به گزارش خبرگزاری حوزه، رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی در این مراسم گفت: در این جشنواره آثار بیش از 400 هنرمند از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال و از این تعداد 168 اثر مربوط به طلاب و فضلای حوزه های علمیه می باشند.
حجت الاسلام علی کمساری افزود: بحث استفاده از زبان هنر برای تبیین و ترویج معارف دینی موضوعی ثابت شده است و هنر در درون خود از ویژگی های برخوردار است که می تواند ابزار مناسبی برای نشر پیام های دینی باشد.
وی ادامه داد: هنر در درون خود دارای ماندگاری، تاثیرگذاری و اثر بخشی است و هر پیامی که از این خصوصیات استفاده می کند می تواند شانس ماندگاری بیشتری داشته باشد.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی گفت: در طول تاریخ و به خصوص امروزه که عصر مدرن است استفاده از تمام مکتب ها و مسلک های فکری برای تاثیر گذاری بر اعتقادات انسان ها استفاده می کنند.
وی افزود: دین اسلام از زبان هنر استفاده کرده است و به بهترین شکل ممکن از آن برداشت را داشته؛ به طوری که قرآن کریم در قالب هنری عرضه شده است، همچنین پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) در زمان خود از شعر به عنوان یکی ابزار های هنری استفاده می کرد.
حجت الاسلام کمساری خاطر نشان کرد: روحانیت به عنوان نهاد دیر پای اسلامی در این خصوص مواضعی را اتخاذ کرده است، اما آنچه مهم می باشد استفاده زبان هنر برای ترویج دین، امری انکارناپذیر است و مقام معظم رهبری بر این امر تاکید داشته و دارند.
وی ادامه داد: در مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی بر اساس سیاست های در نظر گرفته شده معتقد هستیم که زمینه هایی باید ایجاد شود تا روحانیت به خصوص طلاب جوان با دنیا هنر آشنا شوند و این زبان را بشناسد..
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم اشراق اضافه کرد: برپایی نخستین جشنواره باعث ایجاد یک حلقه ارتباطی بین جامعه هنری و حوزه های علمیه شد و در کنار این جشنواره نشست های سازنده نقد و بررسی برگزار شد که نتایج ارزشمندی به همراه داشت.
وی یادآور شد: امروز که مسیحیت فیلم های متعدد و تاثیر گذاری را در خصوص کلیسا ساخته است، نشان دهنده آنست که ادیان غربی از زبان هنر برای تاثیرگذاری بر روی مخاطبان خود استفاده می کنند.
حجت الاسلام کمساری خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم حرفمان در دنیا تاثیر گذار باشد، باید به مقوله هنر توجه کنیم؛ زیرا این زبان می تواند در ترویج فرهنگ دینی و اسلامی تاثیر گذاری بسیاری داشته باشد.
وی با اشاره به موضوعات جشنواره گفت: جایگاه روحانیت و حوزه های علوم دینی در زندگی فرهنگی و اجتماعی، روحانیت و دین ، شخصیت فردی و زندگی روحانیون، شخصیت های اجتماعی روحانیون و نیاز های جامعه، رو حانیت و راهبری سیاسی و اجتماعی و کلیه آثاری که به نوعی به نقش روحانیت و حوزه های علوم پرداخته شده هستند از جمله موضوعات جشنواره می باشند.
یادآور می شود، جشنواره فیلم اشراق در روزهای نهم، دهم و یازدهم خرداد ماه در سالن پردیس سینماوتوس قم برگزار شد و در آیین اختتامیه آن چهره های مطرح سینمای ایران از جمله؛ رضا میرکریمی، همایون اسعدیان و منوچهر محمدی ونیز قائم مقام سازمان صدا و سیما و مسئولان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه حضور داشتند.