چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 289559
۱۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۴:۴۶

در راستای غنی سازی اوقات فراغت، بیش از 2 هزار کلاس فرهنگی، هنری، مذهبی و علمی در 410 کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان دایر شده است.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان در گفتگو با خبرنگار سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه، اظهار داشت: مساجد از  مهم ترین مراکز اجتماعی و مردمی کشور محسوب می‌شوند که به فراخور نفوذ و اعتباری که در میان اقشار مختلف مردم دارند توانایی بالایی را در فرهنگ سازی و ترویج اصول مدنی ایفا می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمان پورابراهیم با بیان اینکه هیئت هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در سال  1371 در جهت احیای نقش واقعی مساجد با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شد، افزود: هم اکنون کانون های فرهنگی، هنری مساجد به عنوان نماد اصلی مقابله با جنگ نرم در میدان مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان قرار دارند.

 وی با اشاره به اینکه برنامه های کانون ها با هدف اشاعه فرهنگ قرآنی و دینی با مرکزیت مساجد در جامعه برگزار می شود، گفت: آموزش قرآن و احکام از سرفصل های اصلی برنامه های کانون های مساجد است چرا که باید خدا باوری و اعتماد به نفس را در بین اعضای کانون های مساجد تقویت کرد.

* لزوم محوریت ائمه جماعات دربرنامه های مساجد

حجت الاسلام پورابراهیم یادآور شد: در راستای غنی سازی اوقات فراغت اصحاب مسجد در حال حاضر بیش از 2 هزار کلاس فرهنگی، هنری، مذهبی و علمی را در 410 کانون فرهنگی و هنری موجود در مساجد گیلان دایر شده است.

وی با تصریح این مطلب که روحانی مسجد نقش مهمی در هدایت و جذب جوانان دارد و می تواند در برگزاری برنامه ها نقشه راه را مشخص کند، گفت: برنامه های کانون های مساجد باید با محوریت ائمه جماعات مساجد شکل گیرد.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی، هنری مساجد گیلان با بیان اینکه که هم اکنون 300 ائمه جماعات در کانون های مساجد استان ارتباط تنگاتنگی با اعضای کانون های فرهنگی دارند، اضافه کرد: از آنجا که بزرگترین نعمت، نعمت هدایت است و طهارت جسمانی و روحانی از آداب ورود به مسجد است وظیفه مسئولین کانون های فرهنگی و به ویژه روحانی مسجد این است که با منش و رفتار خود این آموزش ها را به اعضای کانون های مساجد منتقل کنند. 

حجت الاسلام پورابراهیم افزود: تنها زمانی که حضور در فضای مسجد عامل بازدارندگی از گناه و دعوت به سوی ثواب و کارهای خیر شود می توان گفت که تلاش ها و برنامه های روحانی مسجد و سایر مسئولین فرهنگی قابل تقدیر و ارزشمند است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که تربیت انسان ها به عنوان یک اصل مهم فرهنگی و رسالت اصلی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد در راس کارکردهای مختلف کانون های فرهنگی قرار دارد مسئولین فرهنگی باید با محوریت ائمه جماعات با تدوین مجموعه برنامه های تربیتی هدف‌دار و روش مند این مطالبه را تحقق بخشند.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی، هنری مساجد گیلان شرط ماندگاری و خروجی مناسب در یک کار فرهنگی مناسب را برخورداری از ویژگی الهی بودن، چرخش بر محور حق، توجه به اصول اخلاقی و حرکت در مسیر اصلاح  عنوان کرد و افزود: از همین جاست که نقش مدیریتی یک روحانی به عنوان عالم دینی و صاحب نظر در حوزه مباحث تربیتی و اعتقادی روشن تر می شود.

حجت الاسلام پورابراهیم با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص حفظ و تقویت بصیرت و بینش اعتقادی و سیاسی آحاد مختلف جامعه، تاکید کرد: مدیریت فرهنگی جامعه به ویژه برنامه ریزی کانون های فرهنگی، هنری مساجد باید حول محور مقابله با جنگ نرم از سوی دشمنان باشد.

وی در رابطه با چگونگی و کیفیت مقابله با تهاجم فرهنگی ابراز داشت:  امروزه با توجه به تهاجم فرهنگی گسترده دشمنان انقلاب و اسلام و تغییر نگرش افکار عمومی درباره دین و دین داری لازم است مساجد با شیوه ها و ابزار نوینی، رسالت دینی خود را انجام دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha