شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

در عصری که دشمنان در صدد گمراه کردن عقاید مردم هستند و مظاهر فساد گسترش یافته، وظیفه عالمان دینی از هر زمان دیگری سنگین‌تر است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی عصر امروز در مراسم گرامی‌داشت پنجمین سالگرد ارتحال حضرت آیت‌الله عبدالکریم حق‌شناس، هدف بعثت انبیاء را تعلیم و تزکیه ذکر کرد و اظهار داشت: بین تعلیم و تزکیه رابطه تنگاتنگی وجود داشته و در این مسیر تلاش‌های بسیاری انجام شد، به طوری که می‌توان شهادت امام حسین (ع) را نیز نوعی مصداق تعلیم و تربیت ذکر کرد.

ایشان با تأکید بر این‌که بعد از انبیاء، ائمه (ع) و در دوران غیبت نیز علمای اسلام وظیفه تعلیم و تزکیه را برعهده دارند، افزود: در زمان غیبت باب تعلیم و تربیت مسدود نبوده و واجب کفایی است تا عده‌ای این مهم را عهده‌دار باشند، به خصوص در زمانی که دشمنان در صدد گمراه کردن عقاید مردم بوده و مظاهر فساد گسترش یافته و وظیفه عالمان دینی نیز سنگین‌تر شده است.

رییس موسسه آموزشی وژِوهشی  امام خمینی(ره)   با اشاره به روایاتی با تأکید بر رفع شبهات و سؤالات مردم در عصر غیبت، گفت: پاداش پاسخ‌گویی به شبهات به اندازه‌ای زیاد است که به هیچ‌وجه قابل اندازه‌گیری نیست.

عضو خبرگان رهبری، علما را مرزبانان اعتقادات و دل‌های شیعیان دانست و ابراز داشت: روحانیت و علمای اسلام در تاریخ برای حفظ و گسترش احکام الهی تلاش‌های فراوان نموده و حتی در این مسیر به شهادت رسیده‌اند که اگر بخواهیم تاریخچه آن‌ها را جمع‌آوری کنیم یک دائرةالمعارف عظیم می‌شود.

ایشان یکی از افتخارات روحانیت را کتاب شرح لمعه دانست و گفت: متن این کتاب توسط شهید اول و حاشیه آن توسط شهید دوم نگاشته شده و هزاران مجتهد با خواندن این کتاب با فقه اهل‌بیت (ع) آشنا شده‌اند.

رییس موسسه آموزشی وژِوهشی امام خمینی(ره)در ادامه با تأکید بر مسئله تعلیم و تزکیه افزود: امروز ما در هردو عرصه نیازمند افراد توانمند هستیم، چراکه تلاش دشمنان و ابزار گمراهی از هر زمانی بیشتر شده و در هر کوی و برزنی ابزار فساد پخش شده است. و زمانی است که بالاترین وظیفه را عالمان در تعلیم و ترکیه دارند. البته باید این امر طبق اصول و روش‌های مناسب صورت بگیرد.

آیت‌الله مصباح یزدی با تأکید بر خودسازی در مرحل اول و سپس عمل به دستورات الهی گفت: امروز باید روش تربیت اخلاقی برگرفته از سیره اهل‌بیت (ع) را استخراج و استفاده نماییم.

ایشان  در پایان با اشاره به ابعاد شخصیتی آیت‌الله حق‌شناس ابراز داشت: این عالم ربانی، عمر پربرکت خود را صرف ترویج علوم اهل‌بیت (ع) نمود و با برقراری ارتباط با همه اقشار در هدایت بسیاری از گمراه‌شدگان نقش مؤثری ایفا کردند.

  پایان پیام 18/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha