جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

استاد حوزه و دانشگاه گفت:بايد موضوعات روز و مبتلي به در دروس خارج مورد بررسي قرار گيرد تا طلبه با روش حل مسأله مراجعه شده، آشنا شود.

حجت الاسلام و المسلمين سجادي زاده، در حاشيه برگزاري امتحانات شفاهي حوزه علميه خراسان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، با اشاره به اهميت تقرير نويسي در مقطع خارج فقه و اصول،ابرازداشت: در اين دوره امتحانات شفاهي خارج حوزه علميه خراسان نيز دفاترتقريرات شركت كنندگان مورد ارزيابي دقيق قرار مي‌گيرد.

این استاد حوزه، اظهارداشت: البته نمي‌توان به صورت قاطع به مقايسه كمي و كيفي تقريرات نسبت به سال‌هاي گذشته پرداخت زيرا با توجه به اين كه افراد متفاوت هستند، ممكن است در يك سال انگيزه بيشتري براي تحصيل وجود داشته باشد و در سال ديگر، اين انگيزه و هدف، نزول پيدا كند.

وي با اشاره به دو نوع انگيزه دروني و بيروني، خاطر نشان كرد: اگر انگيزه و هدف انسان، دروني باشد، روز به روز ارتقاء و رشد او را در پي خواهد داشت اما اگر اين انگيزه، بيروني باشد، فرد براي اموري همچون تجليل و ترغيب مادي و ...تلاش خواهد نمود كه در صورتي كه اين نوع هدف برآورده نشود، با افت همراه خواهد بود.

استاد دانشگاه علوم اسلامي رضوي با بيان اين مطلب كه برگزاري برنامه‌هايي چون مراسم تجليل از برترين‌هاي حوزه علميه، بسيار مطلوب و خوب است، تصريح كرد:مطمئناً مجموعه برنامه‌هاي تشويقي و نظارتي مركز مديريت حوزه علميه خراسان، در روند آموزشي و تحصيلي طلاب علوم ديني اين حوزه علميه، مؤثر مي‌باشد.

وي در ادامه به استفاده و بهره‌مندي از نظرات اساتيد و طلاب مقطع خارج فقه و اصول تأكيد و خاطر نشان كرد: به نظر بنده بايد موضوعات روز و مبتلي به، در دروس خارج مورد بررسي قرار گيرد تا طلبه با روش حل مسأله مراجعه شده، آشنا شود.

اين ممتحن خارج حوزه علميه خراسان، يادآورشد: در دفاتر تقريرات طلاب اين مقطع، از مثال‌هاي قديمي همچون «اكرم العلماء ...» و ... استفاده شده در حالي كه بهتر بود به مثال‌هايي به روز و مبتلي به اشاره مي‌شد.

حجت الاسلام و المسلمين سجادي زاده، با اشاره به تأكيد امام خميني (ره) بر تحصيل فقه جواهري در حوزه‌هاي علميه، با بيان اين كه هدف در حوزه علميه، فراگيري شيوه درست فقاهت است، ابرازداشت: البته، طلبه مقطع خارج فقه و اصول مي‌بايست دروس خود را به عنوان پايه و اساس تحصيل، به خوبي بياموزد.

وي افزود: اين نوع آموزش و درك و بررسي اجتهادي، همان هدف آموزش شيوه صحيح و درست فقاهت در حوزه علميه است.

حجت الاسلام و المسلمين سجادي زاده، یادآورشد: با توجه به اين كه استاد از طلبه در طول سال تحصيلي شناختي پيدا مي‌كند، باید در نمره‌دهي به طلاب خارج فقه و اصول، از نظر استاد مربوطه در قالب نمره مستمر، استفاده شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha