به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، مراسم افتتاحیه این جشنواره با مشارکت و حضور گسترده شخصیت های دینی و سیاسی و فکری و فرهنگی و ادبی و هنری و اجتماعی و محققان در زمینه های عقیدتی و اجتماعی و نمایندگان تعدادی از مراجع، سید صالح حیدری رییس اوقاف شیعیان عراق، تولیت عتبات مقدسه و شمار زیاد شرکت کنندگان از بیش از 45 کشور جهان در در صحن شریف مرقد اباعبدالله الحسین علیه السلام در کربلای معلا برگزار شد.
این مراسم از سوی رسانه های ارتباط جمعی از جمله 30 شبکه ماهواره ای، شبکه های رادیویی و مطبوعات مختلف پوشش داده شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط قاری بین المللی حاج أسامة کربلایی آغاز شد و برنامه بعدی، سخنرانی تولیت دو آستان مقدس امام حسین و حضرت عباس علیهما السلام بود که توسط حجت الاسلام والمسلمین شیخ عبدالمهدی کربلایی تولیت آستان مقدس امام حسین(ع) ایراد شد. ایشان از طرف تولیت این دو آستان مقدس به تمام حضار محترمی که به این جشنواره آمده بودند به خصوص کسانی که در این راه رنج سفر را تحمل کرده اند خوش آمد گفت.
وی افزود: بسیار خوشبختیم و افتخار می کنیم که برادران ما از بیش از 40 کشور مختلف جهان در این جشنواره حضور یافته اند. وی همچنین به مراجع عظام و امت اسلام به مناسبت میلاد انوار محمدی (ماه شعبان) تبریک گفت.
* هدف جشنواره از زبان نماینده آیت الله العظمی سیستانی
شیخ عبدالمهدی کربلایی گفت: هدف از جشنواره فرهنگی بین المللی ربیع الشهادة این است که این بهار را جهانی کنیم تا قلوب تشنه و تفتیده و مشتاق روح اسلام و ارزش های انسانی و فطرت سلیم بشری زنده شود و شروعی باشد برای معرفی و جهانی سازی انقلاب امام حسین(ع) و زمینه سازی برای دعوت مهدوی.
وی افزود: از این رو، هر سال مشارکت در این جشنواره از طرف مناطق و قاره های مختلف جهان افزایش یافته تا پاسخگوی نیاز روزافزون این جهان سرگردان و مضطرب باشد و آن را به سوی آزادی و عدالت و کرامت و تعالی سوق دهد.
نماینده آیت الله العظمی سیستانی و امام جمعه کربلا ادامه داد: کربلا مادر این سرزمین مبارک و منبع تفکر انسانی و چشمه سیراب کننده جامعه بشری است که دلهای خشکی زده از تمدن های کاذب در آن آرام می گیرد.
* ارتباط گیری فرهنگی برای آماده سازی ظهور حضرت مهدی(عج)
وی اشاره کرد که عراق مهد تمدن ها و سرزمین پیامبران است و محوریت این سرزمین، کربلا است زیرا حسین علیه السلام وارث تمام انبیا است و موجب بقا و دوام و درخشش و طراوت حرکت اصلاحگر پیامبران است و از این رو بر همه ما لازم است که نه تنها در روزهای این جشنواره بلکه در هر روز و هر زمان ادامه بخش حرکت ارزش های حسینی و معرفی و نشر و اجرای این ارزش ها باشیم و از تمام ابزارهای ارتباطی با ملت های مختلف جهان به خصوص متفکران و اهل فرهنگ و ادب استفاده کنیم تا در هر منطقه ای از جهان مرکزی برای زمینه سازی حکومت جهانی امام مهدی عجل الله تعالی فرجه تاسیس شود.
وی ابراز داشت: روی آوردن مهمانان فراوان، مرد و زن و پیر و جوان، اساتید و ادبا و فرهنگیان از کشورهای اروپایی و آمریکایی و آسیایی و آفریقایی، دلیل روشنی بر جهانی شدن ارزش های حسینی است زیرا عواطف صادق این انسان ها این پیام را دریافت کرده و هر سال تعداد آنها افزایش می یابد.
برنامه بعدی مراسم، سخنرانی آقای سید صالح حیدری، رییس اوقاف شیعیان عراق بود.
* دشمنان بدنبال قطع روابط فرهنگی در امت اسلام هستند
وی گفت: هنگامی که در فرمایش رسول خدا(ص) که فرمود: «حسین منی و أنا من حسین» تامل کنیم، در می یابیم که آغازی جدید برای زمان و تاریخ و حیات رقم خورده و این آغاز، روز ولادت سرور آزادگان علیه السلام است زیرا با جد خویش درآمیخته و عنصری از عناصر نگهداری رسالت محمدی است و به تنهایی ترسیم کننده راه روشن صلح و آشتی در جهان است.
سید صالح حیدری از شرکت فرزندان امت اسلام و حضور آنها در چنین جشنواره هایی اظهار خرسندی کرد و این حضور را نشان دهنده میزان تعلق امت اسلام به تاریخ و بزرگان خود دانست و گفت: اینها بر خلاف تمام جنگ فکری و فرهنگی دشمنان امت است که تلاش می کنند هرگونه پیوند این امت را با میراث و عقاید اسلامی آنها قطع کنند.
وی گفت: زندگی امام حسین علیه السلام از زمان ولادت تا شهادت و حتی زندگی یاران او و فداکاری های آنها همچنان به شکل عجیبی تاثیرگذار است و عطر سرشار آن تمام امت اسلام را فراگرفته تا همیشه زنده بماند و بصیرت و امید را پیاپی به این امت ارزانی کند و انسان ها را به سوی آینده ای بهتر رهنمون سازد. به همین خاطر این فداکاری یکی از امور راه گشای امت است که از زمان پیدایش تا کنون مورد حمله و تهدید بوده و متاسفانه شاهد این هستیم که همچنان اختلافات ما در برخی زمینه ها عمیق تر شده و ارزش های ما پایمال می شود و واقعیت این است که هرکدام از ما باید به میزان توانایی خود از این ارزش ها دفاع کنیم و تلاش کنیم که بر این کشتی نجات سوار شده و از این مصباح هدایت پرتو بگیریم و بکوشیم تا همواره زیر پرچم امام حسین علیه السلام و ارزش های رسول خدا(ص) باشیم که این مایه نجات دنیا و آخرت است.
* قصیده خوانی روحانی لبنانی
حجت الاسلام شیخ خلیل شقیر از لبنان نیز در ادامه مراسم قصیده ای را به مناسبت میلاد امام حسین علیه السلام قرائت کرد که با ابیات این قصیده احساسات و عواطف سرشار جمع حاضر را به وجد آورد و لبخند شادی را به این مناسبت زیبا بر چهره آنها نشاند.
شیخ عثمان تراوری از جمهوری مالی نیز در سخنان کوتاهی از تلاش های پیگیر برای برپایی این جشنواره قدردانی کرد و این جشنواره را احیاگر نقش جنبشی و فکری پیشتاز و ممتاز نهضت حسینی دانست که بر پایه گفتگو استوار است و پایه های آن با عطر شهادت و اراده ای استوار است که جان ها را آزاد کرده و از بند ظلم و ستم رهانیده و این امر از طریق مطرح کردن دقیق قیام امام حسین(ع) به زبانی جهانی و عینی و معتدل صورت گرفته که توانسته تمامی مسافت ها و مرز های محدود کننده آرمان های جامعه را به سوی برقراری ارتباطی انسانی پشت سر بگذارد.
* ضرورت ارتباط بین حوزه های علمیه و کشورهای اسپانیایی زبان
سپس دکتر یاتافلزانوا از کلمبیا به نیابت از شرکت کنندگان در جشنواره و اسپانیایی زبان ها گفت: سرزمین عراق مهد تمدن و منبع علم و معرفت است و امام علی علیه السلام کوفه را به عنوان پایتخت انتخاب کرد و این نشان دهنده جایگاه این سرزمین است. ما امروز در قرن بیست و یکم شاهد سردادن فریاد محبت و صلح از طریق این جشنواره هستیم. تمام تمدن ها از شهدای خود قدردانی می کنند به خصوص اگر این شهدا مدافع آن تمدن ها باشند و در راس همه شهدا اباعبدالله الحسین علیه السلام جای دارد زیرا اگر ایستادگی امام حسین در برابر ظلم و طغیان نبود اسلام سال 61 می رفت که مضمحل و نابود شود. اما حسین علیه السلام با آن همه لشکریان دشمن مبارزه کرد و بشریت را بر سر دوراهی انتخاب شهادت با عزت و زندگی با ذلت قرار داد.
وی در سخنان خود خواستار ایجاد پل های ارتباطی میان حوزه های علمیه عراق و کشورهای اسپانیایی زبان به خاطر نشر علوم اهل بیت علیهم السلام شد.
* اندیشمند آلمانی: بیش از 7 میلیون مسلمان در آلمان زندگی می کنند
پس از آن دکتر کلاوس هاخ مایر از آلمان در سخنان خود ضمن معرفی گروه آلمانی شرکت کننده در این جشنواره به بیان اسباب شرکت این گروه در این جشنواره و حضور در کربلا پرداخت.
وی حضور این گروه در جشنواره را نشان دهنده ویژگی و اهمیت آن دانست که برگرفته از امام حسین علیه السلام است و گفت: در آلمان بیش از 7 میلیون مسلمان وجود دارد و این جشنواره گامی برای معرفی شخصیت امام حسین علیه السلام به جهان و معرفی نقش آن حضرت در نشر فرهنگ گذشت و همزیستی می باشد. این ارزش ها فقط اختصاص به مسلمانان ندارد بلکه متعلق به همه انسانیت است و همه باید برای اجرای ان تلاش کنند.
در پایان، گروه سرود آستان امام حسین علیه السلام، سرودی را با عنوان بهار شهادت که بیانگر جوانب درخشان شخصیت امام حسین علیه السلام و این مولود عترت طاهرین بود اجرا کرد.
بنابر اعلام مسئولان امر، این جشنواره در صدد معرفی نقش جنبشی و فکری پیشتاز و ممتاز نهضت حسینی است که بر پایه گفتگو استوار شده و پایه های آن با عطر شهادت و اراده ای استوار است که جان ها را آزاد کرده و از بند ظلم و ستم رهانیده و از طریق مطرح کردن دقیق قیام امام حسین به زبانی جهانی و عینی و معتدل می باشد تا تمامی مسافت ها و مرز های محدود کننده آرمان جامعه را به سوی برقراری ارتباطی انسانی پشت سر بگذارد.