شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

نشست علمي - تخصصی «مرجعيت علوم در شناخت موضوعات مسائل مستحدثه»، با حضور صاحب نظران و کارشناسان حوزوی، در قم برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست علمی «مرجعيت علوم در شناخت موضوعات مسائل مستحدثه» از سلسله نشست‌هاي علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي با مشارکت پژوهشكده فقه و حقوق و مديريت جنبش نرم‌افزاري مركز همكاري‌هاي علمي و پژوهشي این  پژوهشگاه، روز گذشته با حضور صاحب نظران و کارشناسان حوزوی، در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی در قم  برگزار شد.

دراين نشست كه دبيري علمي آن بر عهده حجت‌الاسلام محمدعلي خادمي بود، حجج اسلام والمسلمين احمد مبلغي، به عنوان ارائه ‌دهنده نظريه و سيد علي‌اكبر حائري، به عنوان ناقد به ایراد سخن پرداختند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی در ابتدای این نشست علمی در سخنانی گفت: امروز  مسائل مستحدثه زیادی در برابر فقه صف کشیده اند که بايد به آنها پاسخ مثبت داده شود.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد:  در صورتی که فقه بدون مراجعه به متخصصان به مسائل مستحدثه بپردازد، به مشکلاتی از جمله عدم تفکیک بین شقوق مختلف یک موضوع، افراط یا شتابزدگی در بکارگیری اصول عملیه، رواج یافتن احتیاط در عدم افتاء از یک طرف و افتاء به احتیاط از طرف دیگر، ظهور فقه در جامعه به شکل غیر  پاسخگو و بی اطلاع ماندن فقهاء از واقعیت های قهار تحولات زمانه دچار خواهد  شد.

استاد حوزه علمیه قم یادآورشد: فقهی که به دنبال شناخت واقعیت و ماهیت موضوعات مستحدثه نباشد، لاجرم در موارد بسیار به سمت استفاده شتابزده و توده ای از اصول عملیه می رود؛ در حالی که اصول عملیه برای مراحل پایانی می باشد، نه اینکه از اول و به صورت منظومه ای به آنها مراجعه شود

برپایه این گزارش،  در این نشست همچنین حجت‌الاسلام والمسلمين سيد علي‌اكبر حائري به عنوان ناقد نظریه مطالبی را ایراد کرد و پس از آن حجت الاسلام والمسلمین مبلغی به سئوالات حاضرین پاسخ داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha