شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که همگان نسبت به ازدواج جوانان مسئول هستند، گفتند:‌ کمک به ازدواج جوانان باید جزء بودجه‌های رسمی دولت باشد و باید در ردیف بودجه، کمک برای ازدواج دختران و پسران، تعریف شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، ظهر امروز در ادامه تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد،‌ اظهار داشت:‌ روزی که ما به جمهوری اسلامی ایران رأی دادیم، عهد کردیم که برای حفظ این نظام تلاش کنیم و آن را در برابر خطرات و آسیب‌ها ودشمنان مصون بداریم.

ایشان، یکی از مشکلات امروز نظام اسلامی را کاهش جمعیت کشور دانسته، گفتند: امروز ازدواج در کشور کاهش یافته و سن ازدواج نیز بالا رفته است؛‌ علاقه به داشتن فرزند هم کم شده و شعار اشتباه غربی فرزند کمتر، زندگی بهتر دراعمال دل جمعی نفوذ یافته است.

*کاهش جمعیت خطر بزرگی برای نظام است

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی وجود چنین وضیعتی را برای نظام خطرناک دانسته و اظهار داشتند:‌ در چنین شرایطی، نفرات تدریجاً‌ کم می‌شوند و جمعیت جوانی که کارهای اصلی کشور را عهده‌دار هستند، کاهش می‌یابند؛ این وضعیت در کشور، خطر بزرگی برای نظام اسلامی می‌باشد.

ایشان با اشاره به توجه شخصیت‌ها و محافل مختلف درباره ترغیب کردن مردم  برای تغییر دادن این وضعیت، ادامه دادند:‌ این وضعیت، شرایطی است که اگر ادامه یابد، خطرات و آسیب‌های مهمی جامعه را تهدید می‌کند.

معظم‌له، ترویج فرهنگ اسلام را راهی برای برطرف کردن این وضعیت برشمرده، به روایت  پیامبر اسلام(ص) دراین باره که ازدواج کنید و فرزند‌دار شوید، زیرا من در روز قیامت از فزونی جمعیت شما در عرصه محشر مباهات می‌کنم و حتی فرزندان سقط شده نیز در روز قیامت برای ورود به بهشت، پدر و مادر خود را شفاعت می‌کنند، استناد کردند.

ایشان خاطرنشان کردند: آنهایی که ازداج نمی‌کنند، پشت به سنت پیامبر(ص) کرده‌اند؛ همچنین یک یا دو فرزند نیز با سنت الهی سازگار نیست.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه دادند: بر اساس روایات اسلامی،‌ هیچ چیز در نزد خداوند محبوبت‌تر از خانه‌ای نیست که در آن ازدواج و فرزند‌دار شدن و تربیت و تحویل آنها به جامعه اسلامی انجام می‌شود و در طرف مقابل، در نزد خداوند، مبغوض‌تر از خانه‌ای که در آن طلاق صورت می‌گیرد، وجود ندارد.

ایشان به روایت امام صادق(ع) درباره بشارت حضرت به جوانانی که ازدواج کرده‌اند،‌ گفتند: بر اساس این روایت، پاداش دو رکعت نماز جوانی که ازدواج کرده است،‌ از جوانی که ازدواج نکرده، 70 برابر بیشتر است.

*همه در قبال ازدواج جوانان مسئولیت دارند

این مرجع تقلید با بیان این که برخی به وجود مشکلاتی در عرصه ازدواج و یا تربیت فرزندان اشاره می‌کنند، خطاب به همه مردم بیان داشتند:‌ بر اساس قرآن، مسئله ازدواج جوانان،‌مسئله شخصی نیست که مسئولیت آن تنها به خودشان بازگردد، بلکه مسئله‌ای اجتماعی است؛ همه مسلمانان وظیفه دارند که به اندازه توانشان، برای ازدواج جوانان تلاش کنند.

ایشان با تأکید بر این که دولت نیز در این عرصه مسئول است،‌ ادامه داد:‌ کمک به ازدواج جوانان باید جزو بودجه‌های رسمی دولت باشد و در ردیف بودجه دولت، کمک برای ازدواج دختران و پسران، جهیزیه، مهریه و وسایل زندگی باید تعریف شود.

 انتهای پیام// 15/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha