شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه تهران چهارمین شماره از فصلنامه علمی _ اطلاع رسانی محفل به زیور طبع آراسته شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، از تهران چهارمین شماره از فصلنامه علمی_اطلاع رسانی محفل با گرایش فرهنگی_مذهبی و با محوریت آثار منتخب در دومین جشنواره استانی علامه حلی (ره) تهران به مرحله چاپ رسید.

در بخش اول این فصلنامه مقاله ای با عنوان «نقش ولایی انسان کامل از منظر دین و عرفان» نوشته فائزه گلستانی دارنده رتبه دوم جشنواره استانی علامه حلی تهران درج شده است که نگارنده در آن می افزاید: «ولایت عبارت است از یک رابطه نزدیک بین ولی و مولّی علیه که سبب و مجوزی است که ولی در امور مولّی علیه تصرف کند... و در اصطلاح عرفا به طور خاص عبارت است از قیام عبد به حق در مقام فنا از نفس خود ».

براساس این گزارش «سازگاری علم پیشین الهی با اختیار انسان» عنوان مقاله ای است که از جانب حجت الاسلام ابوالفضل آخوند زاده طلبه مدرسه علمیه امام خمینی(ره) تهران و حائز رتبه سوم جشنواره علامه حلی(ره) به نگارش درآمده و وی در این مقاله پس از بیان این مطلب که تنها راه برون رفت از شبهه عدم سازگاری علم الهی و اختیار آدمی، تصور صحیح مشخصه های این دو گزاره است می افزاید :«خلط زمان و مکان در خدا شناسی و انسان شناسی از مصادیق همین مشخصه هاست».

این گزارش می افزاید: طیبه سترگ، طلبه مدرسه علمیه الزهرا شهرری و کسب کننده مقام دوم جشنواره استانی در اثر خود که با عنوان  «مبانی فقهی قاعده اهم و مهم» نگاشته شده است به منابع استخراج این قاعده با هدف تبیین و تشریح مبانی فقهی قاعده لزوم تقدیم اهم بر مهم  همراه با نقل آراء حضرت امام خمینی(ره) و دیگر فقهای شیعه پرداخته است.

«رجعت و تناسخ» عنوان پنجمین مقاله این شماره از فصلنامه محفل می باشد که به قلم محبوبه سادات مقدسی از طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهرا(س) و دارنده رتبه دوم جشنواره استانی علامه حلی(ره) به رشته تحریر درآمده است.

در بخش دیگری از این فصلنامه مقاله ای با عنوان «حکم اخذ اجرت بر واجبات» توسط صادق دلداده، طلبه مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) شهرری ارائه شده که نگارنده در این نوشتار با طرح این سؤال که «آیا جایز است در قبال معارف و احکامی که به جاهل آموخته می شود، اجرتی دریافت شود؟» به بررسی جواز یا عدم جواز ارتزاق از بیت المال از این طریق پرداخته است.

«بررسی و مقایسه توحید ذاتی در قرآن و عهدین» نیز عنوان یکی دیگر از مقالات فصلنامه علمی – اطلاع رسانی محفل می باشد که نگارنده در آن با ارائه آیاتی از قرآن کریم به بیان ادله این کتاب آسمانی جهت اثبات وجود خدا همّت گمارده و سپس به بیان بحث تطبیقی راجع به توحید ذاتی در قرآن کریم و عهدین پرداخته است که نویسنده این مقاله نیز حمیده سادات کمیزی از مدرسه علمیه کوثر (خواهران) و دارنده رتبه دوم جشنواره استانی علامه حلی (ره) می باشد.

از دیگر عناوین بخش مقالات مقاله « تحلیل جواز تقدیم التمییز علی عامله و عدمه » اثر محمد محمدی ازطلاب مدرسه علمیه مرحوم آیت الله مجتهدی(ره)، رتبه دوم  جشنواره استانی علامه حلی(ره) تهران، به زبان عربی، مسأله مقدم شدن عامل تمییز بر خود تمییز که از مسائل مطرح شده در ادبیات عرب می باشد بررسی نموده است.

همچنین «اندیشه تفکیک یا روشی در فهم دین» عنوان مقاله ای است که در بخش معرفی مقاله به آن پرداخته شده است. که نگارنده این مقاله طلبه پژوهشگر محمد کریمی از مدرسه علمیه مرحوم آیت الله مجتهدی (ره) است و مقاله ایشان رتبه اول دومین جشنواره استانی علامه حلی (ره) تهران را کسب نموده است.

در بخش معرفی پایان نامه، می توان از  اثر الهام نصرتی از طلاب مدرسه علمیه الغدیر نام برد که با عنوان «عوامل مؤثر بر شکل گیری وضعیت اجتماعی و فردی سکولار» به طبع رسیده است و حائز رتبه اول جشنواره استانی علامه حلی(ره) تهران نیز می باشد. 

همچنین حجت الاسلام مهدی بازدار از طلاب مدرسه علمیه الامام القائم (عج) نویسنده اثر «دهان روح» می باشد که به عنوان اثر برتر در بخش معرفی کتاب قرار گرفته است.  

شایان ذکر است: این فصلنامه علمی_ اطلاع رسانی در 84 صحفه و گستره توزیعی آن با تیراژ 2000 نسخه در سطح حوزه علمیه تهران می باشد.

ضمناً علاقه مندان می توانند جهت تهیه فصلنامه محفل و کسب اطلاعات بیشتر به نشانی؛ تهران، خیابان پیروزی، خیابان دوم نیروی هوائی، فرعی 2/31، پلاک25، ساختمان مدیریت حوزه علمیه استان تهران مراجعه و یا با شماره تلفن 77488900 داخلی 408 تماس حاصل نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha