حجت الاسلام و المسلمین عباس اسکندری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن تسلیت ایام شهادت امام علی (ع) اظهار داشت: نگاه ژرف و اندیشه بلند حضرت علی (ع) به انسان، گذشته از گرایشات اعتقادی و فکری انسان ، بسیار حیرت انگیز است، به گونه ای که هر کس در هر کجای عالم و در هر مقطع زمانی که باشد را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد.
وی افزود: حضرت (ع) را نمی شود در زمان و مکان محصور کرد چرا که جلوه های اخلاقی و معرفتی ایشان ورای هر زمان و مکانی است به طوری که نه تنها زمینیان که ملکوتیان هم به وجود ایشان افتخار می کنند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم همچنین بیان داشت: این که در زمان امام علی (ع) عده ای ایشان را تا حد خدایی بالا می بردند و از آن سو، عده ای ایشان را حتی مسلمان عادی نمی دانستند ، نشان از کم ظرفیتی و جهل مردم در مقابل عظمت حضرت (ع) بود.
وی در ادامه با اشاره به بزرگواری و جوانمردی امیرالمومنین (ع) در مواجهه با دشمنان اضافه کرد: در ماجرای جنگ احزاب، وقتی امام (ع) با عمر بن عبدود مواجه می شود و او را به هلاکت می رسد، خواهر عمر بن عبدود بالای جنازه برادرش می آید و جمله ای تاریخی می گوید به این مضمون که من از کشته شدن برادرم به شدت ناراحت و متاثرم اما وقتی می بینم برادرم را یک جوانمرد کشته ، این مساله برای من تسکین بخش است؛ هر کسی که می توانست برادر مرا از پای درآورد، آن چنان دچار غرور می شد که بدن او را مثله می کرد اما کسی که امروز برادرم را کشته، تنها او را از پای درآورده و پیداست که این جوانمرد ، برای هواهای نفسانی وارد نبرد نشده و آرمان های بلندی دارد.
مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی کشور بیان داشت: حضرت امیر در جای دیگر وقتی برخی خلخال از پای زن ذمی از روی ظلم و جفا بیرون آوردند، فرمودند که اگر حاکم اسلامی از این بابت از غصه بمیرد ، نباید او را سرزنش کرد و لذا متوجه می شویم که این نگاه یک نگاه معمولی به انسان ها نیست و از یک نگاه متعالی و کرامت آفرین نشات می گیرد.
وی گفت: امام علی (ع) وقتی با یک غیرمسلمان همسفر می شود، به خوبی آداب مسافرت از نگاه اسلام را درباره او رعایت می کند که همین مساله باعث مسلمان شدن آن فرد می گردد.
حجت الاسلام و المسلمین اسکندری تصریح کرد: این رویکرد حضرت حاکی از آن است که این شاکله اخلاقی یک شاکله بی بدیل است و البته کسی نمی تواند همچون امام علی (ع) زندگی خود را بر این پایه و سطح ، تنظیم نماید.
وی ابراز داشت: شخصیتی که در میدان نبرد همچون شیر بر دشمنان می غرد اما شب هنگامان در مواجه با بی نوایان و یتیمان و بیوه زنان ، تا آن حد خاضع و خاشع می گردد؛ به عبارت دیگر وجود این صفات متضاد در این سطح در افراد عادی نمی تواند وجود داشته باشد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان این که امیرالمومنین (ع) شخصیت بلندمرتبه ای است که برای هر انسان آزاده ای ، الگویی بی بدیل می باشد، گفت: واقعیت آن است که ما متاسفانه نتوانسته ایم آن گونه که باید و شاید عمق نگاه و سیره این بزرگوار را استخراج کرده و به انسان امروزی آن را نشان دهیم.
وی در خاتمه افزود: امروز جامعه بشری که دچار انواع انحرافات و اعوجاجات شده ، تشنه معارف الهی از جمله معارف و آموزه های علوی است و در این بین هم مسلمانان و هم غیرمسلمانان ، نیازمند به این معارف والا هستند که ما باید این آب زلال معنوی را در اختیار تشنگان قرار دهیم.