خبرگزاری حوزه در گفتوگوی کوتاه با آیتالله مقتدایی توصیههای مدیر حوزههای علمیه به طلاب و فضلای عمرهگذار را جویا شده است.
*ارزیابی شما از برگزاری سفر عمره ویژه طلاب و فضلای حوزهعلمیه چیست؟
تردیدی نیست که فضای معنوی کاروان سربازان امامزمان(عج) معنویت و صفای ویژهای دارد، مخصوصاً قرار گرفتن این جمع در حرمین شریفین موجب عنایت ویژه خداوند متعال و اهلبیت(ع) خواهد بود و این کاروان میتواند مورد توجه خاص حضرت بقیة الله الاعظم باشد.
خصوصا اگر برنامههای اختصاصی علمی و بازدید تاریخشناسانه از مکانهای مذهبی و... برای آنان باشد که بحمدالله هست، این سفر را کاملا ممتاز و ویژه میسازد.
* تاثیر این سفرها بر بصیرت و دانشافزایی فضلای حوزه تا چه اندازه خواهد بود؟
آشنایی با امکنه تاریخی که روزگاری شاهد حوادث سرنوشتسازی در صدر اسلام بوده، اگر توأم با تحلیل توسط مورخان خبیر باشد میتواند بصیرت و دانشافزایی بسزائی برای زائران طلبه و روحانی بههمراه داشته باشد و این امر نگاه آنان را نسبت به اتفاقات تاریخی معاصر تغییر میدهد.
* عملکرد ستاد عمره و عتبات حوزههای علمیه که در معاونت امور طلاب و دانشآموختگان تشکیل شده را چگونه ارزیابی میکنید؟
در سالهای اخیر ما شاهد یک تحول در این عرصه بودیم، اعزام کاروان طلبه و روحانیون، رویداد بسیار جالب و جذابی بود که با همت معاونت محترم امور طلاب و دانشآموختگان و ستاد عمره تحقق پیدا کرد. شاید در آغاز کار معضلاتی بهنظر میآمد که انجام موفق این امر را کمی بعید میدانستیم، اما با عنایت الهی و لطف اهلبیت (ع) کار خوبی در سالهای اخیر انجام شد و من از عزیزانی که این امر مقدس را در حوزه به خوبی تدبیر کردند تشکر می کنم.
*رهمنودهای معنوی جنابعالی به عمرهگزاران جوان حوزههای علمیه که بصورت مجردی یا با خانواده به این سفر مشرف میشوند چیست؟
صفای معنوی که انسان در جوانی دارد، به مرور زمان دچار آسیب و آفت شود، بر این اساس طلاب جوان،این مجال معنوی و فرصت بوجود آمده را غنیمت بشمارند و برای هر لحظه آن برنامهریزی کنند، شاید یک توجه معنوی، زندگی آنان را دگرگون سازد و نقطه عطف معنوی و علمی در تاریخ زندگی آنان باشد.
از طرفی توفیق یک روحانی، بعداز الطاف الهی و عنایات اهلبیت(ع) به همراهی خانواده اوست،در این سفر معنوی باید قلبها را در زمزم از کدورتهای احتمالی شست و در حرمین شریفین صفایی را برای فضای خانواده بنیان نمود و با سرمشق قرار دادن زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) و رعایت حقوق متقابل و انجام وظائف شرعی و اخلاقی، خدمت به شیعیان را سرلوحه زندگیشان قرار دهند. حرم الهی معهد خوبی است که همسران این عهد و پیمان مقدس را در این مکان الهی باهم ببندند و تا آخر عمر به آن پایبند باشند.
*نظر به اینکه اساتید مدارس و سطوح عالی حوزههای علمیه نیز به صورت گروهی یا انفرادی در این سفرها حضور مییابند، چه توصیه ای به ایشان دارید؟
تقاضای من از مدرسان محترم ایناست که نکات علمی و معنوی را که در جای جای این سفر معنوی مورد نظر دارند، با بیان و ادبیات دلسوزانه به طلاب جوان منتقل نمایند، تا بر علمیت و معنویت سفر افزوده شود.
چنانچه نکته یا توصیه خاصی دارید بفرمایید
در این سفر به یاد علمای سلف، بویژه حضرت امام راحل و شهدای گرانقدر که شرائط کنونی را برای این کشور شیعه و حوزه فراهم آوردند، باشید و برای توفیق همه سربازان امامزمان(عج) دعا کنید که سبب توفیق خودتان خواهد شد. مجددا از سیاستگذاران و کارگزاران عمره طلاب تشکر میکنم و توفیقات روزافزون آنها را از خداوند متعال مسئلت میکنم.