جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

این بنیاد عزم خود را جزم نموده است تا سال 1410هجری شمسی، 40 مجتهد و نظریه پرداز مدیریت اسلامی تربیت کند.

هدف بزرگ این بنیاد، تحقق مدیریت اسلامی در جهان است/چشم انداز تأسیس دانشگاهی به نام مدیریت اسلامی را داریم/تبدیل دستاوردهای علمی-پژوهشی بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، از طریق مجلس به ماده های قانونی، هدف اجرایی ماست.

سرویس استان های خبرگزاری حوزه: بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، نهادی است که بنا به گفته رئیس آن، به دنبال تربیت نیروی انسانی به عنوان مجتهدین نظریه پرداز در مدیریت اسلامی و همچنین تولید دانش مدیریت اسلامی با روش اجتهاد جواهری است و این دو موضوع را  دو مأموریت اساسی و بزرگ این بنیاد می دانند.

حجت الاسلام و المسلمین سیدصمصام‌الدین قوامی، رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در گیلان، با اشاره به فعالیت های این بنیاد، گفت: در حال تربیت استاد، پژوهشگر، مروج  و مدیر در حوزه مدیریت اسلامی هستیم.

 این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: هدف اجرایی این بنیاد در آینده این است که تک تک دستاوردهای علمی-پژوهشی آن، از طریق مجلس شورای اسلامی به ماده های قانون تبدیل شده و مدلی که ما برای این امر پیش بینی نموده ایم، مدل قانون مدنی است، که این مدل مربوط به فتاوای فقها است، تا فتواهای مدیریتی تبدیل به قانون شود.

وی با بیان این که چشم انداز بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، تاسیس دانشگاه بسیار وسیعی به نام مدیریت اسلامی می باشد که از ده ها دپارتمان تشکیل شده است، تأکید کرد: هدف غایی و بزرگ این بنیاد، تحقق مدیریت اسلامی در جهان است.

گفتگوی خبرنگار خبرگزاری حوزه با حجت الاسلام و المسلمین سیدصمصام‌الدین قوامی، رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی را در ادامه بخوانید:

* لطفا به عنوان رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی بفرمایید که کارکرد این بنیاد چیست و چه هدفی را برای خود ترسیم نموده است؟

از آنجا که فقه و علوم روز، مانند مدیریت و سایر علوم کاربردی زیر شاخه علوم انسانی، در حکومت اسلامی، کاملا با یکدیگر ارتباط دارند و به هیچ عنوان نمی توان آنها را از یکدیگر به طور جداگانه تصور کرد، تصمیم گرفتیم تا با تاسیس این بنیاد، این رابطه را اثبات و تحقق بخشیم، اما هدف غایی و بزرگ این بنیاد، تحقق مدیریت اسلامی در جهان است.

*بنیاد فقهی مدیریت اسلامی چه مأموریت هایی را برعهده دارد و برای انجام این مأموریت ها چه کارها و فعالیت هایی را برنامه ریزی و اجرا می کند؟

در واقع تربیت نیروی انسانی به عنوان مجتهدین نظریه پرداز در مدیریت اسلامی و تولید دانش مدیریت اسلامی با روش اجتهاد جواهری و جعفری، دو مأموریت اساسی و بزرگ بنیاد فقهی مدیریت اسلامی است و لذا این بنیاد برای انجام این ماموریت ها شعاری را نصب العین خود نموده است که سطح علمی طلاب آموزش دیده در این بنیاد باید به حدی برسد که طلاب به علم مدیریت بیش از دانشمندان کشورهای غربی همچون "فریدیک تایلور" و به علم اجتهاد بیش از "صاحب جواهر" تسلط و آگاهی داشته باشند؛ لذا متناسب با این ماموریت ها و شعارها، هم اکنون در حال تربیت استاد، پژوهشگر، مروج  و مدیر در حوزه مدیریت اسلامی هستیم؛ البته ناگفته نماند که مدیران پرورش یافته در این بنیاد باید از چنان توانایی برخوردار بوده، که قادر باشند به سبک کاملا اسلامی در عرصه های مختلف مدیریتی کلان کشور خدمت کنند.

* این بنیاد چه چشم اندازهایی را برای موسسه پیش بینی نموده است؟

چشم انداز بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، تاسیس دانشگاه بسیار وسیعی به نام مدیریت اسلامی می باشد که از ده ها دپارتمان تشکیل شده است؛ البته این مسئله زمانی قابل تحقق است که قبل از اقدام برای تاسیس دانشگاه، دانش آن را تهیه کنیم، و لذا هم اکنون این بنیاد برای تولید دانش مدیریت اسلامی از بین طلابی که به درس خارج می رسند، به طور متوسط هرسال شش نفر را گزینش می کند. این بنیاد عزم خود را جزم نموده است تا سال 1410هجری شمسی، 40 مجتهد و نظریه پرداز مدیریت اسلامی تربیت کند؛ البته در حال حاضر 10نفر  از اعضای بنیاد، موفق به کسب استادی مدیریت شده اند که این مسئله غیر از تربیت مجتهدین نظریه پرداز است.

* مرکز تخصصی مدیریت اسلامی حوزه‌های علمیه در چه مرحله‌ای است؟

با پیشنهاد مرکز مدیریت حوزه های علمیه به بنیاد فقهی مدیریت اسلامی برای تاسیس یک مرکز تخصصی در زمینه مدیریت اسلامی، برای تاسیس و راه اندازی این مرکز تخصصی تلاش می‌کنیم و تا الان خوشبختانه حدود 40درصد کارهای مربوط به تاسیس این مرکز نیز انجام شده و در حال حاضر نیز،‌ درصدد تهیه و تدوین متون درسی برای این مرکز هستیم؛ در مورد تأمین استاد نیز باید گفت که با تکمیل این مرکز، از اعضای آموزش دیده در بنیاد فقهی مدیریت اسلامی برای تدریس در این مرکز تخصصی دعوت به عمل خواهد آمد.

* چه تدابیر و راهبردهایی را برای گسترش مدیریت اسلامی و اجرایی شدن علوم تولیدی بنیاد دنبال می کنید؟

بنیاد فقهی مدیریت اسلامی از مدت ها پیش با چاپ و انتشار کتاب و مجلات علمی- پژوهشی در باب مدیریت اسلامی، تقریبا تمام نهاد های حکومتی را در جریان فعالیت هایش قرار داده است؛ البته هدف اجرایی این بنیاد در آینده این است که تک تک دستاوردهای علمی-پژوهشی آن از طریق مجلس شورای اسلامی به ماده های قانون تبدیل شوند و مدلی که که ما برای این امر پیش بینی نموده ایم، مدل قانون مدنی است؛ که این مدل مربوط به فتاوای فقها است، تا فتواهای مدیریتی تبدیل به قانون شود.

* با توجه به فعالیت های گسترده و بسیار مثبت بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، آیا این بنیاد از لحاظ هزینه های جاری بودجه خاصی را از ارگان و سازمانی دریافت می کند یا خیر؟

خیر، چون بودجه خاصی از هیچ نهادی دریافت نمی کنیم؛ البته از بودجه و مخصوصا امکانات برای تقویت این بنیاد استقبال می کنیم، ولی دنبال گرفتن و جذب بودجه نمی رویم، زیرا انتظار می رود که نهادهای مسئول، خودشان کارها و تلاش های ارزشمند را در هرجا که باشد، رصد کرده و حمایت کنند، و از سوی دیگر از آنجا که خود این بنیاد به سبک مدیریت اسلامی اداره می شود، رفتن به دنبال بودجه به نوعی در شأن این مجموعه نمی باشد؛ در واقع ما بیشتر تلاش خود را برای به ثمر نشستن این جریان ارزشمند معطوف کرده ایم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha