به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد غروی، غروب روز گذشته طی سخنانی در ادامه سلسله جلسات تفسیر سوره مبارکه حجرات که در مسجد علی المرتضی(ع) قم برگزار می شود، با بیان این که عمل صالح باید دارای دو ویژگی باشد، اظهار داشت: نخست آن که خود عمل باید ارزشمند، خوب و متناسب با کمال انسانی باشد و دیگر آن که انگیزه کار یک انگیزه الهی باشد به این معنا که فقط برای خدا انجام گیرد.
وی همچنین افزود: منظور از حسنه در برخی از روایات، همان عمل صالح است که در بسیاری از آیات قرآنی نیز از جمله مهم ترین نشانه های مومنین یاد شده است.
*عمل صالح؛ تامین کننده سعادت انسان
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: عمل صالح ، عملی است که سعادت انسان را در سه مقطع دنیا، برزخ و قیامت تامین می کند.
وی با اشاره به این که عمل صالح به ضمیمه ایمان ، منجر به سعادت آدمی می گردد، ابراز داشت: بی شک ریا و انگیزهای غیرالهی، ارزش عمل صالح را برای انسان از میان می برد.
حجت الاسلام و المسلمین غروی همچنین گفت: البته باید به این نکته بسیار مهم توجه داشت که تکیه انسان های متعالی همواره بر کرامت خداوند متعال است و نه بر اعمال خود.
*اخلاص آیت الله العظمی بروجردی(ره)
وی در ادامه بیان داشت: می گویند مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در اواخر عمر، وضعیت نگران و ملتهبی داشتند. وقتی به ایشان گفتند که شما این همه خدمات به اسلام، تشیع و حوزه های علمیه داشته اید، چه جای نگرانی است، ایشان به این مساله اشاره کرده بودند که درست است، اما باید دید کدام یک از اعمال ما، خالص و مورد قبول است.
عضو هیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه کرد: انسان واقعا نمی تواند با اطمینان بگوید کارهایی که در زندگی انجام داده ام ، صد در صد برای رضای خدا بوده است و بزرگان ما نسبت به این مساله بسیار حساس و مراقب بوده اند که نکند اعمالشان فقط برای خدا نبوده باشد.
*تاکید بر اخلاص در کار و مسئولیت
حجت الاسلام والمسلمین غروی تصریح کرد: گاهی مسئولیتی به انسان می دهند؛ وقتی این مسئولیت از او گرفته شود، اگر هدفش کسب رضای الهی باشد می گوید که به این واسطه باری از دوش من برداشته شده و به این وسیله از این به بعد، نفس راحتی می کشم، اما اگر نفسانیات در کار باشد، آن وقت می بینیم که تا زمان مسئولیت فرد، همه مسئولان نظام خوب بوده اند، اما وقتی مسئولیت از او گرفته می شود، ناگهان همه بد می شوند و فکر و ذکر این بنده خدا این می شود که چرا با من برخورد بدی کردند؛ این یعنی کار و مسئولیت برای خدا نبوده است.
*به وظیفه بندگی عمل کنیم
عضو شورای عالی حوزه های علمیه همچنین اظهار داشت: از جمله خصوصیات انسان متقی، انجام عمل صالح فقط برای خداست اما با این که در این باره به وظیفه بندگی اش عمل کرده، به این عمل خود دل نمی بندد و چشم انتظار تفضل و کرم الهی است.
وی در خاتمه گفت: اخلاص در کار و نگه داشتن ارزش عمل، بسیار سخت و در عین حال ارزشمند است تا انسان خدای ناکرده با یک دروغ یا غیبت و ... ارزش آن را از بین نبرد.