معاون بین الملل حوزه های علمیه که به چند کشور اروپایی سفر کرده بود، از دیدار با شخصیت های دینی در ایتالیا، فرانسه و هلند سخن گفت و دستاوردهای این سفر چند روزه را تشریح کرد.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی با بیان اینکه جامعة المصطفی(ص)، زمینه برپایی و پشتیبانی از این سفر را داشته است گفت: در این سفر، هفت نفر از اساتید حوزه علمیه و جامعة المصطفی(ص) که پیش از این مطالعات و پژوهش هایی در زمینه غرب و نقد مسیحیت داشتند، حضور یافتند.
وی با اشاره به ضرورت اطلاع یابی حوزه علمیه قم از ظرفیت های فرهنگی در کشورهای اروپایی و بقیه ملت ها برای عرضه معارف مکتب اهل بیت علیهم السلام گفت: چنین سفرهایی علاوه بر تامین این هدف، عملا نیز زمینه را برای اقدامات تبلیغی فراهم می آورد.
معاون بین الملل حوزه های علمیه برگزاری دیالوگ اسلام و مسیحیت را از جمله اهداف این سفر برشمرد و گفت: هدف دیگر، فتح میدان های عظیم و کشف نشده در شهر لیدن هلند بود.
* برگزاری نشست با اساتید دانشگاه در رم
وی با اشاره به برگزاری نشست با اساتید دانشگاه در ایتالیا گفت: دانشگاه سن توماس در آمریکا فعالیت می کند و رئیس آن از سوی پاپ تعیین می شود. یکی از مراکز وابسته به این دانشگاه، مرکز گفت و گوی اسلام و مسیحیت است که تعدادی اسلام شناس در آن فعالیت می کنند. طی نشستی که با برخی اساتید این مرکز در رم داشتیم، موضوع معنویت و اخلاق از نگاه اسلام و مسیحیت مورد بررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی ادامه داد: هدف ما از شرکت در این نشست این بود که سیمای حقیقی اسلام را به حاضران نشان دهیم زیرا با تبلیغات سنگین و منفی بر ضد اسلام، سیمای خشنی ار اسلام در ذهن بسیاری از این افراد متصور است و نیاز بود که ضمن معرفی سیمای حقیقی اسلام، به شبهات نیز پاسخ دهیم که بحمدالله این نشست دستاوردهای خوبی در این زمینه داشت و مقالات خوبی ارائه شد.
* دو کانون مهم در شهر لیدن هلند
وی به فتح کانون های کشف نشده در هلند به عنوان هدفی دیگر در این سفر اشاره و تصریح کرد: انتشارات بریل یکی از بزرگترین ناشران غرب با قدمت 350 سال در شهر لیدن هلند فعالیت می کند و کتاب های مختلفی درباره اسلام، تشیع و قرآن منتشر کرده است و در حقیقت، یک موسسه عظیم پژوهشی، فرهنگی و انتشاراتی است که در سطح دنیا، کتاب چاپ و توزیع می کند و بزرگترین دائرة المعارف قرآنی در جهان از سوی همین انتشارات به چاپ رسیده است و علیرغم این قدمت و این حجم از فعالیت، در دهه های اخیر، تا آنجایی که اطلاع داریم، روحانیت شیعه و مسئولان حوزوی وارد این کانون نشده اند در حالی که بسیاری از کتاب هایی که از سوی این انتشارات درباره اسلام و تشیع به چاپ رسیده، حاوی مطالب منفی است.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی بخش اسلام شناسی در دانشگاه لیدن را دومین کانون ذکر کرد و اظهار داشت: این بخش تا کنون اساتید و محققان اروپایی فراوانی را تربیت کرده است و ده ها و صدها کتاب و مقاله درباره اسلام و قرآن و تشیع نوشته اند که ارتباط خوبی با این بخش برقرار شد.
* استاد مسیحی هلندی، با لهجه تهرانی با ما سخن گفت
وی با بیان اینکه دکتر یوپ لمییر که مسلط به فارسی و هلندی است، به عنوان مترجم در سفر هلند حضور داشت گفت: مسئول بخش اسلام شناسی دانشگاه لیدن که یک فرد مسیحی هلندی بود، وقتی خواست با ما صحبت کند، بهتر از مترجم به زبان فارسی با لهجه تهرانی سخن گفت و این موضوع بیانگر نکات فراوانی درباره رقبا و افرادی است که درباره ما فعالیت می کنند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه گفت: برای ورود به این کانون ها مشکلاتی داشتیم که بعد از تلاش چند روزه و رفع موانع متعدد، با عنایت خدای متعال شاهد نشست های جدی در این مراکز بودیم. در نشست هایی که در هلند داشتیم به توافق های خوبی برای ورود حوزه علمیه قم به این دو کانون باز شد و طرح هایی را در نظر گرفتیم تا به تصحیح شناخت های غلط آنها درباره اسلام، تعدیل دیدگاه های ایشان نسبت به اسلام و تصحیح منشورات آنها در معرفی اسلام، قران وتشیع بپردازیم.
وی در خصوص حضور کوتاه مدت در فرانسه اظهار داشت: در این سفر 5 نشست با مسئولان ایرانی در پاریس و چند شخصیت دینی فرانسوی برگزار شد و جلسه خوبی با شیخ احمد مصری امام جماعت بزرگترین مسجد اروپا انجام گرفت.