به گزارش خبرگزاری حوزه، رییس ستاد عمره دانشگاهیان عنوان کرد: حرکت بزرگ فرهنگی عمره دانشجویی، با اعزام یک کاروان آغاز و هم اکنون به 250 کاروان با برنامه های متنوع فرهنگی افزایش یافته است.
برپایه این گزارش به نقل از پایگاه حج، برنامه عمره گزاری دانشگاهیان از سال 1375 که حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی درمقام رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تهران گروهی از دانشگاهیان را به عمره برد، برنامه اعزام کاروانهای عمره دانشگاهیان کلید خورد. از آن سال به بعد این اعزام ها ادامه یافت تا اینکه بعدا در قالب ستاد عمره دانشگاهیان و پس از آن با تغییر نام در چارچوب "ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان " سازمان یافت. این حرکت بزرگ فرهنگی با اعزام یک کاروان شروع شد و در سال 1391 به 250 کاروان شامل حدود سی هزار و پانصد دانشگاهی عمره گزار افزایش یافت.
حجت الاسلام و المسلمین فقیهی رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در این باره گفت: در این بین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور هم برای اعزام دانشجویان تحت پوشش خود به عمره مفرده درخواست سهمیه داد و در حال حاضر تقریبا دو سال است که با همکاری این نهاد و ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، عمره دانشجویان خارج از کشور هم در حال برگزاری است.
وی در مورد فعالیت های فرهنگی برای عمره دانشجویان خارج از کشور که هم اکنون در جریان است، گفت: ما سعی کرده ایم تمام فعالیت های فرهنگی که برای دانشجویان داخل داریم را برای این عزیزان هم اجرا کنیم و شاید در بعضی از موارد حتی برنامه های بیشتری هم برای این دانشجویان برگزار کرده ایم . علت این امر هم این است که اینها در خارج از کشور در معرض آسیب هستند . من تاکیدم این است که باید برنامه های فرهنگی ویژه دانشجویان خارج از کشور را بیشتر کرد که امیدواریم با تفاهمی که بین ما و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور وجود دارد ، این کار صورت بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین فقیهی همچنین در مورد برنامه هایی که درحال حاضر برای این دانشجویان اجرا می شود ، توضیح داد : ما به طور کلی فعالیت های فرهنگی را در سه بخش تعریف کرده ایم ، قبل ازسفر ، حین سفر و بعد از سفر که دراین خصوص ویژه نامه هایی هم دراختیار زائران قرار می دهیم . فروردین امسال دو کاروان ویژه دانشجویان خارج از کشور اعزام شده اند و الحمدالله تابستان هم تقریبا چهار کاروان اعزام خواهند شد.
وی افزود: تدابیری اندیشیده شده است که ارتباط با این عزیزان بعد از سفر هم باقی بماند. در مورد دانشجویان داخل این ارتباط به صورت مستقیم تعریف شده است که بخشی از این برنامه ها را می توان برای دانشجویان خارج از کشور هم تعریف کرد . برای مثال جلسات گروهی به صورت کاروانی برای دانشجویان داخل امکان پذیر است ، درحالی که برای دانشجویان خارج از کشور ، این امکان به صورت حضوری وجود ندارد و احتمالا باید به صورت مجازی صورت گیرد که دلیل آن نیز پراکندگی جغرافیایی این عزیزان است.