حجت الاسلام سجاد کریمان مجد در گفتگو با خبرگزاری حوزه با انتقاد از تداوم سنت غلط پخش سریال های ضعیف مناسبتی در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: ماه رمضان سنخیتی با نشستن پای تلویزیون و دیدن سریال های ضعیف ندارد؛ چرا که این مساله گذران وقت به معنای حداقلی است و حال آن که باید از ثانیه ها و لحظات ماه خدا برای تقرب به معبود بهره برد.
*قابل تحمل تر اما کماکان ضعیف!
وی افزود: البته باز جای تقدیر است که نسبت به سریال های دسته چندمی مضحک در سال های اخیر، امسال ، سریال های رمضانی تا حدی قابل تحمل تر(!) شده اند، اما با این حال باید توجه کرد که باز هم پخش سریال و فیلم در شب های ماه رمضان به ویژه در لیالی قدر، از اساس، کار اشتباهی است.
*خلا برنامه های ترکیبی جذاب در رسانه ملی
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر همچنین خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات صدا و سیما این است که در تولید برنامه های ترکیبی جذاب به غیر از فیلم و سریال چندان موفق نبوده است و گرنه این گونه برنامه ها به ویژه در ایام مناسبتی همچون شب های قدر باید از رسانه ملی پخش می شد.
وی با بیان این که برنامه های سیما، باید همسو و متناسب با شرایط و فضای کلی کشور باشد، گفت: باید دانست که اساسا تلویزیون بستر مناسبی برای تخلیه اتفاقات مذهبی نیست، ضمن آن که واقعا نیاز نیست که هر 5 شبکه در ایام رمضانی و شب های قدر، سریال و فیلم پخش کنند و یکی یا نهایت دو شبکه کافی بود.
*نشاندن مردم پای تلویزیون در رمضان غلط است
حجت الاسلام کریمان مجد ادامه داد: عادت دادن مردم به این که پای برنامه های تلویزیونی بنشینند آن هم به هر بهانه ای و با هر توجیهی کار اشتباهی است و مردم به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان باید عادت به مسجد و هیئت رفتن داشته باشند و یا در منزل با خدا راز و نیاز و مناجات داشته و یا قرآن و ادعیه بخوانند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که تماشای تلویزیون توام با آسیب هایی است، به نقد و ارزیابی سریال شبکه سوم سیما در این ایام با عنوان " خداحافظ بچه " پرداخت و گفت: این سریال به جهت زمان پخش مناسب که دقایقی پس از افطار است، توانسته بیشترین تماشاگر را به خود اختصاص دهد، حال آن که سریال های دیگر، دارای این مزیت نیستند.
*مخاطب داشتن به معنای خوب بودن نیست
این مستند ساز حوزوی تصریح کرد: متاسفانه همه سریال های ماه رمضانی امسال نیز در یک سطح نازل تصویرسازی درام قرار دارند، اما چون سریال " خداحافظ بچه" زمان پخش خوبی داشته، بیشتر دیده شده، اما این به معنای آن نیست که اثر قوی ای بوده که مخاطب زیادی داشته است.
*نوآوری در فرم و ریتم مناسب
وی افزود: البته پردازش این سریال به لحاظ فرمی دارای خلاقیتی بوده که به جذب مخاطب کمک کرده است؛ چرا که در هر قسمت از آن یک اتفاق جدید می افتد و لذا سریال از این حیث از ریتم و تب و تاب نمی افتد و مخاطب را تا حدی با خود راضی و همراه نگه می دارد.
وی اضافه کرد: از این حیث باید گفت که فیلمنامه نویس با خلاقیت خود، توانسته تا حدودی کار را خوب از جهت فرمی از آب در بیاورد، اما با این حال به لحاظ محتوایی این سریال نیز متاسفانه کما فی السابق فاقد ویژگی آموزنده بودن و کم آسیب تر بودن است.
حجت الاسلام کریمان تاکید کرد: متاسفانه وضع طوری شده که صدا و سیمایی که به تعبیر امام راحل باید دانشگاه عمومی باشد، ما به این راضی شده ایم که برنامه های آن کم خطرتر و کم آسیب تر باشد.
*انواع آموزش های فریب و خطر در یک سریال مناسبتی
وی در ادامه اظهار داشت: برای خانواده ایرانی که همگی در زمان پخش سریال "خداحافظ بچه" ، پای سفره افطار و مخاطب این سریال هستند، این مجموعه آسیب زاست؛ به این معنا که روش های متفاوت خطر کردن و فریب دادن را به افراد آموزش می دهد.
این منتقد و تحلیلگر سینما و تلویزیون همچنین گفت: هر چند شاید فیلمنامه نویس بگوید که شما باید تا قسمت آخر صبر کنید و ببینید که زوجین به جهت خطاهای پشت سرهمی که دارند، سرنوشت بدی پیدا می کنند و از گناهان کوچک به تدریج به گناهان بزرگ می افتند، اما باید به این نکته هم توجه داشت که ممکن است بسیاری از مخاطبان تا آخر سریال را تماشا نکنند و لذا تحت تاثیر بد آموزی های هر قسمت قرار بگیرند.
*هر قسمت از سریال باید آموزنده باشد
وی افزود: در واقع سریال در هر قسمت خود دارای پیام مستقلی است که نباید در آن نکته منفی از حیث آموزندگی وجود داشته باشد.
حجت الاسلام کریمان مجد در پایان بیان داشت: نباید یک سریال آن هم در بهترین و پرمخاطب ترین زمان پخش، رفتار بد شخصیت های داستانی خود را توجیه کند؛ متاسفانه تمهیدات زوجین سریال برای بچه دار شدن ، خطرناک و آسیب زاست که نمی توان از تاثیرات آن بر مخاطب غافل شد.