل صالح و ایمان از حریم وجودی خود مراقبت کنیم.
وی بیان داشت: در این مسیر مادیت، مالکیت و مسائل دنیوی نه تنها مانع حرکت ما نمی شود بلکه با قطع وابستگی و دلبستگی از آنها می توانند زمینه ساز حرکت ما در مسیر تعالی باشند.
استاد حوزه علمیه قم توحید محوری، عقلانیت، زندگی سازی و اعتدال را چهار رکن و شاخصه عرفان اسلامی دانست و افزود: این مولفه ها مولفه های اصلی در عرفان اهل بیتی هستند.
وی ادامه داد: امروز با وجود بازارهای مختلف عرفانی از قبیل متصوفه و عرفانهای سکولار استخراج و تبیین مولفه های حرکت معنوی از نظام اهل بیت (ع) یک ضرورت است.