به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین یعقوبنژاد در نشست رویکردهای دانشمداری در توسعه نظامهای معنایی و فرآیند پژوهشهای مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، گزارشی از روند تدوین اصطلاحنامه علوم انسانی ارائه نمود.
وی با اشاره به آغاز این کار از سال 68 اظهار داشت: آغاز این کار با حضور کارشناسان و متخصصان مربوطه انجام شد و تلاش شد که در عرصه علوم انسانی اصطلاحنامهای تدوین شود که امروز این اصطلاحنامه در در 11 رشته علوم انسانی تدوین شده که مرجعی برای نهادهای حوزوی و دانشگاهی میباشد.
رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی ادامه داد: در حال حاضر 22 مؤسسه و نهاد علمی، دانشگاهی وحوزوی از این اصطلاحنامه در رشتههای مختلف علوم انسانی بهرهمند میشوند که در این تعامل، اصطلاحنامهها نیز از نظر کیفی ارتقا مییابند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوب نژاد، با اشاره به حضور اندیشمندان و اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در تدوین این اصطلاحنامهاظهار داشت: نزدیک به 60 نفر از اساتید و پژوهشگران حوزه در تدوین این اصطلاحنامه در رشتههای مختلف حضور داشتند که از جمله آنها مرحوم آیتالله معرفت در رشته علوم قرآنی و آیت الله ممدوحی در رشته فلسفه بودند.
وی افزود:در کنار تدوین این اصطلاحنامه، فرهنگنامهای نیز تدوین شد که مبتنی بر اصطلاحات میباشد. همچنین در این راستا، ساماندهی پایاننامههای طلاب را عهدهدار شدیم که حوزههای علمیه قم و مشهد و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی در ارتباط هستند و پایاننامههای طلاب و دانشپژوهان را به این مرکز واگذار نمودهاند.
رئیس مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی افزود: بر این اساس، تا کنون 2هزار پایاننامه ساماندهی شده است.