سرویس علمی،فرهنگی /اول تیرماه، سالروز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی است و شاید بتوان گفت متناسب ترین روز و مرتبط ترین زمان با رسانه ای همچون خبرگزاری حوزه همین روز است.
امر تبلیغ به معنای جامع و مانعش یکی از مهم ترین میدانهای فکری و عملیاتی در نظام رسانه ای اسلام است.
تاریخ صدر اسلام و سیره و روش و منش پیامبر اکرم(ص) و حضرات معصومین(ع) گویا و جویای همین حقیقت است که مسئله تبلیغ دین برای آن بزرگواران چه در زمانی که در رأس حکومت بوده اند و چه در دورانی که در میدان علم و تدریس و یا حتی وقتی درکنج عزلت روزگار سپری می کرده اند، امری مهم حیاتی بوده است.
شیوه مدیریتی پیامبر اکرم و امیرالمومنین (ع) در دوران حکومت و شیوه سایر حضرات ائمه(ع) از امام حسن مجتبی (ع) گرفته تا حضرت زین العابدین(ع) و از امام باقر(ع) گرفته تا امام رضا(ع) همگی برآورنده نیاز جامعه و مردم سرزمینهای اسلامی به امر تبلیغ دینی است.
تبلیغی که گاه لباس حکومت و خلافت می پوشد و در قامت امامت، به عدالت علوی در پنج بهارِ سیطرهی روح معنوی و علوی ایشان بر جامعه منتهی می شود و گاه در صحیفه شریفه سجادیه به جلال و جبروتِ واژگان ناب عبارت های ایمانی و عرفانی و اخلاقی و البته اجتماعی امام سجاد(ع) منجر می گردد.
و همین روح تبلیغ دینی است که امام رضا (ع) را به ولایت عهدی می کشاند و امام صادق(ع) را میداندار تربیت نسلی از شاگردان بزرگ مکتب اهل بیت می گرداند.
تبلیغ دین در دوره های مختلف تاریخ شیعه درگیرودار مسایل و مصایب متنوع و مختلفی بوده است.
گاه در پنجه استبداد و دیکتاتوری حکومتهای جور گرفتار آمده و گاه در محیط بالندگی و فروزندگی فکری به پرواز درآمده است.
اما آنچه مهم است اینکه اهالی تبلیغ دینی و اصحاب نشر و ترویج فکر و فرهنگ اهل بیت(ع) هرگز از پای ننشسته و میدان را خالی نکرده اند و در این راه سینه خود را آماج تیرهای بلا گردانیده اند.
بزرگانی همچون شیخ کلینی و علامه مجلسی و دیگرانی از این دست که عمر پر برکت خود را صرف جمع آوری و واکاوی و ثبت و ضبط و نشر معارف الهی و آسمانی اهل بیت(ع) کردند و در این مسیر از هیچ بلایی نهراسیدند و هرگز حاضر نشدند به بهای حفظ آبرو و کسب وجاهت پوشالی و مصلحت سنجی های شخصی و سلیقه ای و دنیایی و یا نگرانی از خدشه افتادن بر آّبرویشان، دین را دستمایه حفظ خود سازند و در پس آن پناه بگیرند، بلکه همیشه سپر تیغهای تهاجم به دین خدا بودند و در خط مقدم عرصه فرهنگی و تبلیغ دینی، ماندگار شدند و رمز موفقیت و جاودانگی این بزرگان هم همین بوده و خواهد بود.
امروزه و در روزگار تفوق و تسلط مدرنیته و تکنولوژی بر عرصه ها و ساحت های مختلف زندگی بشر و دراین عصر انفجار اطلاعات در دایرهی دهکدهی کوچک جهانی، بی تردید یکی از میدانهای مغفول مانده و بکر و نیازمند به توجه مبلغان امر دین و فرهنگ دینی، عرصه جهانی و مخاطبان آن است.
مخاطبانی که در اقصی نقاط عالم، تشنه معارف اصیل و بکر و ارزشمند اهل بیت (ع) هستند و بر اهالی و اصحاب تبلیغ دینی و اطلاع رسانی معنوی است که با تلاش و مجاهدتی درخور و بایسته و شایسته این مخاطب بالقوه و پتانسیل عظیم و ناب و گسترده را پوشش فکری و فرهنگی دهند که در غیر این صورت آنها در دام رسانه ها و تبلیغات موذیانه و منحرفانه ای قرار خواهند گرفت که برای هدم و وهن ارزشهای دینی و از بین بردن معارف اصیل آن خوابهای شوم و خطرناکی دیده اند و شبانه روز در تلاشی شیطانی بسر می برند.
امید آنکه اهالی تبلیغ دین و آیین و مروجان فرهنگ اصیل اهل بیت(ع) بیش از پیش به این مهم توجه کنند و برآن باشند تا میدانهای مین خنثی نشده و خاکریزهای فتح نشده را دریابند و به این فضاهای حساس و خطیر ورود کنند و گوهر ناب معارف اسلامی را به مخاطبان تشنه ای که در هرکجای عالم دانسته و ندانسته دنبال آن می گردند به نحوی بدیع و امروزین و البته اصیل و ناب، عرضه نمایند.
چنین باد!