به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام اشکوری، شب گذشته در گردهمایی ائمه جماعات مساجد قم که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، در تبیین مسائل سیاسی کشوراظهار داشت: در نظام سیاسی،تهدید به سه عرصه امنیت ملی، منافع ملی و اهداف ملی واردمیشود.
کارشناسی سیاسی با بیان این که در تاریخ ایران اسلامی، امنیت، منافع و اهداف ملی ما همواره در معرض تهدید بوده است، ادامه داد: بدترین تهدید دردوره طاغوت بود که در آن نظام سیاسی کشور، عامل ایجاد ناامنی در عرصههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و... بود.
حجتالاسلام اشکوری، ایران را کانون تهدیدات استکبار معرفی کرد و گفت: امروز موضوع حزبالله لبنان، مقاومت فلسطین و غزه، سوریه و... همگی ایران است.
وی با اشاره به وجود سیاستهای مختلف در مقابله با این تهدیدات، اظهار داشت: به طور کلی در مقابله با تهدیدات در عرصه امنیت، منافع و اهداف جامعه، سه نوع سیاست وجود دارد که هر کشوری، بر اساس تواناییهای و شرایط موجود، از آن بهرهگیری میکند.
این کارشناس سیاسی حوزوی افزود: نخستین سیاست، سیاست برونگراست که در آن ملتها، امنیت خود را به کشورهای دیگر میسپارند؛ کشورهایی که اجرا کننده این سیاست هستند، ضعیف بوده و بر اساس این وابستگی، امنیت و منافع پایداری ندارند.
وی سیاست برونگرا را راهی دیگر در مقابله با تهدیدات معرفی کرد وگفت: زمانی که کشورها خود را از نظر قدرت، تقویت کنند تا کشوری به خود جرأت تهدید ندهد، سیاست درونگراست که اسلام بر اساس آیه «واعدو لهم مستطعتم من قوه» ما را به این رویکرد دعوت میکند.
حجتالاسلام اشکوری ادامه داد: سیاستهای بازدارندگی ترکیبی، راهکاری دیگر در مقابله با تهدیدات است که در آن هم رویکرد درون گرایی و هم برونگرایی دیده میشود؛ البته این سیاست ظرافتها و پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
وی درباره سیاست ایران اسلامی در برابر تهدیدات همه جانبه استکبار، گفت: امروز تهدیدات دشمن نسبت به تهدیدات اول انقلاب تفاوت دارد و در کنار آن، ایران نیز به صورت جدی دشمن را تهدید میکند و در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی به جایی رسیده است که میتواند با تهدیدات این عرصه مقابله کند.
این کارشناس سیاسی حوزوی افزود: ایران اسلامی سیاستهای بازدارندگی را دنبال میکند که بر اساس آن میتواند از این مرحله عبور کند.
وی با بیان این که دشمن تلاش دارد این واقعیتها در میان مردم دیده نشود، گفت: وظیفه ما ایجاد امید اجتماعی است؛ امید اجتماعی که بر اساس آن مردم متوجه شوند که قادر به ایجاد تغییرات در برابر تهدیدات دشمن، با تکیه بر امکانات و شرایط هستند تا از امنیت و منافع و اهداف خود دفاع نمایند.
انتهای پیام 15/313