به گزارش خبرگزاری حوزه، از فارس حسین نبی لو، پیش از ظهر امروز در همایش بزرگ روحانیون و ائمه جماعات استان فارس اظهار داشت: طرح مسجد محوری و زکات که قرار است با کمک مسئولان ذیربط به صورت کامل اجرایی شود، ماحصل پژوهش های علمی حوزه و دانشگاه و پیام مقام معظم رهبری به اجلاس سراسری نماز در سال گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: از سال 75 تا 82 کل دریافتی زکات از سوی کمیته امداد حضرت امام(ره) 300میلیون تومان بود که به همین دلیل سال 82 تیمی از متخصصان کمیته امداد با محوریت حجت الاسلام و المسلمین قرائتی دلایل ناکامی امر را بررسی و ماحصل این بررسی ها در دیدار با مقام معظم رهبری تبیین شد.
دبیر ستاد احیای زکات کشور گفت: بعد از جلسه با مقام معظم رهبری اقدامات جدی پیگیری احیای زکات از سال83 به صورت تشکیلاتی دنبال شد که تا کنون هرساله شاهد رشد پرداخت زکات از سوی مردم هستیم.
وی در خصوص دلایل توفیقات کمیته امداد در خصوص احیای زکات گفت: این نهاد به نام حضرت امام(ره) و وابسته به ولی فقیه است از این رو تمامی مسئولین و پرسنل آن به عنوان سربازان ولی فقیه ولایت مداری را اولویت کاری خود قرار دادهاند.
نبی لو خاطرنشان کرد: از محل جمعآوری زکات تاکنون 3800مسجد و 381 خانه عالم و چندین حوزه علمیه نیز بازسازی شدند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت استان فارس در فریضه زکات نسبت به سایر شهرها بیشتر است، احداث شده اما در دو سال گذشته شاهد کاهش رشد بودیم که باید این مشکل هم برطرف شود.
مشاور سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در امور اجرایی زکات گفت: با توجه به اینکه90 درصد کارهای 11 سازمان و نهاد مهم کشور به عهده کمیته امداد است و از طریق این نهاد انجام می شود، اما به لطف خدا تا به حال با کمبود مواجه نشدهایم و در حال حاضر نیز با تصویب قانون زکات که مدتی پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شده، شاهد پیشرفت در کار هستیم.
وی خطاب به ائمه جماعات و روحانیون شرکت کننده در همایش «مسجد محوری و زکات»، گفت: در فرهنگ سازی و تبلیغ باید فقرا و قشر ضعیف جامعه را در اولویت قرار دهید.
نبی لو گفت: حوزه های علمیه برای تربیت طلاب علوم دینی در اولویت موضوع تقویت احیای فریضه زکات در کشور و مسجد محوری هستند و امیدواریم در تعامل با شورای زکات استان ها این کار را در اولویت قرار دهند.
دبیر ستاد احیای زکات کشور گفت: دولت جمهوری اسلامی در حال حاضر بخش اعظمی از ایجاد اشتغال کشور را به کمیته امداد واگذار کرده و دلیل این توفیق هم طبق فرمایشات امام و رهبری مردمی عمل کردن این نهاد بوده است.
وی با بیان این که در سال گذشته طرح مسجد محوری و زکات به صورت آزمایشی در چند شهر کشور انجام شد، گفت: ظرفیت عظیمی در این زمینه وجود دارد به گونه ای که طبق بررسی های انجام شده 66 درصد از مردم ایران زکات فطره پرداخت می کنند.
وی گفت: در طرح زکات و مسجد محوری، محور تمام این اقدامات و جمع آوری وجوهات، باید مساجد و روحانی مسجد باشد.
دبیر ستاد احیای زکات کشور با بیان این که برگزاری آزمایشی طرح زکات و مسجد محوری در برخی شهرها در طی سال گذشته موفقیت آمیز بود، گفت: برای مثال در شهر مقدس مشهد، در مساجدی که در خصوص این طرح فعالانه برخورد کردند، زندانیان مالی و یتیمان محل دارای حامی شدند.
وی گفت: با اجرای این طرح در بسیاری از مساجد در تمام شبهای ماه رمضان به تمام خانواده های محل افطاری داده شد.
نبی لو گفت: کارشناسان کمیته امداد به تک تک ائمه جماعات در مساجد مراجعه خواهند کرد تا روش های اجرایی طرح مسجد محوری و زکات را با محوریت هیئت امنا تبیین نمیاند.
وی گفت: در حال حاضر 381 روحانی در کمیته امداد به صورت ویژه طرح زکات را پیگیری می کنند که شاهد آثار موفقیت آمیز آن بودیم و به همین دلیل انتظار داریم، روحانیونی که هر ساله به عنوان مبلغان دینی اعزام می شوند، در خصوص احیای زکات بیش از پیش تلاش کنند.