شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حجت الاسلام و المسلمین حسن آقا نظری تصریح کرد: تلاش در مسیر تحقق انضباط مالی و بودجه ای دولت یکی از مهم ترین راهکارهای مقابله با تورم است.

مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که تورم در اقتصاد ایران دارای یک سابقه ای است ، بیان داشت: در حال حاضر بحث تورم در کشور تشدید شده است چراکه ما در کشور در گذشته نیز نرخ های تورم متفاوتی داشته ایم و در این میان، اواخر سال گذشته و اوایل امسال ،این روند شدت یافته است.

 

* تغییر نرخ ارز، عامل تورم

وی با اشاره به این که یکی از دلایل تورم ناشی از تغییر در نرخ ارز است، گفت: دولت نرخ ارز را برای بودجه سال قبل، زیر هزار تومان اعلام کرده بود و امسال رقم 1226 تومان را اعلام کرد که این شتاب در افزایش نرخ ارز، حاکی از آن است که بودجه دولت یک بودجه تورمی است.

حجت الاسلام و المسلمین آقا نظری همچنین اضافه کرد: وقتی نرخ رسمی ارز تغییر می یابد طبعا در قیمت ها نیز تاثیرگذار است و حال آن که باید بودجه کشور انضباط مالی پیدا کند.

 

* تاکید رهبر معظم انقلاب بر انضباط بودجه ای

وی با بیان این که مقام معظم رهبری چند سال پیش بر لزوم انضباط بودجه ای دولت تاکید داشتند، گفت: دولت وقتی نتواند بودجه ریالی اش را تامین کند یا مالیات ها را افزایش می دهد یا نرخ ارز را تغییر می دهد.

وی افزود: مهم ترین راه درآمدی در ایران فروش نفت است و پس از آن اخذ مالیات و درآمدهای غیر نفتی قرار دارد.

 

* تغییر نرخ ارز و تاثیری که بر تورم می گذارد

این اقتصاد دان حوزوی خاطرنشان کرد: وقتی قیمت دلار تغییر می یابد، طبعا قیمت ها نیز تغییر می کند به ویژه کالاهایی که در ارتباط مستقیم با دلار هستند.

وی افزود: از سویی وقتی کالاهای وابسته تغییر می کند ، کالاهای غیر وابسته به دلار نیز دیر یا زود تحت تاثیر تغییرات قیمتی قرار می گیرد چرا که این ها به هم پیوسته هستند.

حجت الاسلام و المسلمین آقا نظری همچنین راهکار مقابله با تورم ناشی از تغییرات قیمت ارز را برقراری انضباط مالی و بودجه ای عنوان کرد و بیان داشت: بودجه باید به گونه ای باشد که نیاز به تغییر قیمت دلار نداشته باشد و البته با مدیریت می توان به این هدف دست یافت.

 

* هزینه های دولت نباید افزایش یابد

وی گفت: همچنین در این راستا نباید هزینه های دولت را افزایش داد بلکه لازم است که بخش دولتی ساماندهی و کوچک شود.

 

* واردات از شیر مرغ تا جان آدمیزاد!

مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این که تحریم های اقتصادی در بروز تورم بی تاثیر نبوده است، ابراز داشت: همواره در صفحه تلویزیون درباره صادرات غیرنفتی کشور سخن به میان می آید اما راجع به واردات که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را در بر می گیرد، حرفی زده نمی شود و حال آن که بخش اعظمی از درآمدهای کشور صرف واردات می شود و این واردات بی رویه نیز بر مساله تورم تاثیر زیادی داشته است.

 

* گلایه از رشد بی رویه واردات

وی افزود: اگر بخواهیم میزان واردات کشور را در طول سال های اخیر بررسی دقیق کنیم، متوجه می شویم به همان میزان که درآمدهای نفتی افزایش یافته ، واردات نیز بیشتر شده است و در واقع تراز تجاری کشور ما منفی بوده یعنی معمولا واردات ما بیشتر از صادرات بوده است.

این اقتصاد دان حوزوی همچنین تصریح کرد: حال آن که اگر ما صادرات غیرنفتی را افزایش می دادیم و از آن سو واردات را کم می کردیم، ذخایر دلاری ما بیشتر می شد و ما دیگر نیاز به تغییر قیمت دلار که عامل رشد تورم است، نداشتیم.

 

* توطئه های خارجی نیز تاثیر داشته اما...!

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که توطئه های خارجی نیز بر اقتصاد کشور تاثیرگذار بوده اما نوع مدیریت خودمان در درجه اول اهمیت قرار دارد، گفت: ما می توانستیم پیش بینی کنیم که غربی ها در خرید نفت کشور ما بازی در می آورند لذا در این صورت دیگر نباید حجم واردات ما بیش از 60 میلیارد دلار می شد!

 

* چرا رهبری بر تولید ملی تاکید دارند؟!

حجت الاسلام و المسلمین آقا نظری با انتقاد از این که ما نتوانستیم جهش درآمدهای نفتی را به سود مصالح کشور به درستی مدیریت کنیم، بیان داشت: این که مقام معظم رهبری سال جاری را به عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گذاری کردند، یکی از دلایلش به خاطر آن است که جلوی واردات بی رویه گرفته شده و به مساله تولید داخل بهای بیشتری داده شود.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha