شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

امروز امید مردم به علما و روحانیت است، مردم از ما توقع دارند که وضع بد اقتصاد و اخلاق را به مسئولان تذکر دهیم، چراکه گرانی و اقتصاد ناسالم آنها را آزار می‌دهد.

به  گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی در درس خارج فقه خود گفتند: نباید به گونه ای شود که معروف، منکر، و منکر معروف شود. تکلیف و وظیفه علما در این‌باره بسیار سنگین و مهمّ است. متأسفانه برخی از مبلغان و خطباء جمعه بسیاری از مطالب را نمی‌گویند. اگر همه در منبرها بگویند که مثلاً فلان کار درست نیست، نباید اهل معاصی را تشویق کرد و به آنها از بیت المال جایزه داد، و یا در شهر قم نباید این وضعیت باشد، کم کم این معصیت‌ها از بین می‌رود. به هر صورت جامعه روحانیت که خود را وابسته به آقا ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف معرفی می‌کند باید بداند که انتظارات ایشان از آنها زیاد است و باید این انتظارات را برآورده کنند.

این مرجع تقلید با ابراز تاسف از رواج اختلاط زن و مرد، تصریح کردند: در همه جا حتی تلویزیون هم اینها را نشان می‌دهند. غیرت اسلامی و حیا کجا رفته است؟ حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: مسلمان باید غیرت داشته باشد. زن‌ها را باید حفظ کرد و به اسم ورزش نباید آنها را به مراکزی که معرض فساد است آورد. اینها مهالک و محلّ سقوط است حتی کار به جایی رسیده که کسانی که این کارها را می‌کنند مورد تشویق هم قرار می‌گیرند.

ایشان افزودند: اگر در مقابل این منکرات چیزی نگوییم روز قیامت مسئوولیم و مؤاخذه می‌شویم که چرا نگفتی و ساکت شدی؟ همین که انسان بگوید که فلان چیز حرام است و گناه می‌باشد، ثواب زیادی دارد. این روزها مردم به وسیله نامه و تلفن با ما تماس می‌گیرند و می‌گویند امید ما مراجع و روحانیت است.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با تاکید بر اینکه وضع بد اخلاقی و بی‌عفتی و بدحجابی، مردم متدین را ناراحت کرده است، یادآور شدند: گرانی و اقتصاد ناسالم مردم را آزار می‌دهد، مراجع به مسئولان تذکّر دهند؛ مردم ما انسان‌های شریف و وفادار به اسلام و آرمان‌های ارزشی انقلاب هستند، قدر این مردم را بدانید و برای رضای خداوند به داد آنها برسید.

این مرجع تقلید با بیان این که تحصیلات حوزوی، تعطیل‌بردار نیست، گفتند: جهل‌زدایی مقتضای فطرت بشر است و تعطیلی جهل‌زدایی خلاف این فطرت است، افزودند: به روایت«أطلُبوا العِلمَ مِنَ المَهدِ الی اللَّحدِ» اشاره نمودند و گفتند: بدترین عیب بشر، جهل است و هر چه این جهل کم شود، عیب انسان نیز کمتر می‌شود. این جهل‌زدایی هم تعطیلی ندارد، چرا که تعطیلی جهل‌زدایی خلاف فطرت بشر است؛ بنابراین، همیشه باید در مسیر تحصیل علم باشیم، چرا که اگر به معنایی تحصیل علم، واجب کفایی است، ‌اما نسبت به کسانی که وارد این حوزه می‌شوند مثل واجب عینی است، به ویژه آنهایی که توانایی پیشرفت دارند.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی توجه افراد به زیاد کردن علم و معرفت را ضروری دانستند و گفتند: بعضی اوقات برای بنده کتاب‌هایی می‌آورند و با این‌که نمی‌توانم همه را بخوانم ولی کنار می‌گذارم به امید اینکه بتوانم روزی آنها را بخوانم و مطلب تازه‌ای فرا بگیرم.

ایشان با بیان اینکه ما تعطیلی نداریم و امروز نیز وظایف بزرگی متوجه علما و حوزه های علمیه است، خطاب به حوزویان گفتند: شما این همه شبهات، و فِرَق مختلفی که تبلیغ می‌کنند را ملاحظه کنید، باید همه اینها را جواب داد، باید جلوی این ضلالت‌ها و اضلال‌ها ایستاد و مردم را حفظ کرد.

این مرجع تقلید روایات موجود در فضیلت علمایی که در آخر الزمان دین مردم را حفظ می‌کنند را بسیار زیاد دانستند و تاکید کردند:‌ در روایتی آمده است که اگر چنین علمایی نباشند تا دین مردم را حفظ کنند و به شبهات پاسخ دهند، همه مردم از دین خداوند خارج می‌شوند. ما در چنین شرایطی هستیم، این‌طور نیست که بگوییم سه چهار ساعت صبح و سه چهار ساعت بعدازظهر درس بخوانیم، بلکه باید علی الدوام در مقام تحصیل علم و جهل‌زدایی باشیم.

ایشان با اشاره به فرمایش حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم خطاب به ابوذر «الْجُلُوسُ سَاعَةً عِنْدَ مُذَاکَرَةِ الْعِلْمِ‏ أَحَبُّ إِلَى اللهِ مِنْ قِیَامِ أَلْفِ لَیْلَةٍ یُصَلَّى فِی کُلِّ لَیْلَةٍ أَلْفُ رَکْعَةٍ وَ الْجُلُوسُ سَاعَةً عِنْدَ مُذَاکَرَةِ الْعِلْمِ‏ أَحَبُّ إِلَى الله مِنْ أَلْفِ غَزْوَةٍ وَ قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ کُلِّه‏» تاکید کردند: در این روایت آمده است یک ساعت علم‌آموزی و نشستن در مجلس علم نزد خداوند متعال دوست‌داشتنی‌تر است از قیام هزار شب که در هر شب هزار رکعت نماز خوانده شود و نیز از هزار غزوه و جهاد فی سبیل الله، آن هم غزوه‌هایی که در رکاب خود حضرت رسول باشد، و همچنین از قرائت تمام قرآن. که اباذر در اینجا پرسید: ای رسول خدا! از تمام قرآن؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: «مِنْ قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ کُلِّهِ اثْنَا عَشَرَ أَلْفَ مَرَّة» بله، ثوابش بیشتر از خواندن تمام قرآن دوازده هزار مرتبه است.

معظم‌له افزودند: این افتخار بزرگی برای کسانی است که درس می‌خوانند و برای خدمت به اسلام و امام زمان(ع) تحصیل علم می‌کنند، در اوضاع آخر الزمان، حفظ دین بسیار سخت می‌شود و دین‌داری مشکل است. الان دنیا بین دو قطب قرار گرفته است؛ یکی همین قطبی که می‌گویند به اصطلاح جامعه مدنی که در اصل جامعه مدنی هم نیست و دیگری قطب انبیاء و ایمان به عالم غیب و قرآن مجید و وحی. بسیاری در اروپا و آمریکا می‌گویند که باید تشکیلات مدنی باشد و برنامه‌هایی که انبیاء برای مردم معین کرده‌‌اند را قبول ندارند.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی اظهار داشتند: اینها الآن در مقابل هم قرار گرفته است و با اینکه الحمدلله در بین مسلمان‌ها عمل به برنامه‌های اسلامی و تعبد به آن فراوان است ولی متأسفانه بعضی چیزها، مثل ملاهی و مناهی و موسیقی زیاد شده است که حتی در قم هم متأسفانه مرکز تعلیم موسیقی است و در کل می‌توان گفت که سیر دنیا به طرف همان جامعه مدنی بدون اخلاق و معنویت است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha