رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار داشت: متاسفانه هر از گاهی حادثه هایی از این دست برای مسلمانان رخ می دهد که خود حاکی از عمق یک ظلم فاحش و نسل کشی بسیار دلخراش است که این بار در کشور میانمار در حال وقوع است.
وی با اشاره به لزوم مقابله ریشه ای با این جرم و جنایتها، گفت: مسلمین باید به فکر تعریف وظایفی به منظور ارتقای جایگاه و موقعیت اجتماعی و بین المللی خود باشند تا در این قضایای دلخراش واکنش سریع و به موقعی داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی همچنین با بیان این که فاجعه دلخراش میانمار جزو نوادر حوادث روزگار است، افزود: باید برای جلوگیری از این گونه مسایل، از فرصت ها و موقعیت هایی که برای مسلمانان دنیا وجود دارد، نهایت استفاده را برد.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز مسلمانان را به بی رحمی و ترور متهم می کنند و شب و روز رسانه های جهان، توجه خاص به این گونه دروغ پردازی ها دارند و گاهی هم زمینه هایی ایجاد می کنند تا این نوع کارها ابعاد بیشتری پیدا کند.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی همچنین اضافه کرد: بی شک در بین مسلمانان ، گروه های نادان و اسلام ناشناسی وجود دارد که اینها البته در اقلیت قرار دارند که گاهی تحریک این ها هم در خارج از جهان اسلام انجام می شود.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: با این حال اکثریت قاطع مسلمین با الهام از تفکر قرآنی و اسلامی و رویکرد علمای تراز اول شیعه و سنی ، همواره از چنین اعمالی تبری جسته و هیچ گاه این نگاه و رویکرد را نداشته اند.
*تاکید بر موضعگیری رسانهای
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی تصریح کرد: آن چه مهم است این که مسلمین باید نسبت به آن چه از اقلیت کج فهم و بی رحم صورت می گیرد، موضع گیری قاطعانه داشته و در عین حال، درباره دیدگاه اسلامی در این باره موضع گیری رسانه ای داشته باشند.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر مسلمانان از ابزار واحد بی بهره هستند، این در حالی است که رسانه های مسلمین ، بعضا به جان هم افتاده اند و همدیگر را تخریب می کنند.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان داشت: باید در قبال کشتار اخیر مسلمانان در میانمار موضع گیری قاطع، شفاف و پیگیرانه داشته باشیم و از فرصت های جهانی و نهادهای بین المللی اسلامی بهره بگیریم تا به صورت رویکرد مشترک ، حرکت دیپلماسی برای محکومیت فراگیر این جنایت ها و اقدام در جهت جلوگیری از تکرار آنها شکل گیرد.
*نخبگان جهان اسلام وارد میدان شوند
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: از سویی نخبگان جهان اسلام نیز باید حرکت اساسی به صورت منطقه ای ، فردی و دسته جمعی داشته باشند تا ابعاد فاجعه را هر چه بیشتر بر ملا کنند تا به این وسیله اولا اصل خشونت را محکوم کنند و ثانیا نیز در خصوص کشتار میانمار موضع گیری قاطعانه داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی افزود: متاسفانه ما در جهان اسلام نهادهایی را نداریم که واکنش های صریح و سریعی به این قبیل فجایع داشته باشد؛ باید سازمان کنفرانس اسلامی و دیگر نهادهای بین المللی در سطح جهان اسلام واکنش های قاطعانه ای به این قبیل مسایل داشته و مانع از فوت شدن فرصت ها گردند.
وی اضافه کرد: ما نیازمند نهادهایی هستیم که بتوانند افکار جهان اسلام را نمایندگی کرده و آن ها را به سمت اهداف مورد نظر جهت دهی و تجمیع کنند.
*تاکید بر واکسینه کردن جهان اسلام
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی همچنین خاطرنشان کرد: ما باید با واکسینه کردن جهان اسلام، صدای واحدی در برابر جنایاتی از قبیل میانمار ایجاد کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین مبلغی در پایان افزود: همه کشورهای اسلامی باید فارغ از سیاست های خود، در پی ایجاد یک نهاد واکنش سریع در این گونه موارد باشند.