به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدی، صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران که در بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری برگزار شد، اظهار داشت: این همایش از سوی این بنیاد و با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی اردیبهشتماه سال آینده در دو روز در تهران و قم برگزار می گردد.
وی همچنین با اشاره به این که 6 دهه از نگارش کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم شهید مطهری می گذرد، گفت: این کتاب نوشته علامه طباطبایی است که شهید استاد مطهری شرح مفصل و عالمانه ای بر آن نوشته است.
وی با بیان این که این کتاب در دوره ای نگاشته شد که کمونیسم و اندیشه های کمونیستی در اوج قدرت و مانور بود، ابراز داشت: این کتاب به همت بزرگانی چون علامه طباطبایی و شهید مطهری در دوره ای نوشته شد که مباحث دیالکتیکی کمونیستی بین جوان ها و دانشگاهیان خریدار داشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین افزود: این کتاب پس از گذشت این همه زمان، هنوز هم جایگاه بسیار مهم و برجسته ای دارد که ضرورت توجه و اهتمام به آن را می رساند.
وی با اشاره به این که یکی از اهداف برگزاری این همایش، توجه ویژه ای به این کتاب ارزشمند بوده است ،گفت: بنده در تدریس های دانشگاهی ام در رشته فلسفه تطبیقی بسیار به این کتاب مراجعه کرده و بهره ها برده ام.
رییس سازمان سمت ادامه داد: این همایش در واقع بزرگداشت و یادآوری برای گذشته و زمان تکون این کتاب است.
وی افزود: در این همایش به مباحثی همچون چیستی و ضرورت فلسفه پرداخته شده و به ابهامات و سوالاتی از این دست که امروز چه نیازی به فلسفه داریم، پاسخ های مناسبی داده خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه موجی راه افتاده که فلسفه را می کوبد و استدلالش این است که همه به قرآن و حدیث مراجعه کنند، البته هنوز هم متاسفانه به فلسفه نگاه بدبینانه ای در بین برخی متدینین وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به تاثیر عمیق حضرت امام (ره) و علامه طباطبایی بر اندیشه شهید مطهری بیان داشت: شهید مطهری واقعا کار شجاعانه ای انجام داد که در آن زمان، از حوزه علمیه قم به تهران رفت و به شبهات توده ای ها پاسخ داد و مقابله برنامه های انحرافی دستگاه حاکمه طاغوت و افکار انحرافی و التقاطی ایستاد.
وی با اشاره به دفاع شهید مطهری از عرفان اسلامی، گفت: شهید مطهری یک خداشناس فطری بود و بر مساله فطرت تاکید بسیار داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با اشاره به نوآوری های علمی شهید مطهری در عرصه های مختلف ابراز داشت: مرحوم شهید مطهری اگر در حوزه می ماند بی شک یکی از مراجع مسلم تقلید می شد اما تشخیص داد که پرداختن به مسایل نظری به ویژه در آن زمان ، از ضرورت بالاتری برخوردار است.
وی با بیان این که فراخوان مقالات این همایش در دو بخش موضوعات عام و موضوعات خاص اعلام شده است، افزود: در بخش موضوعات خاص، مقالات در سه محور کلی خداشناسی، منطق و معرفت شناسی و نیز هستی شناسی ارایه می گردد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اضافه کرد: اندیشمندان و صاحب نظران می توانند برای ارسال چکیده مقالات تا اول آبان ماه و برای ارسال اصل مقالات تا اول بهمن ماه سال جاری فرصت دارند.
وی با اشاره به این که فراخوان مقالات به سه زبان فارسی ، عربی و انگلیسی می باشد، گفت: از برخی صاحب نظران بین المللی نیز برای حضور در این همایش دعوت به عمل آمده، ضمن آن که ما به حدود 90 کشور نیز فراخوان مقالات را ارسال کرده ایم اما طبعا دعوت ها به جهت صرفه جویی در هزینه ها، محدود خواهد بود.
دبیر علمی این همایش در خاتمه با اشاره به رونمایی از دو کتاب در روز برگزاری این همایش اظهار داشت: کتاب حواشی استاد مطهری بر اسفار و نیز ترجمه انگلیسی جلد پنجم کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم در حاشیه این همایش رونمایی خواهد شد.