به گزارش خبرگزاری حوزه، معظمله امروز در مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد ارتحال آیتالله حقشناس که در مدرسه دارالشفاء قم برگزار شد، گفتند: آیتالله حقشناس از آن جهت که روح طاهری داشت، توانست در اختیار کتاب مبین و مکنون باشد.
حضرت آیت الله جوادی آملی افزودند: انسانی طاهر است که میتواند در خدمت قرآن باشد و آیتالله حقشناس چون از روح طاهری برخوردار بود، توانست در خدمت قرآن باشد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه تنها کسانی جامع بین تجلی و تجافی هستند که از دار فریب جا خالی کنند، اظهار داشتند: کلام الهی بر اساس گفتن و شنیدن نیست، برای آن است که متکلم مستمع را ببیند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه قرآن برای فهمیدن نیست، برای دیدن متکلم در لابلای کلام است، خاطرنشان کردند: آیتالله حقشناس و امثال ایشان، میبینند و میشنوند و هم تجلی و تجافی دارند.
ایشان افزودند: حوزههای علمیه، مساجد و حسینیهها جای پرواز است و کسی که میخواهد پر بگیرد و پرواز کند باید به حوزههای علمیه بیاید که فرشتگان پرهای خود را آنجا پهن کردهاند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیاتی از سوره فاطر، بیان داشتند:فرشتگان بالهای خود را پهن میکنند تا به طالب علم بفهمانند که باید مانند ما پر و بال در بیاوری و پرواز کنی و اگر پرواز نکردی حق ما را ادا نکرده ای و همچنین پرواز تو باید از دنیا باشد، نه اینکه در دنیا پرواز کنی.
ایشان با بیان حدیثی از امام جواد(ع)، گفتند: هرکس کتاب و یا سخن دیگری را میخواند، یا گوش می دهد که بپذیرد و اگر حرف گوینده حق باشد، شنونده خدا را عبادت میکند، اما اگر حرف باطل باشد شیطان را میپرستد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه اگر انسان با قرب نوافل به جایی میرسد، خداوند در ادراک او حضور دارد و خداوند سبحان لسان او میشود و خاطرنشان کردند: قرب نوافل مال ائمه(ع)است که دامنه آن به امثال آیتالله حقشناس ها میرسد.
معظم له ادامه دادند: اگر انسان میخواهد به قرب الهی در سایه فرائض و نوافل برسد، باید خوف الی الله داشته باشد، نه اینکه از خوف از آتش و شوق جنت فرایض و نوافل را انجام دهد.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان کلمات نورانی از نهجالبلاغه با ابراز تاسف از مهجوریت نهجالبلاغه، گفتند: متأسفانه نهجالبلاغه مانند قرآن مهجور واقع شده است.
ایشان با بیان اینکه :راه امثال حقشناسها را امامجواد(ع)روشن کرده گفتند: انسان باید دائما مواظب باشد توفیق الهی بدست آورد و دائما واعظی در درون خود داشته باشد و اگر کسی از بیرون او را نصیحت کرد،بپذیرد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیه «فتبارک الله احسن الخالقین»،گفتند:بسیاری از بیماریها بین انسان و حیوان است، خیلی ها طبیب دام هستند تا طبیب انسان؛ طبیب کسی است که مرض را در قلب درمان کند.
ایشان با بیان اینکه کسی که مریض است گوش به حرف بیگانه میدهد یا برای بیگانه گزارش تهیه میکند افزودند: یک عده ستون پنجم بیگانهاند و منتظرند ببینند بی بی سی چه میگوید، قرآن میفرماید: »این افراد مریض سیاسی هستند».
معظم له یادآور شدند:انسان مدینه فاضله است و در مدینه فاضله و کشور عقل،عدل،قانون اجرا و داوری وجود دارد.
ایشان بیان داشتند: کشوری که قانون ندارند و یا در اجرا مشکل دارد از هم گسیخته و مدینه فاضله نیست.
این مرجع تقلید تصریح کردند:کسی که اهل رشاء و ارتشا باشد. وقتی که میخواهد کار خیر انجام دهد، همین نفس لوامه او را سرزنش میکند.
حضرت آیت الله جوادی آملی اظهار داشتند: آنچه خداوند به امام علی(ع) عنوان «شهر علم» داده است، در مرحله نازلی برای همه ما نیز میباشد و اگر انسان مدینه فاضله شد، پس «فتبارک الله احسن الخالقین» میشود؛ چراکه مدینه فاضله، قانون؛ عمل و داوری دارد و در برابر زشتیها ملامت کننده است.
ایشان در پایان تصریح کردند:افرادی مانند آیت الله حقشناس ها عمری در این وادی کار کردند و مزاحم کسی هم نشدند. این کار هرکسی نیست.