چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

نگاه تربیتی، هدایت­گری و تمدن­آفرینی به زندگی و سیره ائمه اطهار(علیهم­السلام) از نکات قابل تأمل در آثار مرحوم علامه قرشی می باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین محمد علی مهدوی­راد، از فضلای حوزه، طی سخنانی در مراسم بزرگداشت مرحوم آیت­الله حاج شیخ محمد باقر شریف قرشی، که در حسینیه شهداء قم برگزار شد، با اشاره به اهیمت کسب دانش دراسلام، اظهار داشت: دین اسلام، بیش از همه چیز به دانش و اندیشه اهمیت می­دهد، همان گونه که امام علی(ع) در نهج­البلاغه، قوم جاهل را قوم بی خرد معرفی می­نمایند.

وی با اشاره به این که امام صادق(ع)، عالمان شیعه را حافظان اندیشه شیعی نامیده اند، ادامه داد: مرحوم آیت­الله قرشی از عالمانی بود که عمر خویش را به حفاظت از دین و ترویج مکتب شیعی اختصاص داد.

خطیب این مراسم با اشاره به ویژگی­های شخصیتی این عالم فقید، خاطرنشان کرد: افرادی که با آثار ایشان آشنا هستند، می­دانند که که زمان شناسی یکی از خصوصیات مرحوم آیت الله قرشی بود.

*ترجمه یکی از آثار آیت الله قرشی(ره) به 20 زبان

حجت­الاسلام والمسلمین مهدوی­راد، با اشاره به کتاب "عمل و حقوق کارگر" اثر مرحوم قرشی،  خاطرنشان کرد: در زمانی که اندیشه­های انحرافی مانند مارکسیست در فضای کشورهای عربی به ویژه عراق سایه افکنده بود، کتاب "عمل و حقوق کارگر" ایشان که به بیست زبان ترجمه گردید، انقلاب فکری بزرگی را در کشورهای جهان پدید آورد و باعث از بین رفتن اندیشه­های مارکسیستی در کشورهای عربی شد.

وی با بیان این که این کتاب، در قبل از انقلاب اسلامی ایران، به زبان فارسی ترجمه و به صورت مخفیانه در بین محافل علمی تدریس می­شد. ادامه داد: وقتی که مرحوم آیت­الله قرشی کتاب ولایت فقیه امام خمینی(ره) را مشاهده کردند، به آن بالیدند و این اثر ارزشمند را مورد نیاز مبرم مردم و طبق مقتضیات زمان معرفی کردند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به کثرت محققان اسلامی در جهان اسلام، اضافه کرد: مرحوم آیت الله قرشی، تا دو ماه قبل از ارتحال، علی رغم کسالت در حال نگارش متون دینی بود؛ بنابراین کوشش و سخت­کوشی علمی ایشان باید مورد توجه همه نویسندگان اسلامی باشد.

حجت­الاسلام والمسلمین مهدوی­راد با ابراز این که به روز بودن آثار ایشان مورد اذعان همه خوانندگان این آثار است، گفت: در تاریخ شاهدیم که همواره برخی از عالمان دینی در جوامع اسلامی با وجود حسن نیتی که داشتند، به شکل مناسبی دین را تبلیغ نمی­کردند که این موضوع ضربه­های جبران­ناپذیری را به اسلام وارد کرده است. اما شخصیت­هایی همانند مرحوم قرشی با به روز بودن و قدرت علمی در خور توجه، توانستند شبهات دینی جوامع خویش را به شکل مناسبی برطرف سازند.

*نگاه تمدن آفرینی به سیره اهل بیت(ع)

وی، با اشاره به تأسیس کتابخانه امام حسن(ع) در نجف اشرف به دست آیت­الله قرشی،  گفت: نگاه تربیتی، هدایت­آفرینی و تمدن­آفرینی به زندگی و سیره ائمه اطهار(علیهم­السلام) از نکات قابل تأمل در آثار علامه قرشی به شمار می­رود.

این محقق حوزوی تأکید کرد: این مرحوم، در تدوین آثار و کتاب­های خود تنها رضایت خداوند متعال را مورد نظر قرار می­داد و با این انگیزه حتی در جو خفقان حکومت صدام نیز به قلم­فرسایی پرداخت.

حجت­الاسلام والمسلمین مهدوی­راد در پایان، خاطرنشان کرد: دوره سه جلدی زندگی امام حسین(ع) که به زبان­های مختلف دنیا ترجمه شده، از دیگر کتاب­های مهم ایشان به شمار می­رود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha