به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدی، امروز طی سخنانی در نخستین هم اندیشی وقف و حوزه های علمیه در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) قم برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر حدود یک میلون و 250هزار موقوفه در کشور ثبت شده است که 55 درصد آنها انتفاعی و 45 درصد منفعتی است.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: موقوفات انتفاعی، موقوفاتی هستند که درآمدی ندارند، از جمله مدارس علمیه، مساجد، بیمارستانها و... که نیاز به هزینه نگهداری دارند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی در ادامه، راهاندازی بانک اطلاعات موقوفات را از جمله اقدامات مهم درساماندهی موقوفات معرفی کرد و گفت: در این بانک، اطلاعاتی چون واقف، نیتها، موقوفالیه، تاریخ و... در 320 استان و شهرستان قرار دارد.
وی درباره موقوفات حوزههای علمیه گفت: تاکنون 901 موقوفه مربوط به حوزههای علمیه در سراسر کشور با نزدیک به 140 هزار رقبه شناسایی شده که به صورت جزئی و عمده مدیریت میشود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: البته مدیریت موقوفات عمده بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه است، ولی در کنار آن، موقوفات جزئی نیز وجود دارد که مدیریت آن بر عهده متولیان است که با وجود متولیانی متدین و فعال در این عرصه، متولیانی نیز وجود دارد که نااهل هستند و در اجرای نیت واقف، کوتاهی میکنند.
وی ادامه داد که از میان موقوفات حوزه، حدود یک سوم آن به صورت مستقل وقف حوزه علمیه است، اما بشتر آنها با دیگر موقوفات مشترک است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی در ادامه با اشاره به اهمیت تبلیغ در احیای فرهنگ وقف در جامعه، اظهار داشت: در سال 88 به صورت میانگین، هرساله 200 موقوفه به موقوفات اضافه میشد، ولی بر اثر تبلیغات و کارهای فرهنگی در این عرصه، این تعداد در سال 90 به 1400 رسید؛ بنابراین، با حضور فعال در عرصه تبلیغ می توان این فرهنگ را در جامه اسلامی احیا کرد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این که حوزه و اوقاف باید نسبت به یکدیگر تعهداتی داشته باشند، ادامه داد: سازمان اوقاف باید در اموری چون پرداخت حق تبلیغ به طلاب متعهد باشد، از سوی دیگر حوزویان نیز متعهد به فعالیتهای تبلیغی در راستای ترویج فرهنگ وقف در جامعه باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی در پایان با اشاره به لزوم حمایت دستگاه قضایی در ساماندهی موقوفات، اظهار داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه آمادگی دریافت تذکر، انتقاد، پیشنهاد و... است.