چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه افتخار می کنم شاگرد مرحوم مشکینی بوده ام، ایشان را نماد زهد، تقوا، تواضع و مصداق بارز عارف بالله توصیف کرد.

حجت الاسلام و المسلمین احمد احمدی در گفت گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه گفت: مرحوم مشکينی(ره) اسوه اخلاق و عمل در دوران زندگی با برکت خود خدمات ارزنده‌ای را به نظام و انقلاب ارائه کرد و در راه پيروزی انقلاب زحمات زيادی را متحمل شد و پس از پيروزی انقلاب در بخش‌های مختلف نقش آفرينی نمود.

رییس سازمان سمت با بیان این که آیت ا‌لله مشکینی یکی از الگوهای بزرگ علمی و اخلاقی حوزه علمیه بود، ادامه داد: این مرحوم با وجود فضل علمی که داشت هیچ‌گاه درپی مطرح کردن خود نبود

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: اين روحانی عالی‌قدر از جمله شخصيت‌های نادری بود که در سراسر عمر با برکت و در مراحل گوناگون زندگی نورانی خويش منشأ برکات فراوان براي حوزه علميه و مردم مؤمن و اسوه اخلاقی و عملی برای شاگردان و ارادتمندان خود بود.

وی بیان داشت: مرحوم آیت الله مشکینی همیشه در مسیر ولایت و رهبری قدم برداشت و چه در زمان امام خمینی(ره) و چه در زمان مقام معظم رهبری در خدمت ولایت و در راستای اهداف والای انقلاب بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین  احمدی ادامه داد: آیت‌الله مشکینی در حالی که از علم و فضیلت بهره می‌برد، هیچ‌گاه در مقام مطرح کردن خود برنیامد و همیشه در مسیر خدمت به اسلام و مردم حرکت می‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله مشکینی در زمان ریاست مجلس خبرگان تلاش فراوان کردند تا هم خود و هم نمایندگان مردم در مجلس خبرگان به تقویت مهمترین رکن نظام یعنی رهبری بپردازند و از کارهای حاشیه‌ای پرهیز کنند.

عضوشورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که امروز باید سیره عملی مرحوم آیت‌الله مشکینی برای تمام اقشار جامعه الگو قرار گیرد، اظهارداشت: روحانیت، مسئولان و مردم عادی می توانند از شخصیت ایشان بهره گیرند چراکه این عالم ربانی در همه زمینه‌ها می‌تواند الگو باشد.

وی آیت‌الله مشکینی را از فعالان ترویج تهذیب و اخلاق در حوزه‌های علمیه دانست و گفت: ایشان  از زمان آیت‌الله  العظمی بروجردی به این امر اهتمام داشتند و نامه ای را همراه با سایر علمای آن دوران پیرامون این موضوع به آیت‌الله  العظمی بروجردی نوشتند.

رییس سازمان سمت یکی از دغدغه‌های آیت‌الله مشکینی را اصلاح متون درسی حوزه دانست و تصریح کرد: ایشان از پیشگامان اصلاح متون درسی حوزه بود و همواره یکی از دغدغه‌های ایشان از گذشته همین موضوع بوده است.

حجت الاسلام  والمسلمین احمدی با اشاره  به ابعاد علمی شخصیت آیت‌الله مشکینی، گفت: ایشان از اساتید برجسته فقه و اصول و اخلاق در حوزه علمیه بودند و از جمله آثار این عالم ربانی می توان به ترجمه قرآن، مفتاح الجنان، اخلاق و خانواده در اسلام و مواعظ الادبیه اشاره کرد.

وی ساده زیستی مرحوم مشکینی را یکی دیگر از دلایل محبوبیت ایشان دانست و افزود: آیت الله مشکینی فردی متواضع و زاهد بود که هم  روحانیت و مردم به دلیل فضایل اخلاقی و ساده زیستی به ایشان عشق می ورزیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی درباره مواضع سیاسی و انقلابی آیت‌الله مشکینی، بیان داشت: ایشان از آغاز نهضت پیرو و حامی امام(ره) بود و در دوران دفاع مقدس نیز با حضور فعال خود در جبهه ها موجب دل گرمی رزمندگان اسلام بود.

وی سخنرانی های آیت‌الله مشکینی در زمان طاغوت را موجب آگاهی مردم از وضعیت آن روز دانست و گفت: ایشان همواره از امام(ره) حمایت می کردند و امضای ایشان پای تمام اعلامیه‌های جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: آيت‌الله مشکينی تالیفات فراوانی‌ در زمينه‌های‌ گوناگون‌ علوم‌ اسلامی‌ از جمله اصطلاح‌ الاصول‌، مصطلحات‌ الفقه، الفقه‌ الماثور، روس‌ في‌ الاخلاق‌ ازدواج‌ در اسلام‌، المنافع‌ العامه‌، مفتاح‌ الجنان‌، المواعظ‌ العدديه‌، واجب‌ و حرام‌ احکام‌ الزامي‌، قصار الجمل‌، ترجمه‌ قرآن‌ کريم‌ به‌ زبان‌ فارسي‌ و... را تاليف کرده است.

خاطرنشان می شود:امام جمعه فقيد قم در روز هشتم مرداد ماه 1386 در سن 86 سالگي دعوت حق را لبيک گفت و پيکر اين عالم بزرگ و ياور امام راحل و رهبري پس از تشييع باشکوه در قم در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha