چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

همه انسان به دلیل قوه عقل و خردی که خداوند در وجود آنها قرار داده است،‌ نسبت به ناهنجاری های اجتماعی مسئول هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، سردار مجتبایی، شب گذشته در دهمین همایش تلا‌ش‌گران عرصه امر به معروف و نهی از منکر که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد،‌ توجه به مسائل کشور را وظیفه همه انسان‌ها دانست و گفت: گاهی دخالت در برخی امور موجب دگرگونی شرایط به نفع نظام رقم برخی اوقات نیز  بی توجهی در این عرصه آسیب‌هایی را همراه داشته است.

فرمانده نیروی انتظامی استان قم با بیان این که انسان به دلیل قوه عقل و ادراک دارای مسئولیت‌هایی فراوانی است، ادامه داد: انسان باید بداند به دلیل عقل و خردی که خداوند در وجود او قرار داده است،‌ نسبت به مسائل فردی و در ادامه مسائل اجتماعی مسئول است و در روز قیامت نسبت به این امور بازخواست می‌شود.

وی افزود: ممکن است  برخی تنها به فکر تربیت خود و حفظ خودشان از گناهان و توجه نمودن به خوبی‌ها باشد؛ ولی بر اساس آموزه‌های دینی، انسان باید بتواند اطرافیان خود را تا حد توان، از گناهان باز دارد و آنها را به سوی نیکی‌ها سوق دهد.

سردار مجتبایی ادامه داد: این که مشاهده می‌شود بسیاری از آسیب‌ها در جامعه وجود دارد، به این دلیل است که افراد خود راکنار کشده و تنها به فکر تربیت خود می‌باشند. از این رو لازم است که کسانی در این عرصه به صورت تخصصی وارد شده و بر  اساس توانایی خود و شناخت کاملی که از دین دارند، تربیت جامعه را نیز عهده‌دار باشند.

وی در ادامه با اشاره به برخی آسیب‌های فرهنگی در جامعه اظهار داشت: همانطور مسائل اقتصادی تابع عرضه  تقاضا می‌باشد، در عرصه فرهنگ نیز به گونه‌ای با این قانون روبرو هستیم؛ به این معنی که وقتی شخصی هنجار شکنی می‌کند، در جامعه نیز برخی پذیرای این هنجار شکنی او می‌باشند.

فرمانده نیروی انتظامی استان قم با بیان این که هنجار شکنان اخلاقی و اسلامی تنها به خود آسیب نمی‌زندد، گفت: جامعه مانند کشتی‌ای بر روی آب است، مگر می‌شود کسی در این کشتی سوراخی ایجاد کند و به دیگران آسیبی نرسد؟

وی با تأکید بر ضرورت وجود مدیریت در این عرصه گفت: نصیحت در جامعه، مرز شغلی و جنسیتی ندارد، اگر همگان احساس مسئولیت کرده و با جدیت در این عرصه وارد شوند، مسلماً‌ در آینده‌ای نه چندان دور، آسیب‌های امروزی جامعه برطرف خواهد داشت.

سردار مجتبایی در ادامه با انواع پیشگیری در مسائل اجتماعی اشاره کرد و گفت: نخستین پیش‌گیری، پیش‌گیری فرهنگی است که بر اساس آن نهاد‌ها و سازمان‌ها در این عرصه باید به خوبی عمل کنند، در غیر این صورت نیاز به پیش‌گیری اجتمای است.

وی افزود: در پیش‌گیری اجتماعی، نهاد‌ها و ارگان‌هایی مانند شهرداری، وزارت ورزش وجوانان و...، باید اماکن لازم را دراختیار جوانان قرار دهد تا آنها بتوانند در این مرحله بر اساس آموزه های اسلامی و انقلابی حرکت کنند.

فرمانده نیروی انتظامی استان قم با اشاره به وجود پیش‌گیری انتظامی در مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی گفت: اگر نیروی انتظامی نیز به خوبی در این عرصه فعالیت نکند، باید وارد عرصه قضایی شویم که در آن مجرمان شناسایی و حبس می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه پلس، پیش از انقلاب تنها در خدمت حکومت بود و توجهی به مردم نداشت، گفت:‌امروز پلیس به صورت مردم محور و در راستای حفظ ارزش‌های اسلامی و انقلابی در حال فعالیت است.

سردار مجتبایی در پایان با قدردانی از حضور فعالان و تلاشگران امر به معروف و نهی از منکر قم گفت: وظیفه نیروی انتظامی حمایت‌از اینگونه فعالیت‌هاست.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha